N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

9 Feb 2011

Cuti2 Ke PD..!!!

Salam Semua

Selamat pagi Rabu...
eemmm masuk hari ni.. best je g keja..
sebab jalan agak lengang dalam sehari dua ni..
agak masih dlm mood cuti2 kan..
makanya masih belum ramai yg naik keja kot.. :D

Okies citer pasal cuti kan..
ni nak story mory pasal cuti2 kami yg tak planning..
ahahhaaakkksss... tak planning erk..
memang tak planning pun cuti panjang tu tuk kemana2 destinasi..
sebabnya selalu klu planning je.. mesti tak menjadi..
lagi satu sebab.. klu nak kemana.. confirm jalan jem..
n mestinya tmpt penginapan pun full booking..

Akan tetapi.. ntah camne.. masa hari Khamis tu..3hb Feb 2011
my cik abg buat plan nak ke PD..
tu pun di sebabkan si anak merayu2.. nak mandi2...
dah petang baru confirm nak g..
kelam kabut gak dibuatnya...
dlm pada kelam kabut tu.. sempat la contact anak sedara
yg duk belajar kat PD tu.. minta tlg survey kan bilik2.. chalet2 ke...resort2 ke.. hotel2 ke..
kot la ada kekosongan kan.. baru best nak bercuti2...
my cik abg decide klu tak tmpt menginap
tak jd g ptg tu.. g esoknya (Jumaat ) pagi je..
sib baik la anak sedara dpt booking satu bilik tuk kami 3 beranak..
so.. terus la kami gerak ke PD..
masa keluar umah tu.. jam dah kul 4 ptg gak la..
bajet2 blh smpi PD dlm kul 7 ptg gitu..
sebab dah janji ngan anak sedara tu.. nak ambik kunci bilik..
masa awal2 perjalanan tu.. memang lancar.. tak jemm.
kenderaan memang byk gak la..
tapi tak la kata jem smpi tak bergerak..
my cik abg decide nak turun Linggi je..
takut klu terus ke tol PD.. confirm2 jem kan..
sekali lagi 5 km nak masuk tol Linggi.. kenderaan dah mula slow..
pastu terus tersangkut jem smpi la ke tol Linngi tu..
bajet blh smpi kul 7.. dah jd... lambat..
contact balik anak sedara tu.. ckp tak dan nak smpi kul 7..
sib baik la anak sedara tu.. cakap kunci bilik dah ada kat hotel..
nanti ambik kat sana je..

So pas je lepas tol Linggi tu.. terus la cari hotel tu..
eemmm yg bebenornya... hotel bajet je..
tu je yg ada kosong.. tmpt2 lain semua dah penuh..
walaupun bajet.. ok la tuk kami 3 beranak..
kami bawa anak sedara yg duk serumah ngan kami tu..
sib baik senang cari..
suasana bilik hotel tu.. ok la..
ada 2 katil.. aircond... tv semua..
kira bajet2 hotel pun.. still conditionnya puas hati gak
masa kat bilik hotel tu.... mandi2.. solat semua..
rehat2 jap.. terus keluar lagi..
g cari makan plak..

Kami jenjalan kat Pantai Teluk Kemang..
yg ada dataran tu... :D
kebetulan masa kami smpi tu..
kat dataran Teluk Kemang tu ada karnival apa ntah..
lupa plak.. so ada byk la gerai2.. yg cam expo tu ha..
sampai2 tu.. budak2 ni.. dah nampak belon yg ala2 cam taman permainan tu..
yg ada gelungsur tu ha..
terus sibuk nak main..
sekali masuk.. 1/2 jam = RM3 sorang..
so bayar la tuk dak berdua ni..


hah tu nampak muka je.. punya la beso gabak gelongsor belon ni..


hah tgk tu.. budak berdua tu.. yg tgh nak naik semula keatas..
suka la diaorg main... berpeluh2..
dah puas main.. pusing2 kat situ..
g la tgk laut plak..
si dak Mirul excited sgt nak tgk pantai katanya..
bila dah nampak.. blh plak dia kata ngan ayah dia..
"ayah.. ayul takut la nak mandi kat pantai ni.."
ayah dia tanya napa..
"sebab air dia loncat2... "
aaahhaaakksss... blh plak dia berfikiran camtu..
mau tak tergelak mendengarnya..
agaknya kan.. dia tgk air tu.. pada waktu malam..
so nampak gelap je.. yg dia kata loncat2 tu..
ombaknya.. tu... yg dia fikir ishhh air ni loncat2 kot..
pas dah puas tgk pantai..
baru la g cari makan..
kami g makan kat JIMAT TOMYAM..
sapa org PD.. mesti tau kan..
org punya la ramai..
penuh semua tmpt2 makan tu..
dah kenyang perut baru la balik ke bilik..
kira tak jauh gak la hotel kami tu ngan pantai teluk Kemang ni..
lebih kurang 10 minit perjalan je la..


hah.. ni signboard hotel kami..
murah je kan.. RM 40 semalam..
tapi masa musim public diaorg charge RM 60 semalam..
hotel ni kira terletak betul2 berdepan ngan POLITEKNIK PD..
lupa plak nak snap gambo bangunan hotel ni..
ala dah nama pun bajet hotel kan..
sesuai la kan... :D

Pagi Jumaat tu..
pagi2 dah kejut kan budak2 tu..
sebab nk mandi2 kan..
smpi kat Pantai Teluk kemang tu..
org belum ramai lagi..
so parking pun kosong gak la..
dpt parking.. terus la ke pantai..
tgk byk tmpt2 duduk yg berpayung/ berkhemah kat situ..
mula2 ingat memang saja2 je.. blh duduk kat situ..
sekali kena sewa daaaaa..
klu nak duduk situ.. berpayung = RM30
klu khemah = RM45
blh duduk selama mana kita nak..
wahhh.. pandai kan diaorg cari duit..
hanya pacak payung beso tu.. letak meja sebijik..
kusi 4 atau 5.. dah dpt RM 30..
tu satu.. klu dah berpuluh2 tmpt..
tak kaya diaorg tu..
nak tak nak.. byr gak la RM 30
tapi aku tak g mandi.. duk jaga beg..
yg g mandi.. si ayah bersama anak je..

hah tu dia.. mula2..
dak Mirul cam takut2 gak..
tapi lama2.. dia yg tak nak naik2 tau..


si ibu plak.. duk kat bawah payung sambil santai2.. :D
dah puas mandi.. balik hotel dulu..
ye la kan Jumaat.. so my cik abg nak kena g solat Jumaat..
sementara tgu my cik abg g solat..
kami duk lepak2 je kat bilik..
pastu my cik abg dah blk dari solat..
terus kemas2.. check out dari hotel..
baru la g cari makan.. sambil jenjalan lagi kat Pantai Teluk kemang tu..

ahhaaaaakkss.. masa ni kan.. dak Mirul dak kepenatan..
tapi sempat lagi nak berposing2 gitu..
bila ambik gambo kat kuda..
si dak Mirul sibuk la nak naik kuda gak..
nak kan dia rasa kan.. bagi la dia naik..



tu dia.. kemain skeee la dia dpt naik kuda..
bayar RM 5 sekali pusing kat kawasan tu...jadi la.. buat rasa naik kuda..


pastu posing2 lagi atas kuda..lepas dah pusing seround.. :D


sebelum balik.. posing2 dulu kat signboard Pantai Teluk Kemang..
menanda kan kami dah smpi dah kat sini.. :D


dah posing2.. dah makan..
terus gerak blk ke BP..
waktu ni.. jam dah menunjuk kan kul 4 ptg gak la..
lebih kurang cam masa kami nak gerak dari BP ke PD gak la..

Masuk keta je.. budak berdua tu.. terbongkang tido sepanjang jalan..
kepenatan la tu..
masa perjalanan blk tu.. sib baik la tak jem
sempat la kami singgah kat R&R Jenjatas Ayer Keroh..
plan ingat blk tu nak singgah Melaka..
tapi cam kemalasan la plak.. sebabnya dah penat kan..
so singgah kat Jenjatas Ayer Keroh je la..
pastu.. terus kan perjalanan..
my cik abg planning nak singgah kat TG EMAS, Muar..
so kami masuk Tangkak terus ke Tg. Emas..
smpi sana dah maghrib gak la..
so solat dulu... pastu duk lepak2 jap kat Tg..
budak2 kesukaan sebab dpt main kat playground..
dah puas main.. lepak2..
baru g cari makan mlm plak..
kami makan asam pedas kat PT. Jawa
yg terkenal ngan asam pedas powernya..
dah kenyang perut.. terus blk umah..
smpi umah lebih kurang kul 11 malam gak la..
so tu la citer cuti2 kami..
memang cuti sungguh gitu kan..
walaupun hanya g sana sehari semalam je..
tapi puas hati...sebab dpt jenjalan.. :D





10 ulasan:

Ummi Eisya berkata...

bestnye g jejalan..kak rina,makin cun la..

Nana berkata...

wah beznye jenjalan ek
minggu jalan2 blog kawan
seme wat entry pasal oliday
ye la cuti lama kan CNY aritu

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

wow bestnya depa jalan2....

mummy_ayu berkata...

wah gie PD tu..ayu gie one week before tu...gie gak tempat kuda tu..Ian ye ye nak naik, tapi bila sampai tak nak pun..tgk Mirul..berani je...

atty's berkata...

beshnya g pd..lama dah tak g
bagi kty kalo bercuti ..duk baget otel lagi besh..sbb bukan duk dlm bilik je..kiranya utk nak tido mandi tukar baju je

CuTeMiUt78 berkata...

~umi eisya~
aahhaaakksss.. yelah tu.. makin gemukz ada la..

CuTeMiUt78 berkata...

~nana~
biasa la kan.. cuti panjang..

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
memang seronok.. release tension..

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy ayu~
eemmm mirul very excited nak naik.. tu pun klu blh nak naik lagi..

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
betul tu kty... dpt bilik bajet pun.. kira ok gak la kan...