N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

16 Feb 2011

Aktiviti Masa Kat Kota Tinggi

Salam Semua..

Okies kali ni nak story mory apa aktiviti Mirul masa kitaorg lepak2 kat Kota Tinggi semalam..
meh tgk gambo2 yg aku sempat la nak snap.. ;)

Masa sampai tu.. duk salam2 semua.. pastu duk la lepak2
sambil tgk dvd citer HANTU MAK LIMAH BALIK UMAH..
aahhhaakkss... ala2 cam boring gitu kan..
smpi tak tau nak buat apa..
tu layan dvd...


dak Mirul baik punya posing..
kat sofa baru onyang dia..
cewah.. kemain baik punya posing aaaarr.....
kemain lagi.. dia tau ibu dia nak snap gambo kan..
tgk la.. siap buat mulut muncung tu ha..
lawak la dak ni..
pastu dah agak bosan sgt..
dia sibuk nak main game ps sepupu dia..
tapi tak pandai nak main kan..
pastu dia duk kacau ibu dia tgh bertenet...
dia sibuk nak main game kat netbook plak..
pastu.. dtg la makcik aku bawa cucu2 dia..
wah.. seronok la dia sebab ramai kawan kan..
tapi bebudak tu... over canggih manggih..
sebab main game guna i-pad u...
tak termampu aku nak bagi anak aku main guna i-pad tu..
so duk terkebil2 la anak aku tgk dia org main game kat i-pad tu..
sib baik la.. makcik aku tak lama kat situ..
klu tak.. mau berbulu mata tgk i-pad nya tu..

Pas makcik ngan bala tenteranya blk..
si dak Mirul ajak plak opah dia main kat luar..
korang bayangkan la..tgh panas2 terik tu..
dia ajak opah dia masuk kolam yg tak de air..


hah.. tgk gelagat dia..
duk turun naik.. masuk keluar kolam yg kering kontang tu..
pastu sibuk la dia suruh opah dia.. isi air..
kononnya dia nak mandi kat kolam tu..
addddooooiiii la anak... ikut skee ko je ya..
tgh2 panas terik tu.. ko nak mandi kolam..
mau legam ko nanti nak...


pas di pujuk2..
baru nak masuk umah..
tapi sempat lagi duk kat kusi goyang yg terletak kat dpn pintu umah tu..
siap cakap.. maa.. kusi ni goyang2 aaarr...
heh..heh..heh..heh...
klu korang perasan kan.. masa dia masuk kolam tu..
sempat lagi dia salin seluar...
dari seluar jeans ke seluar pendek
konon nak mandi kolam la kan..

ni la baju yg aku belikan dia masa g PD ari tu..
kemain lagi eksen ngan baju baru..
pastu.. tak lama tu.. dia minta susu...
baring2 sebelah atok dia yg dah selamat beradu..
tgk2 senyap je.. rupanya dgn dia2 skali lena...
sib baik la... klu tak.. mau dia kerah opah dia isi air kolam tu...
aaahhaaakkksss..

Dlm kul 4 ptg gitu..
dia bgn.. teringat plak nak mandi kolam tu kan..
so terus keluar umah cakap nak mandi kolam tu..
addddooiii... teringat plak dia nak mandi tu..
nak tak nak.. si opah ngan atok dia melayan la mandi kolam tu...
tapi bukan mandi air kolam tu.. mandi air paip
yg di pancutkan oleh atoknya kedalam kolam tu..
dia duk la kat dlm kolam tu je..
jadi la kan.. at least dia happy..
dah puas main kolam tu..
baru la naik masuk umah...
pas dah mandi semua...
duk minum ptg..
sekali nampak la..satu benda yg menarik minat dia..


hah.. tu dia.. dia blh jumpa topi yg ala2 clown pakai tu..
ngan headband ala2 telinga rabbit yg blh menyala2 tu..
siap ada spek yg menyala2 gak..
so berposing la kami 2 beranak..
sorry gambo tak berapa memuaskan..
biasa la kan.. guna hp je...
dah puas main berposing2 ngan benda2 tu..
baru gerak blk kerumah mak aku kat Johor Jaya..
smpi umah.. sempat lagi layan dak Mirul main beskal..
so kiranya aktiviti semalam masa cuti2 tu..
sgt puas ngan melayan Mirul.. :D
tu je la hapdet tuk story mory cuti semalam..




10 ulasan:

babyluv_ayang berkata...

hi, dik...lama tak jenguk blog adik...comel nyer si amirul...semakin besar nampak dia..dah gi skool dah ker...

♥♥ MoMmY MimiL ♥♥ berkata...

hi mommy kyra yg kt atas tuh...hehe..

cutemiut : thn nih mirul msk 4 thn kan? rsnye sama umur dgn my doter...

Gieyana berkata...

lama x dtg sini..dh makin besar Mirul..sure Mirul suka bila g umah sedara mara kan!

babyluv_ayang berkata...

hi mommy mimil kat atas tu..bukan anak kita sumer sebaya ker...heheheeh....

Tihara berkata...

haha..kelakar la mirul ni..lama tk sgah sni..awk sihat ?

CuTeMiUt78 berkata...

~baby luv u~
hai akak.. lama gak kita tak menjengah akak kan..sepatutnya memang nak sekolah kan dia... tapi tu la dia tak nak plak

CuTeMiUt78 berkata...

~mommy mimil~
hai...hai.. a'ah la.. anak kita kan sebaya.. thn 2007

CuTeMiUt78 berkata...

~gieyana~
a'ah.. aku pun lama tak g blog ko kan..eemm Mirul tak la kata skee sgt g umah sedara.. tapi klu ada member memang dia akan skeee

CuTeMiUt78 berkata...

~babyluv ayang~
yup.. betul tu kak fara

CuTeMiUt78 berkata...

~tihara~
alhamdulilah sihat.. kita pun lama tak ke blog tihara kan