N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

16 Feb 2011

Hargai lah...!!!!

Salam Semua

Selamat pagi Rabu..
waaaallllaaaa.... semangat nak keja ni tetiba takde daaaa..
camne ni... cam malas tau pagi tadi nak g keja..
baru cuti sehari.. dah malas erk..
ish..ish..bahaya ni...
eeemmmm kena warm up ni..
come on.. eeeeyyyyyaaaaaaahhhhh.. :D

So pagi ni sebagai n3 warm up..
ni nak kongsi ngan korang..
satu artikel yg aku terima melalui email..
aku rasa perkara ni memang patut di amalkan..
mengenai PENGHARGAAN



Hargai ibu bapa
Selalu telefon apabila bejauhan.
Jangan lupa kirim wang walaupun sedikit (andai sudah bekerja ).
Beri hadiah pada hari penting (Hari Ibu, Hari Bapa dan hari lahir).
Cium tangan ibu bapa.
Apabila sudah berkeluarga, selalu pulang ke kampung kerana mereka rindu untuk bertemu cucu.
Minta pandangan mereka dalam menyelesaikan masalah.
Pulang apabila mereka sakit.


Hargai suami
Selalu berikan senyuman.
Berhias untuk suami.
Masak masakan kegemaran.
Minta pandangan suami jika ada masalah.
Selalu urut suami.
Menjaga maruah suami.
Puji suami di depan keluarga atau orang lain.
Beri hadiah hari jadi.
Pandai mengambil hati.
Selalu memberi sokongan apabila suami ada masalah.
Membina hubungan baik dengan keluarga suami.
Minta izin suami sebelum buat sesuatu.
Mohon maaf dengan suami sebelum tidur.

Hargai isteri
Ingat tarikh penting bersama isteri (ulang tahun perkahwinan, hari lahir).
Ingat tarikh lahir anak.
Bantu isteri melakukan kerja rumah.
Ungkapkan kata cinta sebelum tidur.
Selalu beri pelukan dan kucupan.
Membina hubungan baik dengan keluarga isteri.
Ucapkan terima kasih apabila bersama.
Selalu memberikan kejutan menggembirakan.
Selalu berpenampilan segak (isteri dipuji apabila suami bagus).
Memberikan kemaafan.
Panggil isteri dengan panggilan yang manja.
Puji isteri depan anak dan keluarga.
Berikan hadiah apabila isteri melahirkan anak.

Hargai anak
Selalu memberi pujian ikhlas.
Galak anak melakukan yang terbaik.
Beri hadiah atas kejayaan anak walaupun kejayaan kecil
Selalu beri pelukan.

memang aku selalu amal kan..
beri penghargaan pada orang2 yg tersayang..
bila kita beri penghargaan dan perhatian..
sudah tentunya kita pun akan mendapat balasan di hargai dan di sayangi..
jadi sama2 la kita menghargai sesama kita..
okies.. tu dulu n3 warm up tuk pagi ni..
nanti baru story mory apa aktiviti Mirul masa kat umah nenek aku di Kota Tinggi




4 ulasan:

atty's berkata...

Hargailah orang yg kita syg selagi mereka ada bersama kita

Jom baca: DiamondRing

mummy_ayu berkata...

sama ngan ayu..mcm malas je nak keja kan...
sgt setuju dgn entry rina pagi nie...memang kena selalu saling menghargai..

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
betul tu kty..
eemmm diamondring tu.. citer ke kty..
nanti klu sempat kita baca ya

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy ayu~
betul tu..