N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

3 Jan 2011

Tragedi Penghujung Disember

Salam Semua...

Eemmmm sebelum aku story mory kan percutian kami..
ni nak story mory pasal satu kisah ni..
kejadian masa aku start cuti minggu lepas a.k.a thn lepas.. :D
hik..hik..hik.. citer cam suspen je kan..

Ok aku story mory dari awal hari percutian kami
cam yg aku bagitau kan..
aku blk ke BP hari Sabtu pagi tu..
so perjalanan agak lancar la..
tak la sibuk sgt..
walaupun public holiday kan..
so smpi bp lebih kurang kul 11 pagi..
eemmm seronok je bila dah smpi umah..
planning hari tu tak kemana2 la...
ate aku bru smpi Bp kan.. penat la weeeii..
mlm tu plak duk rehat2 je kat umah pun..
mlm tu pun kami beradu agak awal gak la..
ate cam penat sgt la kan.. :D
dlm pada tgh sedap2 layan mimpi..
tetiba... rasa cam ada sesuatu benda yg merayap..
oh...oh.. apa plak ni..
rasa cam geli2 gitu... byk la kakinya..
aku dlm pada mata pejam..gelap2 tu..
blh siap tepis lagi...
pastu terus tersedar...
pasang lampu... dah berderau dah masa tu..
ishhh... pe ke bendanya tadi tu...
pala cam dah fikir.. issshhh... lipan ke..
tgk kat tgn... ada la bekas cam kesan calar2 skit..
tapi bendanya dah tak nampak bayang..
tak tau mana pegi dah...
My cik abg aku siap tanya.. napa yang..
aku yg masih berdebar2 tadi.. cam tak blh nk kata apa..
mata terkebil2 smbil tgk calar2 kat tgn..
pastu aku cam tak lena nak tido dah...

Pastu siangnya... duk la berkemas2 bilik..
tgh kemas2 tu... skali terpelanting la binatang ni...




mencecet aku lari keluar bilik..
masa tu my cik abg ngan dak Mirul tgh mandi..
uuiissshhhh... terus berderau darah aku ni..

Tanpa fikir panjang... aku ambik ridsect (spray nyamuk )
aku spray seluruh pelusuk bilik..
segala celah2 almari.. katil aku spray..
habis satu bilik berbau spray ridsect tu..
agak2 dlm 10 minit.. aku try la selongkar setiap pelusuk yg aku dah spray tu..
cari binatang tu..
last2 aku jumpa kat bawah katil..
dah ala2 cam kemabukan gitu..
trus aku panggil my cik abg..
angkat dan buang..
issshhh... tegak bulu roma aku tau..
beso giler.... lipan tu..

Teringat mlm tadi...
eemmm agak ni la binatang yg merayap kat tgn aku..
iisshhh sib baik kena kat aku..
buatnya kena kat Mirul ke..
isssshhhh.... tak blh nak bayangkan..bahayanya..

Padahal kan tak pernah tau.. lipan masuk bilik aku..
ntah napa hari tu blh plak dia berada kat bilik aku..
maklum la.. umah kg kan..
binatang2 cenggini byk la..
lebih2 lagi duk kat kawasan sawit...
tapi alhamdulilah.. selama aku duk situ..
tak pernah la smpi jumpa kat dlm umah..
tu la pertama kalinya berada kat dlm umah..

Pas ni minta di jauhkan la dari binatang2 cenggitu..
korang bayangkan la.. umah tu ada budak kecik..
buatnya kena gigit ke apa ke..
tak ke naya je kan...
emm tu la citer tragedi penghujung Disember..

p/s: pas ni baru blh hapdet citer percutian kami







14 ulasan:

mummy_ayu berkata...

uih..besar tu..nasib tak kena gigit...bahaya tu..ayu geli bab2 mcm nie..

mekchu berkata...

syukur x de apa2.. kalo mekchu pun, mesti pastikah dpt bangkai dia dulu baru puas hati.. mlm tadi kes lipas.. mencicit bangun jerit nama laki mintak resQ..

nza berkata...

musim2 cuaca sejuk byk la makhluk nie membiak rina.....

erienz berkata...

rin sangt geli ngan lipan atau segala serangga, besar tul lipan tu....

zino berkata...

bahya tu.... nasib baik...

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy ayu~
memang beso giler.... takut gak... sib baik tak kena gigit... klu tak.. tak tau la camne..

CuTeMiUt78 berkata...

~mekchu~
eemmm kita pun tak sangka blh jumpa plak.. padahal bukan berani sgt pun...

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
eemmmm kat umah jarang ada binatang ni kak

CuTeMiUt78 berkata...

~erinz~
eemmm sama la...

CuTeMiUt78 berkata...

~zino~
yup betul tu.. amat bahaya

zura@iwan berkata...

seriuanye kak.....bsr giler lipan tu...naseb kak x kena gigit.....sempat tepis kan..kena kt budak kecik..mn tau nk tepis2...bahya2...

CuTeMiUt78 berkata...

~zura@iwan~
eemmm beso giler... sib baik la tak kena gigit.. klu tak.. mau g spital jd nya

J@J@ / Bini The Rock berkata...

bercalar erk??

aku paling teruk kena 2 das di mlm yg sama. 1 kat blkg tapak tgn..1 kat belakang lutut! demam seminggu ko tau...gara2 malas nak bangun bila dah rasa dia ketip kat tgn..tu yg kena lg sedas kat lutut! nasib baik dpt bunuh! lunyai aku kijer kan....

x(

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
uuiissshhh... ko kena 2 das erk... aku sib baik sempat menepis... dah hampir nak kena gak la... tu yg bercalar je...