N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

20 Dis 2010

Aktiviti Wikend G Tgk MotoCross 2010

Salam Semua..

Kembali bersiaran..
setelah agak lama tidak bersiaran..
cehhh.... cam la bertahun tak bersiaran gitu kan..
padahal cuma beberapa hari je tak bersiaran..
ahhhhaakkkss..

Selamat pagi Senin..
ada yg black monday ke pagi2 ni..
cehhh.. black monday erk... padahal pagi yg cerah tu..
tak la kata black pun.. aahhaaksss..
sengal punya ayat...

Emmm pagi ni rasa ceria je..
sebab wikend yg penuh ngan aktiviti bersama family...
sgt la happy.. asyik duk tersengih2 je..
aahhhhaakkksss.. sengal lagi..

Okies hari ni aku nak story mory pasal wikend kami
yg konon ala2 penuh ngan aktiviti..
padahal tak la pack mana pun..
just santai2 ngan family je...

Hari Sabtu... just duk bersantai2 kat umah..
tak planning nak kemana..
masa tu la nak mengemas la.... membasuh la... memasak la..
cam biasa aktiviti bila menjadi suri rumah... :D

Cuma pada hari Ahad..
baru la ada aktiviti luar..
eemmm aktiviti menghadiri jemputan...

aha... ni la muka budak yg eksen nak duk depan..
masa ni dlm perjalanan nak g jemputan..


ibu jd mem kat belakang ya..


ayah.. jd driver.. aahhaaakksss..
ofcos la ayah kena memandu...
klu dah ibu jd mem kan.. :D

Sampai umah majlis..
makan2.. makan2.. dan makan2..
ate memang time tghari kan..
so masing2 ala2 cam kebulur tak makan.. aahhhaakksss...
pas dah kenyang makan2..
apa lagi balik la kan.. tak kan nak duk berumah tangga kat situ plak..

Blk tu.. si dak Mirul sibuk nak tgk motocross kat Ayer Itam..
aku ingatkan my cik abg nak blk umah dulu..
salin baju ke apa kan..
rupanya tak.. terus je nak g tghari buta tu..
dah la panas2 kan..
nak layan kan kehendak anak punya pasal...
ngan tak salin bajunya.. dari rumah jemputan terus je ke ayer itam....
aaayyyaaakkkk... ibu ngan baju kurungnya.. ngan ala2 vogue
g tgk motocrosss.... iiisshhhh... rasa cam tak sesuai gitu..


hah tu banner motocros
pastu dah la bebaju kurung kan..
g panjat bukit nak tgk lagi dekat kononnya..
ahhh.. hilang malu dah.. :D




demi anak kan.. sanggup tu.. duk tgk atas bukit..
siap snap gambo lagi..
ngan debu..panasnya jgn citer la..
last2... aku turun.. tunggu kat pondok yg berdekatan je..
hanya si Mirul ngan ayah je duk layan tgk kat atas bukit tu..
ibu dah tak kose nak layan...
panas weeeiiiii.. dah aku la berbaju kurung..
dah puas tgk.. baru la gerak blk..

Masa smpi kat keta.. tetiba kan tgk kat keta..
ada satu surat daaaaa...
ingatkan surat apa.. rupanya surat saman...
chhheeiiitt... hampeh betul la...
saman sebab keta parking kat tepi jalan berdekatan ngan line tu ha...
hampeh je... masa tu pun nak saman ke..
bukan keta aku je tau... keta yg parking berdekatan..
depan belakang keta aku pun kena gak...
eemmmm nasib2... demi anak punya pasal..
parking keta kena bayar mahal tu...

Emmm tu la kisah hari wikend kami...
dah.. nak buat keja dulu.. :D
selamat bertugas tuk semua...




Kerja dari Rumah klik sini

12 ulasan:

Dee berkata...

kalo polis yg saman byr cepatlah..leh dpt 50% diskaun..

nza berkata...

sejak blk kg xsmpt nk g jemputan...hi...
lama xtgk mirul....

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

mirul mesti suka kan motor cross...

zura@iwan berkata...

fuyooo tgk motor cross..hehe...

IdaShah berkata...

mirul kecik2 dah minat motor cayalah

J@J@ / Bini The Rock berkata...

keh keh keh keh! pakai baju kurung ala ala Pempuan Melayu Terakhir kat Litar ye??

cepat bayar saman..dpt separuh harga!

Alhamdulillah nasib baik aku cek saman kat tenet keta aku tak ada sangkut mana2. (nak sangkut ape nye..dah cuma pegi keje balik keje..plg kuat pon g bandar je.) hehehe...

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
a'ah memang polis pun.. tu la.. ni tgh nak check samannya

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
eemmm tu la.. kita pun lama tak menjengah akak

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
bukan setakat moto cross tu.. asalkan moto la... dia skeee

CuTeMiUt78 berkata...

~zura@iwan~
hik..hik..hik

CuTeMiUt78 berkata...

~idashah~
ayah dia la sibuk bebenor... nak suruh anak tu minat bidang pemotoran

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
a'ah tu la pasal... ala2 perempuan melayu terakhir tu...

eemmm aku pun dah check dah... tu la ada 1 saman yg kena bayar.. nak kena cepat g bayar ni