N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

7 Feb 2011

Jemm Giler !!!!!

Salam Semua..

Wah... lama giler tak menghapdet..
mana taknya.. last hapdet masa sebelum kena keja luar kan..
pastu seminggu duk berkampung kat TJ MART KULAI..
pastu.. dah cuti Chinese New Year..
mana la dan nak menghapdet bagai..

Citer pasal Chinese New Year ni..
rasanya belum terlambat...tuk aku mengucapkan Selamat Thn baru tuk org2 cina..
(ada ke org cina baca blog aku ni erk.. :) )
memandangkan... lama tak menghapdet kan.. so berderet2 la draft yg menanti tuk di publish..
aku dah upload gambo2 yg berkenaan ngan citer2 sepanjang aku tak menghapdet..
cuma tinggal nak merangka ayat... n publishkan je.. :D
wah... semangat nak menghapdet gitu....

Okies mulakan citer dari blk bercuti semalam..
aaahhaakkss.... org mulakan citer dari start cuti..
tapi aku terbalik plak...
dulik la kan... citer aku.. ske la nak mulakan mana dulu..

Emmmm citer semalam blk dari BP ke Jb..
perrgghhhh... mengigil lutut la..
sebabnya... keluar tol Ayer Itam je..jalan jem yg amat..
sengguk2 jalan... cam siput... aku rasa siput pun lagi laju kot..
korang bayangkan la... highway yg sepatutnya perjalanan 110 km/j
menjadi... 40 km/j je... tak ke hampeh je...
jem sepanjang jalan blk ke JB...
jem nya smpi ke tol Skudai tu ha...

memang berderet2 keta nak menghala ke JB...
paling laju pun hanya blh 60 km/j je..
tu la paling laju tuk perjalanan highway semalam..
maklum la kan.. masing2 balik bercuti gitu kan..
aku dari BP kul 5 ptg... smpi umah mak aku kat JB kul 9 lebih malam tau..
mana tak mengigil lutut..
klu keta auto tu.. kira ok lagi la kan..
ni manual tu.. tu yg rasa cam nak tukar auto je.. :)
eemmm tu story mory pasal jem semalam..

Pagi tadi plak... masa aku g keja..
jalan lengang la plak.. selengang2nya..
cam tak caya plak.. hari ni Senin...
selalunya... klu Senin.. memang2 la jem kan..
agak la kan.. semalam org dah penat berjem gitu..
so pagi tadi.. ramai yg kesiangan kot..
lambat masuk keja.. hik..hik..hik..
eemm okies la.. tu warm up tu hapdet..
nantikan n3 aku yg bakal di hapdet yo..





12 ulasan:

iManAzRaf berkata...

hehe.. tau xpe.. jem xhengat!
mase ri sabtu ritu dari bp kul 2.30 pun, jln nk masuk hghway da jem amat sgt. nsb kite xlalu hghway.. =)

Ecul berkata...

peh jem..nasiblaa..

hbuhuhuhu...dgaan..

apa2 pn anda di tag

http://ecul.blogspot.com/2011/02/25-random-facts-about-ecul.html

Yan berkata...

tadi lalu umah akak..
wira ijau tu sape punye?

erienz berkata...

semua tempat jem....sbarlah bagi kete yang manual...mmg letih...

kakyong berkata...

singgah jengah rina... syiok la lama bercuti..

CuTeMiUt78 berkata...

~imanazraf~
oh g bp ke... eemmm memang jem giler kan

CuTeMiUt78 berkata...

~ecul~
tu la... eemmm tag ke.. insyallah akan di jengah.. thanks ya

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
oh ya ke.. wira ijau tu.. ayah akak punya

CuTeMiUt78 berkata...

~erienz~
memang pun meletihkan.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~kakyong~
emmm memang kak.. thanks ya sudi menjenguk.. :D

Mak Su berkata...

ramai yg amek kesempatan ke luar kawasan, cuti panjang

CuTeMiUt78 berkata...

~mak su~
a'ah kan.. maklum la.. cuti panjang