N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

28 Feb 2011

Citer Kemalangan

Salam Semua..

Selamat hari Senin.,.
heh..heh..heh.. bukan selamat pagi ya..
sebab waktu ni baru dpt bersiaran..
pagi2 dah ada keja yg menuggu... :D

So cam ne nga korang... best tak wikend kali ni..
cam aku.. biasa2 je..
tak la kata menarik mana pun..
rutin harian.. ptg Jumaat blk keja ambik Mirul terus blk ke BP..
menempuh jammed tuk smpi ke BP..
smpi umah pun dah masuk waktu Isya'
masa smpi umah Bp.. my cik abg belum blk keja lagi..
biasa la kan keja dia tu.. kena tunggu lori la.. kontena la..
so blk memang tak tentu masa..
pas dia dah blk dari keja...
dlm duk rehat2.. dia ada la story mory pasal satu kemalangan yg berlaku
pada pagi Jumaat tu.. masa tu dia nak g keja la..
katanya org yg terbabit ngan kemalangan tu org kg kami gak la..
dan sememang2nya kenal sgt2 ngan org tu...
tapi my cik abg tak la kata detail pasal kemalangan tu..
cuma dia kata.. kemalangan tu membabit kan moto ngan keta je la
so mlm tu tutup la citer pasal kemalangan tu..

Pagi2 Sabtu tu... abg ipar sebelah umah aku bagitau
org yg terbabit ngan kemalangan semalam tu dah meninggal..
cam terkujat gak la masing2..
sebab kenal kan..
so my cik abg pun siap2 la nak g melawat...
jenazah smpi kat kg dlm kul 10 lebih...
arwah di kebumikan kat tanah perkuburan kg kami tu..
sebabnya anak isterinya org situ..

Balik dari melawat.. my cik abg citer la..
rupanya arwah meninggal sebab dalaman arwah memang rosak teruk
masa kemalangan tu.. arwah nak g keja ngan bini dia..
pastu kena langgar ngan keta kat simpang kg sebelah...
pas kena langgar.. arwah jatuh dari moto yg ditungganginya..
tapi arwah blh bangun lagi.. akan tetapi
malang menimpa.. arwah di langgar untuk kali kedua
dan arwah terus jatuh rebah.. tak sedarkan diri..
isteri arwah...mengalami keguguran dan juga patah bahu kanan..
masa pengebumian arwah... isterinya ada sama..
duduk kat kusi roda...
amat kesian.. kerana anak2 arwah masih kecik2..
dan usia arwah juga masih muda..
tapi tu la kan.. tuhan lebih menyayangi nya..
takdir menentukan suratan begitu..
kiranya hari Sabtu tu.. kira cam di selubungi citer sedih gak la..
aku tak tau pun yg arwah ni adalah kenalan rapat ngan
seorg blogger BP gak..
smpi la aku terbaca email berkenaan komen dia kat blog aku..
mengatakan pasal kemalangan ni..
so J@j@, ni n3 khas berkenaan arwah merangkap kenalan ko ngan TR..
klu aku tau arwah kenalan ko.. awal2 aku bagitau..
maaf ya J@j@...
al fatihah buat arwah...





6 ulasan:

Ummi Eisya berkata...

lama tak singgah sini..

ajal maut kita tak tahukan..takziah..

J@J@ / Bini The Rock berkata...

Al Fatihah utk Arwah Zamri..
Tak sangka dia pergi secepat itu.

Masa malam sabtu tu kitorang dah dpt tau dia meninggal, tapi tak tau kebumi kat mana..TR ada gak suruh aku tanya kan kau, tapi aku tidur kan si nuren smpi terlupa nak mesej tanya2 pasal ni..

Kat rmh nenek arwah (dia membesar dgn nenek) nya ni pon ada buat tahlil jugak utk dia..Alhamdulillah moga tenang dia di Sana..

CuTeMiUt78 berkata...

~ummi eisya~
yup betul tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
oh ya ke.... patut la jenazah di bawa ke kg bini dia... eemmm alfatihah utk arwah

babyluv_ayang berkata...

alfatihah pada arwah...:(

CuTeMiUt78 berkata...

~babyluv_ayang~
al fatihah