N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

5 Jan 2011

Citer Hari ni & Tahniah Buat Ct Rahani

Salam Semua...

Slamat pagi yg cerah...
eemmm kat JB cocer hari ni cerah..
semalam ptg hujan jap.. tapi setakat gerimis je...
tak la kata lebat pun.. :D

Apa story mory hari ni..
eemmm masih lagi dlm mood thn baru kan.. :D
okies ni nak kongsi ngan korang pasal satu email yg aku received semalam..
berkenan LELAKI GENTLEMAN
meh tgk apakah yg berkaitan ngan lelaki gentleman ni...


1.Jika kamu seorang perokok, jgn sesuka hari menghembus asap rokok tu ke muka orang sekeliling. Misalnya warga emas mahupon wanita sedang hamil dan kanak-kanak.

2.Jika naik kenderaan awam, jangan asik nak main serbu je. Tolong tunggu giliran dan beratur.

3.Jangan suka pandang rendah pada kemampuan orang lain, lebih² kepada wanita. Wanita zaman skang sgt competitive.

4.Jangan suka tunjuk pandai lebih² pada sesuatu perkara yang kamu tidak pasti. Lebih baik merendah diri.

5.Jangan mudah melenting bila orang lain menegur kesilapan yang kamu lakukan. Terima apa yg disampaikan utk memperbaiki kelemahan diri.

6.Tolong hormat majlis especially dari segi berpakaian sekiranya majlis tersebut mempunyai dress code tertentu.

7.Tolong jaga kebersihan sekeliling di mana jua kamu berada. Jangan sesuka hati membuang sampah.

8.Jika bercakap jgn sesekali meninggikan suara walaupon dalam keadaan marah, cuba kawal emosi agar tidak menyinggung perasaan orang lain.

9.Jangan ego. Jika kamu melakukan kesalahanan, akuinya. Orang akan lebih hormat jika kamu mengakui kekurangan diri dan rela memperbetulkan kesilapan.

10.Jika kamu ingin mengenali atau mendekati seseorang, gunakanlah cara terhormat. Perkenalkan diri terlebih dahulu. Jika baik niat dan betul caranya, kamu akan diterima. Jika dia menolak sekali pon, dia akan menolak dgn cara terhormat sama sebagaimana kamu dtg kepadanya.

11.Jangan suka melawan atau memberontak sesuka hati. Walaupon ada perkara yg kamu tidak suka atau bersetuju, ada cara terbaik untuk membantahnya.

12.Jangan sesuka hati bersiul-siul mengacau atau mengurat perempuan. Bila tidak dilayan mulalah mengejek-ejek kononnya perempuan tu perasan cantik. Apa kamu rasa jika adik kamu diperlakukan sebegitu?

ooohhhh... camtu ke.. apa pandangan korang...????
kongsi2 kat sini .....


p/s: tahniah buat Ct Rahani kerana telah selamat melahirkan baby boy malam tadi pada jam 10.30 pm. Baby boy seberat 3.6kg.... eemmm kira beso gak tu...
Sekarang ni Ct masih lagi di hospital HSI JB. Aku terima msg dari dia pagi tadi..
syukur alhamdulilah.. semua selamat... :D





7 ulasan:

TuYa berkata...

tahniah utk ct rahani..Tuya aada juga nampak status dia kat FB semalam bgtau dia kat HSI..
dah selamat melahirkan rupanya..alhamdulillah..

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

emmmm patut print tampal ja mana tempat awam atau pun kenderaan awam...

Zaidah berkata...

rasanyer tak adelah lelaki yang gentleman yang seperti di atas....

CuTeMiUt78 berkata...

~tuya~
eemmm alhamdulilah.. dah selamat dah... :D

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
aahhhaaakksss... tampal erk

CuTeMiUt78 berkata...

~zaidah~
eemmmm agak kot.. :D

kakyong berkata...

kim salam kat ct rahani.. tahniah atas kelahiran.. 3.6 kg tu besor... ct tu kan slim & comel jer orang nya... wonder camno la dia bawa perut.. normal delivery ke..?