N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

14 Feb 2011

Wikend : Meredah Jemputan..

Salam Semua

Selamat pagi Senin semua..
eemmm ada yg kena black Monday ke...
cam aku sekarang ni.. ada sipi2 kot.. kena virus black Monday ni..
sebab hari ni keja.. esok cuti..sempena Maulidur Rasul kan
rasa cam nak sambung cuti je hari ni.. :D
aahhhaakkksss... awal2 minggu dah nak cuti yo.. melampau la tu..
apa story mory hari ni erk..??
aahhaakkss.. tetiba cam blank idea nak menaip citer2 kan..
padahal.. kat draft tu berderet2 n3 yg menanti tuk di ceritakan.. :D

Okies citer pasal wikend la kan..
biasa la kan.. wikend menjadi bahan citer tuk menghapdet..;)
wikend yg lepas ni.. aktiviti menghadiri jemputan..
maklum la kan.. bulan Febuari ni..
ala2 cam bulan mengambang.... ibarat org kata..
bulan mengawan... aahhaaakksss... blh gitu..
sama je kot.. setiap bulan... blh mengawan... kah..kah..kah..
ooppssss.... khas tuk yg berkahwin saja ya..
yg tak berkahwin... tak blh tuk mengawan tau.. bahayozzzzz...
ok2... lari topik yg bebenornya..

So hari Sabtu tu.. g satu jemputan kat kg sebelah..
ate sedara mara kan.. tak g tak kenal sedara la plak.. :D
pastu.. mlm minggu tu.. tak kemana2... sebab my cik abg ada rewang kat kg..

Hari Ahad plak..
pagi2 3 beranak ni dah keluar g ngeteh dulu..


tgk je la aksi2 dak Mirul breakfast roti canai..
heh..heh..heh..kemain excited makan roti canai..
aku makan mee goreng... my cik abg pun mkn roti canai 2 keping..
buruk lantak 3 beranak ni...
padahal... my cik abg kena g rewang tu..
tapi kami merawang dulu sebelum merewang.. aahhaakkss..
(ada ke ayat tu erk..)
perut dah kenyang.. baru blk umah..
aku ngan Mirul duk lepak2 kat umah dulu..
my cik abg g rewang..
napa aku tak g rewang..
sebab umah org yg buat jemputan tu.. jauh dari kawasan umah aku..
so my cik abg aku kata.. biar dia je g rewang..
aku jd vvip.. dtg utk jemputan.. aahhaakkss..
vvip la sangat....
so aku just datang tuk makan masa pengantin nak berarak..
dah tgk pengantin berarak bagai..
baru blk umah.. lepak2 lagi..
pas Maghrib baru gerak blk JB..
perjalanan lancar.. alhamdulilah..
dak Mirul pun tido je sepanjang jalan...
sebab siang tak tido.. seharian main je..
so tu je la hapdet story mory tuk hari wikend...





8 ulasan:

Wanie berkata...

mirul suka mkn roti canai ek..

Masa cuti2 sekolah ni memang musim mengawan pun kan..Ni nanti bulan 3 cuti sekolah seminggu mesti lagi banyak jemputan kan..;-)

Dee berkata...

tgk mirul makan pun aku terasa nak mkn roti canai..sgt menyelerakan eh..

illa berkata...

Salam dah lama xjenguk mirul kt cini..best tgok budak kecik berselera makankan..alamak lapar la plak..hehe

CuTeMiUt78 berkata...

~wanie~
eemmmm tul tu....mirul ni tak kisah.. semua dia skee nak mkn

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
aaahhhhaaakksss....teringin ke

CuTeMiUt78 berkata...

~illa~
heh..heh... dak mirul memang skee mkn2..

J@J@ / Bini The Rock berkata...

aku sejak adanya si nuren..dtg jemputan je. Dah takde rewang2 dah dlm kamus hidup aku..chaittt!

Tak laa..
kekadang aku bwk jgk bdk kecit tu g rewang, tp masa rewang hari majlis langsung la. alaaa..setakat dari kol 2-4pm je..hahaha!! pastu balik konon penat nau rewang nya. Bukan ape pon, saje nak turut serta dlm Cabutan Bertuah!

err..dah mcm trend ajekan Cabutan Bertuah skrg ni? Nasib baik kita ni dah kawin..klu tak pening jgk nak siapkan brg2 utk Lucky Draw tuh!

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
aaahhaakksss... sepesen ngan aku daaaa.. dtg jemputan konon2 merangkap rewang je.. tu pun dtg kul 2 time pengantin nak bersanding.. pastu duk lepak2..borak2... sementara nak tgu my cik abg abis rewang..
namun nak rewang dari [agi.. alamat.. aku duk rewang tgk mirul je la.. aahhhaakksss...