N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

12 Jan 2011

Cuti... G Jenjalan..

Salam Semua

Hhahhhh... baru la blh bernafas tuk upload kan gambo2 cuti2 kami semalam..
ni pun separuh je.. ada lagi separuh kat hp mak aku..
tak dan nak upload semua... :D
tak kisah la kan.. at least ada story mory bergambo aktiviti kami semalam..
eemm panjang plak mukadimahnya ya..

Okies.. semalam cuti bersempena ngan hari Hol Mahrum Sultan Iskandar..Sultan Johor dulu..
so planning memang tak blk BP..
ate sehari je kan..
tak larat nak blk BP.. lagipun my cik abg keja..

Semalam cocer pun agak muram je..
mendung.. tapi tak hujan..
mak n ayah aku ajak la g melawat tok aku kat Kota Tinggi..
kononnya.. pergi tu.. memang tak planning la kan..
kami g 1 keta je..
aku , Mirul, mak n ayah , adik aku n bini dia..
masa dlm perjalanan tu baru la mak aku msg makcik aku..
kata kami dah otw nak kerumah..
sekali makcik aku bls blk... diaorg dah keluar g jenjalan gak..
bila dah dgr camtu.. plan nak ke Kota tak jd la...
tak tau nak kemana arah tuju dah...
kebetulan lalu la kat Today's Mall area Ulu Tiram..
adik aku cadang g sana je..
saja bawa dak Mirul jenjalan kan...

Sampai2 je..
dkt pintu masuk dak Mirul dah nampak menan ni..
dah memang tak blh elak la..
makanya naik la bajak menan ni.. RM 1 okey..


eemmm see.. kesukaan la dia...
pastu adik aku ajak la g survey kat sini..


taman tema air pertama kat JB..
eemmm tgk cam best gak la..
tapi reganya.. maaakkk aaaiiihhh...
blh beli makanan lagi kenyang kot..
klu hari biasa RM 10 tuk dewasa.. RM 8 tuk budak tak silap aku la,,
klu wikend RM 15 tuk dewasa... RM 10 tuk budak...
klu public plak.. RM 20 tuk dewasa... RM 15 tuk budak..
eemmm fikir dua tiga kali gak.. nak masuk tu..
ayah aku kata.. membazir je..
tmptnya bukan la besar cam kat wet world BP atau taman tema lain..
ala2 cam ruang kedai 3 pintu je kot...
so rasa cam tak berbaloi plak..
sib baik la dak Mirul tak merengek2 nak masuk situ..
klu tak.. mau bankrap ibu ko ni nak..

jd kami hanya la duk berposing2 duk kat luar tu..
aahhhaakksss... tuan umah bergambo ngan mak kesayangan..
pastu... adik aku la yg jd mangsa..melayan karenah anak sedara..


hah.. mula2 duk main la bumper car ni..
1st time dak Mirul main menan ni..
skkeee la dia...bumper car ni tmptnya berdepan ngan taman tema tu..
1/2 jam = RM 5 tuk 2 person..
ok la kan.. bagi dak Mirul merasa...
pastu kami terus gerak ketmpt lain plak..
kebetulan ada lagi satu tmpt yg for sure budak2 mesti skeee..
kat tmpt menan yg blh naik n tekan pakai kaki..
mini car/moto ni guna bateri..


tgk la dak Mirul.. kesukaan dpt naik moto ni..kemain eksen lagi..


pastu duk plak main keta racing ni...
pusing2 la kat area tu..
actually ada lagi satu moto dia naik..
tapi gambo kat hp mak aku plak..
eemmm bayaran tuk menan2 kat atas ni..
RM 5= 5minit..
korang blh bayangkan tak.. berapa RM aku habis kat sini..
tuk 3 jenis kenderaan yg Mirul naik.. bayarannya RM 15...
pastu dah puas duk pusing2 ngan mini moto/car tu..
duk plak main kat sini...
tmpt ball byk2..
sgt2 skeee la ini budak..
dah puas main kat situ..
duk plak main kat sini

belon beso yg ala2 cam tmpt jumping2 tu..
pintu masuk adalah rabbit...
terlompat2 dia kat dlm tu..
tuk kedua2 permainan ni.. RM3=1/2 jam
blh main tuk kedua2nya...dlm masa 1/2 jam tu..
hah tgk.. bukan g Today's Mall ni tuk bershoping..
tapi duk perabih duit tuk main je..
saja nak bagi Mirul happy..
Mak ayah n adik aku duk tunggu la kat tmpt duduk yg disediakan..
smpi la cucu tu puas main..

Sudahnya.. dkt kul 1 gak baru kami gerak blk umah..
baru plan nak masak apa..
pastu masa kat umah.. dak Mirul duk layan DVD Magika plak..
berulang2 kali dia tgk citer tu.. smpi tertido2 dibuatnya..
maklum cocer sejuk.. gerimis2 je. semalam sedap je la buat taik mata.. :D
eemmm tu je la story mory pasal cuti semalam..






22 ulasan:

Yan berkata...

owhh igtkan akak pegi mandi manda todays mall tu.. yan pn tak tgk lg cemane rupenye.. kecik jela eh.. kedai 3 pintu?? huhu yan ade survey kat internet jek.. tp tuk budak2 okla.. org tua tak beshh

mummy_ayu berkata...

ye la..memang leh geng ngan Ian kalu bab naik maian2 mcm nie...
plus cita Magika tu..Ian & Iris pun leka tgk...Ayu pun suka..

Dee berkata...

mmg seronoklah kalo anak2 dpt main2 tu suma kan..magika tu skrg tgh main kt astro box office channel 952..yg x larat tu si mimi hari2 nak tgk..dee smpi bosan dah..citer tu akan main hari2 spjg januari ni..huhuhu..

kakyong berkata...

seronok la si mirul dpt main mcm2..
kalo kakyong bankrup ler.. 3 org, mana nak layan main menan berbayor ni.. kalo yg singgit leh naik sampai 3 orang.. memang sekali arung je la..

TuYa berkata...

sonoknya tgk si mirul tu kak..
mcm bebas sangat kan..mcm2 benda nak di mainnya..

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
eemmm memang hanya sesuai tuk budak2... tak sesuai tuk org dewasa... patutnya kan rega tuk org dewasa tu.. dikurangkan.. tak berpatutan langsung

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy ayu~
eemmm tu la.. sekali2 blh la layan.. klu selalu.. blh bankrap di buatnya..

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
memang seronok... oh ya ke.. kita tak langgan astro mustika tu.. tak tau plak... tu la sama je ngan mirul.. hari2 nak duk tgk citer tu.. smpi dah naik hafal lagu2 kat dlm citer tu

CuTeMiUt78 berkata...

~kakyong~
eemmmm mirul sorang tu.. rasa cam dah nak bankrap kak.. melayan menan camtu..

CuTeMiUt78 berkata...

~tuya~
a'ah.. memang lepas bebas dia...

J@J@ / Bini The Rock berkata...

oh! Mirullll..seronok kamu ye.

Eh, siyes..aku tak tau plk dah ada Tiram Waterpark kat JB..hehe!
Kalau rm10 dewasa & rm5 kekanak..setiap hari tak kira weekend ke, cuti umum ke..nak jgk aku ke sana. tp dah mahal camtu..tak mo lah!

ramai pengunjung ke??

atty's berkata...

salam rina..
takpe..walupun duit abis.tp mirul mesti happy

nza berkata...

sehari cuti best gak ronda2.......

erienz berkata...

walaupun todays mall dekt ngan umah rin, rasanye baru sekali gi, masa mula2 baru bukak...sungguh lupa ada pasarya yg lom gi....

iManAzRaf berkata...

haha.. amboi.. kemain mirul berjimba sakan... sonok la die... hehe... demi mirul, abes wet ibu ye... hihi...

Nida berkata...

apsal masa Nida balik malaysia dulu tak perasan ada taman tema air kat tiram...adusssss

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
eemmm tu la.. masa aku g tu.. public so ramai la org... klu hari biasa rasanya tak ramai kot

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
betul tu kty..

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
ha'ah kak.. yg paling seronok budak mirul tu la

CuTeMiUt78 berkata...

~erienz~
oh ya ke... dkt ngan umah ya

CuTeMiUt78 berkata...

~imanazraf~
emmm tu la

CuTeMiUt78 berkata...

~nida~
eemmm mungkin masa tu belum buka kot