N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

19 Mei 2010

Mirul & Wa'Wong

Salam Semua..

Kali ni nak story mory pasal dak Mirul lagi..
eemmm biasa la kan.. sapa lagi nak citer..
klu tak dak Mirul ni..
al kisah ni berlaku pada hari Sabtu lepas..
memandangkan kami tak kemana2 minggu lepas..
hanya my cik abg je keja.. aku memang tak keja la hari Sabtu..
so duk melayan karenah Mirul la...
meh tgh apa aktiviti Mirul hari tu..

hah.. tu dia dak bulat Mirul tgh nak pasang pancing katanya..
nak memancing... korang perasan tak dia mancing kat mana..

aahhaaakksss.... Mirul mancing kat tingkap umah yo..
tingkap tu memang dah pecah..
kena bola Mirul so terlopong la.. ruang bawah tingkap tu..
so tmpt tu la jd port dia mancing...
apa yg di pancing tu Mirul...??
mana ada ikan kat situ...
aahaaakkkss....
pastu tgh dia duk main2 kat situ...
kakak sepupu dia panggil suruh tgk kakak sepupu dia dpt tangkap kumbang kecik

ahaaksss.. dia takut2 berani nak pegang gitu..

close up skit... bluurrr la plak...
beso bebenor tgn Mirul pegang kumbang kecik tet tu...
citer pasal kumbang kan..
Mirul pernah la citer.. masa kat umah pengasuh dia..
ada la kumbang beso yg cam ada tanduk tu..
ala kumbang hitam org kata kumbang kelapa klu tak silap aku..
so dia pun duk citer la..
"Ma.. kat umah mak kan ada kumbang beso.. ada tanduk.. nama dia kan.. WA' WONG"
(wa'wong ni adalah kumbang tu gak.. tp versi jawa..)
mau tak tergelak aku... bila dia kata.. nama kumbang tu WA'WONG...
bila aku ckp WA'WONG tu kumbang la...
dia nafikan... dia kata.. bukan la.. nama kumbang tu.. WA'WONG..
ahaaakkssss... tergelak beso aku tau...
hai la anak... ikut je apa yg dikata...
tu la kisah dak Mirul tu...







Kerja dari Rumah klik sini

5 ulasan:

mummy_ayu berkata...

makin tomei tgk mirul...seronok dia main ngan wa'wong..

[-suziey-] berkata...

amboih memancing kt tingkap..tu memancing ke mngorat..ekeekek:p

lawaknya nama kumbang jawa tu..hiks

eis berkata...

ahaa..belajar bahasa baru :)

Dee berkata...

wah..siap bg nama kt kumbang tu..kihkihkih..

nza berkata...

ada potensi jd kaki pancing bila dh besar nnti...untung la mama xpyh beli lauk...