N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

2 Ogo 2010

N3 Pertama Utk Bulan August

Salam Semua...

Wah ni adalah n3 pertama utk bulan 8..
bulan yg dinanti2kan gak ni..
heh..heh..heh.. bulan yg akan menggenapkan umur aku ke 32 thn..
aahhaakkkss.. udah tua rupanya kan...
tapi still maintain... waaalllaaa.... ;D
eemmm apa nak mulakan story mory ni ya...
cam ketandusan idea la plak..
a'hah... story mory pasal aktiviti hari minggu...
eemmm hari Sabtu takde la aktiviti apa sangat pun..
just bawa dak Mirul g main2 kat playground..
cam dah lama tak bawa dia g main2 kat taman...
kemain seronok dia...
lebih2 lagi bila ibu ayah dia ada sama...
main sampai tak hingat nak blk..
malam minggu tu plak... bawa dia g makan2 satay...
sekali2 makan kat luar kan...
memang best gitu... blk dari makan2 tu..
kat kg ada plak pertunjukkan kuda kepang...
dak Mirul pun baru 1st time tgk kuda kepang..
makanya agak jakun la kan..
(gambo malas aku nak snap.. bukan terang pun.. gelap ajork.. pastu kami duk jauh skit dari tmpt pertunjukan.. sure tak nampak punya..)
siap blh kata... ma.. bila kuda tu nak jalan..
eemmm aku agak la kan.. mungkin dia ingat kuda kepang tu cam kuda yg betul tu kot..
aahhaaakkksss... tu pasal dia duk tanya kenapa kuda tu tak jalan cam kuda biasa...
cuma duk joget2 ikut irama yg dimainkan.. :D
pastu.. bila time dah naik semangat kuda tu..
(kuda kepang ni kan.. ala2 cam memuja semangat gitu..)
hah.. macam2 la aksi org2 yg tgk kat situ..
ada yg "mabuk" or ada setengah pendapat mengatakan naik shheeiikkhhh..
ada yg pura2 cam ala kena sampuk ngan semangat kuda la..
macam2 la... bab2 ni memang aku malas nak tgk...
so apa lagi.. ajak my cik abg blk aje la...
dak Mirul plak.. tak mo blk... nak tgk lagi...
bila dipujuk2.. baru la nak blk..
jam masa tu dah menunjukkan kul 11.30 mlm tau..
eemm tu kisah hari Sabtu..
Hari Ahad plak.. aktiviti menghadiri kenduri cukur jambul
atau org jawa kata..popok'an.. kat kg..
(sekarang ni kan setiap minggu ada je yg buat kenduri,..almaklum la dah nak pose ni kan.. )
cocer plak.. sejuk je sepanjang hari..
hujan renyai2 dari pagi smpi la kepetang...
tu yg nak g mana2 pun malas...
so tu je la aktiviti yg biasa2 je...




Kerja dari Rumah klik sini

6 ulasan:

J@J@ / Bini The Rock berkata...

Xtvt aku Ahad semalam ptg..pegi Pasar Air Itam, konon nak cari baju raya tapi semua mcm kain2 stok raya taun lepas.

so, beli aje lah karipap panas2 yg mmg feveret aku klu ke pasar tuh!

ujan je kan 1 hari smlm, angin pon sejuk aje mcm dok kat pantai pon ado!

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

salam....tak dak apa aktiviti yang menarik cuti minggu nih... menjahit ja kat umah....

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
eemmm betul..betul.. tapi duk kat tepi pantai idak ler rasa camtu kot :D

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
menjahit tu pun kira satu aktiviti gak kan

Yan berkata...

kejam celik kejam celik...
kejap jek dah nak posa kan kak...
sebelum terlambat.. yan nak wish selamat menyambut bulan posa tuk akak sekeluarga... wlupun tahun ni ai tak posa.. hehehe

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
hah tu la pasal.. akak pose pun belum habis ganti ni.. ni tgh gigih mengganti pose..