N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

6 Dis 2010

Aktiviti Cuti Minggu

Salam Semua....

Selamat pagi Senin...:D
ada yg black monday ari ni..
eemmm aku alhmdulilah...
tak la dilanda black monday...
al maklum la... semangat baru gitu kan...
aaahhhaakkskss....
eemmm hari ni just nak story mory pasal hari minggu je...
ala hari minggu kami amat la biasa2 je...
tapi sekadar memori tuk kami...

Okies citer hari Sabtu...
cocer kat BP mendung dan gerimis je sepanjang hari...
dlm kul 10 gitu... kami g sarapan kat luar dlm keadaan cocer yg sejuk..
biasa la kan.. sekarang ni time hujung minggu je kami dpt bersama2..
so g la sarapan...
pastu g cari lauk tuk dimasak...
masak yg simple2 je.. memandangkan hanya kami 3 beranak je kat umah kan..
pastu aktiviti biasa la klu kat umah...
lepak2... santai2....
nak jenjalan pun..ujan kan..
lebih syyyoookk duk umah.. ;D
ptg tu g servis keta plak...
tu je la.. aktiviti hari Sabtu..

Citer hari Ahad plak...
pun lebih kurang sama je cam hari Sabtu...
cuma cocer baikk.... pagi2 duk membasuh....
mengemas umah...memasak
cuma hari Ahad aku masak lain plak..
menu tuk hari Ahad..
aku masak ni..
*
*
*
*
ayam utan masak UNKEP..
hah... sapa pernah makan ayam utan...
aku ni la first time masak n makan...
my cik abg request...
aahhhaakkksss.... ayam utan ni..
abang ipar aku kasi masa kami hantar keta servis semalam..
ayam utan ni.. daging dia rasa agak manis skit dari ayam biasa...'
eemm ayam nya kecik je...
beso skit dari daging burung puyuh...
klu korang nak tau.. masak UNKEP ni..
klu sapa jawa tau la masak UNKEP ni apa...
bahannya KETUMBAR , JINTAN, SERAI, HALIA, BAWANG PUTIH, BAWAH MERAH..
blander semua pastu terus tumis dan rebus la ayam tu bersama bahan tumis tu.. :D
eeeemmm pastu bila dah empuk.. makanya siap la...
tu je.. senang sngt....
pastu menu kedua...

sayur bayam goreng ngan lada...
eemmm tu je menu tuk hari Ahad...
kira masak lain skit la kan...

Pastu dah makan2...
duk santai2 layan budak2 ni main kat luar plak..
eemmmm tu kira aktiviti ptg2 la...


ni anak kakak ipar aku..
ala dak Syazana sepupu mirul
eemmm dah 5 bulan dak ni...


ni pasti nya korang kenal kan..
sapa lagi klu bukan dak Mirul...
sibuk nak tunjuk moto menan baru dia...
aahhaakkkss...
lepas maghrib kami pun bertolak blk ke JB..
perjalanan pun ok dan lancar...
so kiranya weekend kami enjoy la...
hilang stresssss.. :D
tu je citer aktiviti minggu kami..





Kerja dari Rumah klik sini

14 ulasan:

mummy_ayu berkata...

happy monday!!! tomei nya anak buah..
yg hero tu memang dah tomei...suka dpt mainan baru..

imz berkata...

saya pun lau balik kg hasben parit sulong..mesti ada menu UNGKEP ni..mulanya mmg tak pernah makan..pastu skg dh biasa..

IdaShah berkata...

aku pun takde istilah blues monday..happy sokmo.klu sabtu n ahad penuh aktiviti bersama family mmg seronok

atty's berkata...

mcm shedap je..ungkep tu..

poster printing berkata...

saya pun lau balik kg hasben parit sulong..mesti ada menu UNGKEP ni..

Dee berkata...

x penah lagi mkn ayam hutan..tp kalo ada dpn mata nak gak try..

ct rahani berkata...

dulu kecik2 penah la mkn ayam utan.. dagingnya agak liat tp sedapkan kak..

sy semlm dr benut pas maghrib gak.. tp jammed masa nk masuk hentian rehat kulai tuh.. rehat kt situ 1/2 jam br jammed tuh reda..

best gift ever berkata...

sy semlm dr benut pas maghrib gak.. tp jammed masa nk masuk hentian rehat kulai tuh.. rehat kt situ 1/2 jam br jammed tuh reda..

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy ayu~
he..heh..heh...

CuTeMiUt78 berkata...

~imz~
oh... hasben org pt.sulong ke... emmm klu blk sana.. calling2 kita erk

CuTeMiUt78 berkata...

~idashah~
eemmm tu la kan

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
hik..hik... best kty...

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
eemmm kita pun baru ni makan...

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
a'ah.. agak liat sikit...
eh..klu camtu.. sama la kita.. akak masa kat hentian kulai tu.. memang jammed