N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

14 Jul 2010

Mirul Sayang..!!!

Salam Semua..

Hari ni bersiaran agak lambat skit...
pagi tadi sibuk ngan keja..
kena la settle kan dulu kan..
dah siap baru la blh nak hapdet bagai...
aahhhaakksss... ooopppss sorry aarr...
bukan curi masa waktu keja..
tapi merehatkan minda waktu keja... ;D
ni pun hapdet time lunch tau..
okies la... hari ni nak story mory pasal dak Mirul..
sekarang ni keletah dia kemain lagi..
semakin petah bertanya soklan2 cepumas...
semakin panjang akal pikiran dia...
cam kes malam tadi...
cuba korang peratikan gambo ni
emmm.. korang nampak tak apa yg dia buat...
meh close up skit..

korang nampak tak apa yg aku bulat kan tu..
hah tu dia... gaya seorang budak yg kena gam mulut dia..
aku pun tak tau dari mana dia tau cara nak soletep kan mulut dia tu..
tau2 kan.. dia suruh aku potong soletep tu.. pastu dia g letak kan mulut dia..
pastu dia buat aksi naik moto..
aaiiiiaaaseeehhh... mana cara la dia ikut ni..
ni mesti pengaruh tv yg dia tgk ni..
aku tak de ajar plak dia buat cenggitu.. pelik bin ajaib gak...
aku siap tanya.. napa tutup mulu tu ngan soletep tu..
dia blh kata apa tau... kan naik moto kena tutup mulut..
aahhaaakksss.. hambik bbbbaaiiikkkk punya jawapan..
tapi yg musykilnya.. mana plak dia tau nak tutup ngan soletep..
tak pernah di buat org...
hai la anak... macam2 hal..
lagi satu kan.. sekarang ni Mirul klu kita suruh dia buat sesuatu..
pastinya dia akan bertanya soklan dengan perkataan "KALAU"
cam cotoh la kan...dia duk main air
aku cakap la.." jangan main air tu.. kotor"..
nantikan dia cakap apa tau.. "Kalau tak kotor..blh main tak ma"
dia akan tanya smpi la kita beri jawapan..
cth lagi.. kita suruh dia tido kan..cakap la dah malam ni..
nanti dia cakap apa tau.. "Kalau tak nak tido...blh main tak ma..
kalau dah siang..tak yah tido kan ma.."
cth lagi.. kita cakap la.. jgn kaco adik (sepupu dia yg baru lahir tu la) nanti adik bangun
dia cakap apa tau.. " Kalau adik bangun blh kaco tak.. "
adddoooii la hai... rasa geram pun ada kadang2 tu tau..
ada je songeh dia tu...
banyak lagi la cth ayat yg dia akan kemukan ngan perkataan KALAU tu..
tu la Mirul sekarang ni.. semakin besar ni semakin bijak berkata2..
kadang tu kan.. sampai tak larat nak jawab setiap pertanyaan dia tu..
tak larat nak layan karenah dia...
tapi memikirkan dia tgh nak membesarkan..layan kan gak la.. :D





Kerja dari Rumah klik sini

6 ulasan:

mummy_ayu berkata...

makin mcm mcm ragam yer...

Dee berkata...

letih nk menjawab bila soklan bertalu2 dr budak2 skrg ni..bijak2..

maslinamansor berkata...

amboi... pandai tambah perkataan dah... hehehe

J@J@ / Bini The Rock berkata...

klu aku tak komen....ko marah tak Na?

hahahaha!

Ummi Eisya berkata...

macam-macam gelagat si mirul ni..dah boring sangat la tu...hihii

Yan berkata...

banyak songeh ye mirul skang??
qis pun kadang2 camtu gak.. klu kite tanye dia... dia tanye kite balik.. grrrrrrrrrrr...