N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

23 Ogo 2010

~DIGITALELIBARY~

Salam Semua..

Hah.. ni kan aku nak kongsi ngan korang satu portal web yg amat menarik..
ni adalah peringatan.. N3 INI KANDUNGANNYA AMAT PANJANG BERJELA2.. JD KLU TAK BERMINAT BLH TEKAN JE BUTANG X KAT ATAS TU K

korang pernah dgr tak pasal Digitalelibrary..
tuk pengetahuan korang portal web ni amat la bagus
sebabnya dlm portal web digitalelibrary ni mengandungi bahan2 bacaan yg amat baik
dah nama pun library kan..
kepada semua peringkat..
dari seusia 4 thn hingga la ke umur org dewasa..
semua dlm satu portal web ni..
untuk pengetahuan korang web digitalelibrary ni telah disahkan oleh
Kementerian Pendidikan Malaysia..
so memang sesuai la utk kita semua..


ni laman utama or home page Digitalelibrary

so ni la menu2 yg ada..
sila klik gambo tuk tumbesaran ya..

okies kat sini aku nak beritahu..
web ni amat cantik dan bagus sekiranya dibuka melalui Mozila..
jd pada sesapa yg tak de Mozila tu kena la download dulu k..

okies ni adalah menu yg terdapat

dan ini adalah program2 yg terdapat didalam menu..
klu korang nak baca paper..
just klik je kat icon news
dan akan keluar la image ni

pastu klik kan je kat gambo yg korang nak..
akan keluar paper malaysia seperti ini
*
*
korang blh baca paper apa yg korang nak..
erti kata blh baca thru on 9..
amat mudah bagi yg tak sempat nak baca paper kat umah kan..
di samping itu.. korang blh gak baca majalah seperti ni..

see senang kan.. dlm satu masa kita blh baca paper.. majalah
tak yah susah nak g beli ke apa kan..
okies tu khas utk golongan dewasa la ya..
cam aku tulis kat atas tadi..
portal web ni sesuai gak tuk budak2 yg usia dari seawal 4 thn keatas..
senang kata khas budak2 yg nak meningkat naik cam anak2 kita la...
blh gak layari web ni..
sebab kat digitalelibrary memang ada program utk budak2 ni

hah ni laman utama tuk budak2

dan ini adalah menu utama tuk budak2 tu..
blh klik je gambo.. pilih kita nak menu apa..

ada sesi tuk budak2..

ada coloring book

ada story mory

ada nursery song..
dimana ada bermacam2 gambo dan vidoe yg menarik tuk tontonan budak2..
cam cth aku klik program tuk ABC ni..

eemm kat program ni.. memang bagus tuk budak2 cam Mirul
yg baru nak kenal huruf dan mengeja..
just klik2 je.. dia akan sebutkan perkataan2 tu..
cam cth A
nanti dia akan sebutkan skali A for bla..bla..bla..
memang fun n senang tuk anak2 kita belajar..

dan yg ni plak adalah senarai2 program yg ada khas tuk budak2 tu..
korang blh klik gambo tu proses tumbesaran..
selain dari pada itu..
ada juga program tuk anak2 yg nak exam
cam UPSR ke.. PMR ke.. SPM ke..
blh gak layari web ni..
sebab diaorg bllh buat rujukan thru on9..
tak yah nak susah2 surf tenet cari maklumat..
semua telah tersedia kat web ni..
kira cam tuisyen on9 la gitu


ni salah satu cth program yg ada tuk budak2 sekolah..

eemmm aku dah terang kan pasal portal web ni kan..
utk pengetahuan korang portal web digitalelibrary bukan blh sebarang2 masuk tau..
korang kena jd ahli dan ada paswordnya dulu baru blh masuk..
so SESAPA YG BERMINAT NAk JD AHLI
BLH EMAIL AKU DI cutemiut78@yahoo.com
aku akan berikan pasword sementara dulu..
pasword sementara ni adalah hanya tuk korang explore dulu segala isi maklumat sebelum di gunakan..
pastu klu korang confirm berminat nak jd ahli
KORANG BLH BUAT BAYARAN MENJADI AHLI SEBANYAK
HANYA RM 130 SEUMUR HIDUP..
hah.. seumur hidup ya..
dan setelah bayaran di buat baru la korang blh dpt pasword tetap korang dari admin..
dan pasword ni korang blh gunakan bila2 masa yg korang nak dan suka...
tuk lebih lanjut korang blh klik
tapi klu tak de pasword tak dpt la korang nak explore kan..
so email aku tuk dptkan pasword sementara..
cepat..!!! cepat..!!
sesuai utk para ibu bapa yg memetingkan pendidikan anak2..
baik tuk masa depan anak2








Kerja dari Rumah klik sini

8 ulasan:

Dee berkata...

benda ni baguslah sis..nti dee pikir2 kan ye..nak join ke x..

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
yup memang bagus.. klu nak tau.. nanti kita emailkan pasword sementara dulu.. pastu explore..bila dh tgk web ni baru la dicide nak join ke tak.. tapi kita suggest kan better join.. sebab amat bagus tuk pendidikan anak..

mummy_ayu berkata...

wah..bagus tu, tapi ayu takde computer kat umah..just kat kat opis je...

ikiqzana berkata...

bagus jugak ni klu sape2 yg berminat..

alia berkata...

cam best jer....

poker strategy berkata...

sebenarnye kami plan nak pegi bandung ni cuti sekolah...tapi macam2 hal ade..bila dah selesai semua, harga tiket flight pun dah mahal...maka nye ditangguh la lepas cuti sekolah...

Yan berkata...

ade gak perasan benda ni.. tp tak taupun ape fungsinye
macam2 juga benda bermanfaat yerk

mekchu berkata...

mekchu nak try dulu... boleh??