N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

24 Jan 2011

Ahad : G Ngeteh

Salam Semua

Hhah.... citer pasal aktiviti hari Ahad plak..
eemmmm lama tak g ngeteh kan..
so pagi tu.. kami 3 beranak cadang nak g ngeteh la konon..
My cik abg cadang nak mkn roti canai kat warung area2 jalan nak ke Yong Peng..
Roti canai sana tu memang sedap la..
lembut.. n kuah karinya pun maveles...
so g la kami 3 beranak kesana..
skit punya jauh nak g breakfast yo..
smpi kat area tu.. skali tgk warung tu.. tutup la plak..
eemmm tak de rezeki la nak ngeteh kat situ..

Patah blk semula ke Pt. Raja..
duk fikir nak mkan kat ne..
my cik abg masih nak mkn roti canai gak..
so decide mkn kat kedai Mamak tepi jalan Pt. Raja tu..

eemmmm muka anak n ayah
tgh tunggu order smpi..
termenung apa tu Yul...
makin membulat kan budak ni..

ok air dah smpi..
tu air tuk 3 beranak..
sekarang ni Mirul klu order makanan..
dia nak air tuk dia sorang..
takmo kongsi2...


so ni la roti canainya..
aku order roti telur..
my cik abg roti kosong + kari kambing
dak Mirul roti kosong mkn cecah ngan kicap..
aahhaakkss.. pelik plak anak aku ni..
org mkn cecah sambal ke kari ke..
ni dia cecah kicap je... issshh... ikut sapa la tu..
eemmm rasa... kira ok la kot..
(sebab aku ni bukan peminat mkn kat kedai mamak ya....kedai mamak ni memang indian muslim.. dah lama bertapak kat Pt. Raja ni... )
pastu perut dah kenyang..
baru la g beli lauk tuk masak tghari..
so tu je la citer aktiviti cuti2 kami.. :D






8 ulasan:

zura@iwan berkata...

ngeteh tu apa kak? hikss

sy suka mkn capati...haha

CuTeMiUt78 berkata...

~zura@iwan~
oh.. ngeteh tu.. kira cam g minum2 la...

iManAzRaf berkata...

wah2.. ngeteh ye.. hehe.. tp mn teh tarik nye?? hehehe

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

ngeteh tu bukan minum peteng ker.... hihihi

CuTeMiUt78 berkata...

~imanazraf~
tak berapa gemar teh tarik..

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
oh.. tak semestinya minum petang... minum pagi pun blh.. minum malam pun blh.. asalkan minum.. :D

Nida berkata...

Lamanya tak ngeteh.. dulu suka ngeteh sambil makan pisang goreng cicah sambal kicap :)

mummy_ayu berkata...

baru nak tanya ngeteh tu apa...nasib baca dr atas..
apa pesen la mirul makan roti canai ngan kicap..
yg Iris baru nie2..makan pancake kat mcd cicah sos tomato...boleh?