N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

10 Feb 2011

BP Banjir !!!

Salam Semua

Selamat pagi Khamis..
eh..eh.. jap je dah Khamis kan..
rasa cam baru je naik keja..
aaahhhaakksss..yelah tu.. :D

Okies hari ni nak story mory pasal kejadian banjir yg melanda BP..
Minggu sebelum raya cina tu kan.. ujan je berterusan..
tuk bebebrapa hari..
masa tu memang dah risau gak la..
takut banjir melanda...kan..
sebab rumah aku tu dulu.. masa kejadian banjir besar..
memang kena gak la.. smpi kena pindah tau..
ingat lagi masa tu aku tgh ngandungkan Mirul...
so bila dah ujan berlarutan tu.. kena berjaga2 je la..
rasanya sekarang ni pun kawasan Sri Medan BP
masih di landa banjir.. dan masih ada lagi mangsa banjir yg belum dpt balik kerumah..
syukur alhamdulilah la.. umah aku.. naik gak air..
tapi hanya setakat kawasan laman umah je la...
tak dan nak masuk umah.. cam yg thn2 sudah..



hah tu la gambo yg sempat aku snap..
klu tgk.. air parit dpn tu... dah melimpah2 dah..
kira2 paras air tu.. lebih kurang smpi betis gak la..
sib baik la.. hanya air lalu..
klu jenis kena tmpt yg air bertakung..
lama gak la nak kering..
masa air parit dah masuk tu..
kitaorg cepat2 keluarkan keta dari laman umah..
takut gak.. tak lepas keluar karang..
tak pasal2 tersadai kat dlm..
jambatan dpn umah tu pun.. cam dah nak hampir2 tenggelam..
bila tgk cam tu.. cam duk kat pulau plak..
rumah dikelilingi air..
walaupun camtu.. kira ok lagi la kan..
klu tak.. harus la mengangkat segala barang2
eemmm tu la citer pasal banjir...

p/s: nanti story mory plak.. apa aktiviti Mirul kat dlm umah.. masa banjir tu..




4 ulasan:

atty's berkata...

Alhamdulillah tak teruk banjir ye rina..

J@J@ / Bini The Rock berkata...

aku pun seriau jgk..tp alhamdulillah la, air dekat keliling rmh je..
tp lagi teruk yg tahun 06/07 dulu pye banjir. dahsyat!

air lalu takpe..
mcm pakcik aku kat YP, banjir termenung..bau nye ko pepaham sudah la Na.. haihhh!! Tak tau la ni dia dah blk rumah ke blom ntah..nnt sat aku tipon pakcik aku tu.

CuTeMiUt78 berkata...

~KTY~
syukur tak kak..

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
eemmm betul tu ja...