N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

24 Jan 2011

Citer2 Sepanjang Cuti...

Salam Semua

Selamat Hari Senin...
baru la sempat nak menghapdet..
sebab tadi sibuk menyetelkan keja2 yg terbengkalai..
eeemmmm sebab apa terbengkalai..
sebab ada story mory yg terjadi masa hari Rabu..
Khamis... cuti sempena Thaipusam..
Jumaat.... aku sambung cuti..smpi Ahad..
so Senin.. kelam kabut settle kan mana yg tak settle..

Okies.. dah alang2 menghapdet ni..
nak story mory apa yg terjadi masa hari Rabu tu..
sungguh malang rasanya hari tu..
aku kena samun.. :(
samun ala2 cam kena pukau..
sungguh ngeri bila mengenangkan kejadian tu..
aku g bank ptg tu.. ambik duit
pastu tak perasan ada org ikut..
pastu rasa ada tepuk belakang aku..
n aku terus tak ingat apa2..
tau2 aku masuk keta... baru perasan duit yg aku pegang tadi..
nan ado... :(
cuak giler.... siap g blk kat bank tu.. tgk kot la aku tercicir ke apa...
sebab aku memang hanya pergi bank ngan kad bank + kunci keta je..
beg tinggal kat keta...
sib baik la.. kad n kunci keta tu.. tak di rembat..
klu tak.. memang meraung2 aku kat situ..
kira aku bernasib baik dari anak sedara my cik abg
yg kena samun gak... ala aku ada story mory pasal tu kat n3 yg lepas2..
dia hilang duit.. hilang KETA HONDA... lagi tu..
siap kena ikat.. kena pukul...
issshhh... takut bila mengenangkan..
sib baik la... aku tak di apa2 kan..
terus g buat report polis...
memang rasa cam citer kat tv tu ha..memang aku tak ingat apa2 masa tu..
cuma aku ingat.. ada org cam langgar aku dari belakang..
masa aku nak blk ke kereta..
bila dah terkena batang idung.. rasa menggigil seluruh badan..
so tu la kejadian yg menimpa hari Rabu tu..
yg menyebabkan aku terus tak msk ofc pas tu..
terus ambil EL... sambung cuti terus smpi Jumaat..

Emmm pastu citer hari cuti Thaipusam pada hari Rabu..
aku baru blk ke BP.. dah alang2 cuti kan..
terus blk sana..
tak planning pun nak kemana2...
my cik abg pun keja..
so tak de makna nak jenjalan..
duk umah je la kami 2 beranak..

Citer Jumaat plak..
Biras aku ajak teman kan dia ke JB..
sebab dia nak buat urusan ngan ASNB
(Amanah Saham Nasional Berhad)
so aku g la tolong bawa dia ke sana..
(eemm kan kata.. aku ni adik ipar/biras yg baik.. sebab aku je femfuan yg pandai drive)
g Jb dlm kul 10 pagi...
g ngan keta aku... dia anak beranak..
aku ngan dak Mirul.. my cik abg keja...
smpi lebih kurang kul 11 lebih..
berurusan tak smpi pun 1/2 jam..
perjalanan je yg lama...
pas dah siap semua urusan..
aku bawa la diaorg jenjalan ronda2 bandar JB...
maklum la diaorg ni jarang dpt jenjalan..
kami g lunch dulu.. pastu g la Mydin.. Giant Plentong..
pastu blk umah mak aku jap.. rehat2 solat Zohor semua..
kul 4 ptg baru gerak blk ke BP semula..
eemmm penat.. memang penat.. tapi enjoy..
yelah g jenjalan kan..
lupa jap masalah yg melanda...
smpi BP terus hantar Biras aku blk umah dia kat Senggarang..
rehat2 jap.. baru aku blk umah..
smpi umah.. tak larat nak masak dah..
yelah.. seharian berjalan kan..
makanya.. beli je la lauk tuk mkn malam..
eemmm tu je la hapdet terkini..
aku buat sumary citer je..
karang klu citer detail.. mau berjela2 plak citernya...
ok nanti aku sambung hapdet ngan story mory hari minggu plak..




8 ulasan:

J@J@ / Bini The Rock berkata...

cuaknye aku baca yg ko kena samun tu ha! aduiii...cuma terlanggar aje, dah tak ingat apa2 ek. eh..ko perasan dia tu org Indon ke ape ha Rina?

errr..takutnya!
peringatan buat aku jgk.

zura@iwan berkata...

ya Allah kak kena samun ke? byk tak yg kena samun tu? bahya le...kena pukau ni..kita pon x leh wat apa kan....melainkan kita ada org teman...

MamaBatrice berkata...

ngeri jer bc Rina kena samun camtu....kalau dah gitew ceritanya..mmg kes pukau lah kan....
takut ok!...tp alhamdulillah ler...dia tak apa2kan rina....takpelah..maybe bukan rezeki kot duit tu...

ingat lagi dulu masa kerja kat kajang...kena samun ngan mat rempit....mmg tobat arr.....giler takut cam nak nangis...

CuTeMiUt78 berkata...

~J@j@ bini the rock~
eemmm memang klu diingat2kan takut gak.. walaupun tak byk.. tetap duit gak.. aku tak cam indon ke melayu ke..yg aku pasti.. dia terlanggar aku.. terus aku lupa aku kocek duit yg aku ambik dari bank..
memang peringatan tuk semua

CuTeMiUt78 berkata...

~zura@iwan~
emmm tu la... memang rasa seriau lagi ni... tapi benda nak jd kan.. tak kira byk ke skit..

CuTeMiUt78 berkata...

~mamabatrice~
eemmm syukur alhamdulilah... tak di apa2kan...memang seram dibuatnya

Mak Su berkata...

masyallah!! rina jaga diri bebaik ya, moga2 dapat kembali or dapat ganti lebih baik utk kehilangan tu. baca ayat kursi selalu

CuTeMiUt78 berkata...

~maksu~
insyallah mak su... memang selalu amalkan..