N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

1 Mei 2010

Cutemiut Bersiaran dari JB..

Salam Semua...

Selamat Hari Buruh kepada semua pekerja2.. petugas2 di M'sia.
tak kira la.. berkerja di sektor awam atau pun swasta...
selamat semuanya.. :D

Aahhaaksss... bersiaran dari JB..
1 hb May.. adalah hari cuti khas bagi pekerja2 dan petugas2 di M'sia kan..
(tapi ada gak yg kena keja kan... )
so ramai yg nak mengabdikan kenangan pada 1 hb ni..
termasuk la.. anak sedara cik abg aku ni..
yg mana.. melangsungkan perkahwinannya pada hari ini..
sebab itu la aku berada di Jb hari ni dan esok...
dah alang2 aku blk JB kan.. so blk la kerumah mak ayah aku...

Majlis perkahwinan anak sedara cik abg aku ni berlangsung di Skudai JB.
Ni kira kakak ipar aku yg pertama lorrr...tapi anak dia yg kawin ni adalah anak ygg ke 3....
Pagi2 dlm kul 9 kami dh bertolak dari BP..
hanya 2 keta je dari BP.. kakak2 ipar aku yg lain2 semua dah g mlm semalam...
disebabkan my cik abg blk keja lambat mlm tadi..
tu yg menyebabkan kami gerak pagi ni..
kami smpi pun tak la tghari sgt..
cam biasa la.. klu belah my cik abg aku ni..
pastinya org2 rewang adalah kami adik beradik..
takde org lain dah... muka sama je semua..
cuma kali ni tak la cam yg lepas2..
kami adik beradik tak la kena rewang masak2 ke..
cuma tolong bungkus2 berkat je..
so tak la penat sgt.... ahaaaksss..
(dasar makcik yg malas nak masak2 gitu kan..)

see the blues clues cup cake...
so cantik n cute..
marveles gitu....
(lama giler nak tunggu pengantin bagi cup cake ni... smpi cair ising atas kek tu.. )

hah ni la pengantin perempuan..
merangkap anak sedara my cik abg..
klu thn lepas kami g majlis bertunang dia..
(ada aku story mory pasal ni... kat blog ni thn lepas...tapi malas nak cari n3 tu.. )

ketibaan pengantin lelaki..
emmm pengantin lelaki tgh duk tgk silat pengantin...

ahaaaakksss.. ini adalah salah satu adat kat Johor ni..
Tol pengantin...
bukan stakat tol kat lebuhraya je...
kat majlis ni pun ada tol tau..
eemmm tu la salah satu adat kat johor ni....

Hah.. ni la pasangan pengantin baru...
cocer memang panas.. smpi kan pengapit pun berpeluh2 di buatnya..

pengantin masa makan berdamai.. tapi tak nampak makananya..
yg nampak adalah bunga yg blues clues gitu...




ni pun salah satu adat yg amat la di sukai budak2..
dan juga mak2 budak.. aahhaakkkss...
acara baling gula2 gitu...
smpi kan ngan mak2 budak pun turut serta tau...

dan ni la keluarga kakak ipar aku tu..
yg aku bulat kan tu adalah kakak ipar aku..
merangkap kakak tiri my cik abg aku..
(kakak ipar aku ni adalah adik beradik tiri my cik abg... sama bapak.. lain mak....)
so tu la sebabnya kami berada di JB ni..
dan kebetulan mak aku esok nak buat kenduri walimahan sempena adik aku nak menikah minggu depan...
dan dikerana tu la.. mak aku nak buat sekali majlis hari lahir Mirul esok..
so ok.. nanti sambung lagi tuk next n3 berkenaan majlis tu k...





Kerja dari Rumah klik sini

6 ulasan:

Gieyana berkata...

cantik pengantin..suka tgk..

Nida berkata...

Part kahwin adat Johor yg paling best..

siap bertol, pastu ada program Sakinah.. Nida dulu kahwin ada 6 tol dan kena berpantun lagi! Berpeluh cik abang nak menjawab..hehe

nza berkata...

tingginya kek tu...sedap....pengantin pn sweet jerr dgn colour biru...

zAnNa@mAMaBaTriCE berkata...

cantik kaler tema pengantin...biru putih...sgt comel and soft...cake pun cun abis...suka ngan pelamin dia...wah..sumer aku suka...hik hik hik

ct rahani berkata...

cupcake tuh mmg nampak sedap je kak.. pengantin pun cantik.. blue clues gitu.. hiks..

Nana berkata...

cantik gile pelamin, baju & pegantin pun lawa