N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

9 Ogo 2010

Aktiviti Hari Minggu

Salam Semua..

Ok ni nak sambung story mory
aktiviti hari minggu kami plak..
Jumaat mlm tu aku dah smpi umah dengan selamatnya..
pagi Sabtu plak..
sibuk ke sana sini...
g belanja la.. g uruskan hal tu la.. hal ni la,...
macam hal nak kena uruskan..
pastu ptg plak ke Pt. Yusuf, Muar plak..
g ambil kakak ipar aku..
keta aku pun kejap je berenti.. belum sejuk enjin dah kena gerak lagi..
memang sibuk bebenor la..
eemm korang nak tau.. kenapa jd sibuk bebenor tu..
sebabnya hari Ahad kakak ipar aku yg duk serumah ngan aku tu
nak buat majlis cukur jambul anaknya yg baru lahir tu..
tu yg sibuk sgt2.. ate aku je la adik ipar yg dia ada kan..
kebetulan aku je la blh drive sana sini..
so aku la tunggak dia.. :D
semua adik beradik my cik abg blk..
memang kecoh la umah klu semua blk..
sebab tu aku kena blk BP hari Jumaat tu gak.. :D
so meh layan gambo masa majlis cukur jambul tu..

hah tu dia.. dah 2 bulan dah dak 'Syazana' ni
(Mirul yg gelarkan dak tecit ni syazana.. even nama dia yg sebenar Nur Sahira Farzana)
yg pegang baby tu bukan ibu dia ya..
dan tu la suasana majlis kat umah aku...
kira umah kami ni adalah penutup majlis kenduri2 kat kg..
ate kan dah nak pose.. takkan la ada lagi yg nak buat kenduri kan.. :D
pastu selesai majlis cukur jambul..
ada la majlis meniup lilin plak..
majlis ulangtahun anak sedara my cik abg...

hah tu dia suasana majlis anak sedara my cik abg..
gambo yg mula2 tu.. adalah tuan yg bakal meniup lilin..
yg baju hitam tu.. anak sedara my cik abg..
yg baby tu plak adalah cucu sedara my cik abg..
(hah aku adalah nenek paling muda dlm keluarga tau..)
diaorg berdua ni tarikh lahirnya sama..
tu yg nak sama2 tiup lilin..
tapi bukan setakat diaorg je yg sibuk nak tiup lilin..
yg lain2 pun nak join gak tu...

hah ni la dia besday girl merangkap anak sedara my cik abg..
so tak pelik kan klu Mirul spesis yg besa..
sebab sepupu2 dia pun adalah kalangan yg besa2 gak..
meh kita layan dak Mirul makan kek..
ate dia ingat besday dia.. kek tu kek dia yg punya...

aahhaaakkss.. budak comot..
eemmm ni pas main kat luar..
tu yg comot betul.. anak sapa la ni..
see dia punya kusyuk makan.. tak ppandang kanan kiri dah...

pastu jumpa plak lighter kat meja tu..
sibuk nak pasang lighter...
eemmm korang perasan tak.. dak Mirul klu mkn kat bawah cam ni..
dia tak blh nak bersila.. dia pasti duduk cenggitu..
ataupun duduk cam duduk antara dua sujud gitu..
sebabnya klu dia bersila.. perut dia pasti menghalang kedudukan dia..
aahhhhaakksss... ate ayul beso sgt gitu kan.. :D
so tu la stroy mory pasal hari minggu kami..
penat pun belum hilang lagi tau...






Kerja dari Rumah klik sini




10 ulasan:

maslinamansor berkata...

mas pun makan cam mirul gak... masa time ngandung... hehehe

Ummi Eisya berkata...

sedapya la nengok mirul makan tu..memang penuh semangat makan..

mekchu berkata...

suka nye tgk mierul makan.. kalau lah anak mekchu seorang yg pemakan mcm tu, mesti leka tgk dia je..

CuTeMiUt78 berkata...

~maslina~
heh..heh..heh.. gitu ya..

CuTeMiUt78 berkata...

~umi eisya~
heh..heh..heh.. gitu la dia klu makan.. memang kusyuk habis.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~mekchu~
leka kan tgk dia makan...

nza berkata...

fuh!!!!penat sungguh...weekend akak pn sungguh memenatkan..xleh nk rest.....

Yan berkata...

pandai eh mirul gabungkan name baby jadi syazana

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
emmm penat kan kak.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
hik..hik.. tu secara spontan tu..