N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

27 Mei 2010

POTONG..!! POTONG..!! POTONG..!!

Salam Semua..

Hari tgk la kat draft ni tadi..
check2 la.. mana2 draft yg belum di publish..
sekali terpandang kan n3 pasal Mirul potong rambut ni ha...
actually story mory potong rambut giler lama punya kejadian...
kejadian berlaku pada malam 1 May 2010..
aahhaakksss... dah nak sebulan punya citer.. baru nak publish gitu..
aahhaakkss.. ada aku kisah.. ate blog aku kan..
skeee la nak publish bila pun...
klu ikut kan tarikh kejadian memang la dah lama kan..
tapi klu dah publish kan kat sini kira citer terkini la tu kan.. :D
okies masa malam 1 May yg lepas ni..
sepatutnya malam tu kami gerak blk JB disebabkan anak sedara my cik abg nak kawin
(ada n3 pasal majlis tu.. ala pengantin yg hover vouge yg blues clues tu la..)
tapi kami tak blk malam tu.. kami gerak pagi esoknya..
sebabnya my cika abg pun baru blk keja waktu tu
so pada malam tu..my cik abg sibuk la nak menggunting rambut
memandangkan rambut dia dah tebal bebenor..
ate dah macam rupa apa plak dah...
makanya kami keluar la mencari kedai gunting rambut..
satu Pt. Raja kami duk pusing satu kedai gunting rambut pun tak buka..
bila dah cam tu.. teringat plak kat belah Ayer itam ada satu kedai yg buka smpi malam...
terus berdesup la kesana...
tapi smpi je.. amat la mengecewakan.. kedainya dah nak tutup..
sedangkan masa tu.. baru kul 9.30 mlm tau..
so sgt la menghampakan...
bila dah macam tu.. my cik abg cakap g makan je la..
memang belum makan lagi..
makanya cari la tmpt makan kononnya..
smpi la kat kawasan BP mall sana nun..
terpandang ada satu kedai gunting rambut yg buka..
makanya pucuk dicita ulam mendatang..
(ahhhaakkss.. berfalsampah la plak.. )
terus my cik abg park keta.. terus g gunting rambut..
si Dak Mirul ni.. mula2 masuk kedai tu.. dia tak nak potong rambut...
rambut dia pun dh macam apa dah aku tgk..
bila suruh potong dia tak nak..
cakap ayah potong dulu..
tapi bila ayah dia dah nak siap.. baru dia cakap nak potong la plak...
so dah dia sendiri nak kan.. makanya.. terus duduk kan dia kat seat tu...
(bukan senang tau nak pujuk Mirul potong rambut.. klu tak ya..ya.. dia tak nak potong..)

aahhaakkss... dah duk standby dah tu..
tunggu tukang gunting tu.. nak potong rambut..
ayah duk standby kat belakang...

sesi potong memotong..
aahhaakksss.. settle bahagian bawah...
tapi dak Mirul dah mula gerak2... gatal katanya..
siap suruh buang rambut2 tu.. sapu bedak kat telinga dia..
yg ya nya.. dia geli..

aahhaakksss... ayah terpaksa tolong tundukkan pala dia..
klu tak dia tak mo tunduk,... gatal katanya..

smpi bab atas.. ok skit la.. dia blh duk diam...
tapi tak lama.. dia dah mula rimas...
pastu nak bangun..apa lagi..ayah pegang sebelah... ibu pegang sebelah..
bagi dia duk diam.. klu tak.. mau karang senget benget rambutnya..
aaahhaaakksss.. tu la kisah Mirul potong rambut..
hilang kisah nak makan dah waktu tu...

ketika n3 ni dibuat.. rambut Mirul dah panjang lagi dah..
utk makluman korang.. rambut Mirul ikut cam ayah dia..
cepat tebal... tu klu g potong rambut..
memang potong jenis yg pacak2 tu ha...
my cik abg tak berapa minat klu botak terus.. aku pun tak skee tgk..
ala2 cam apa je....
klu Mirul botak plak.. dah bertambah2 bulat jadinya...
tu pasal potong sama pesen je cam ayah dia...
kata anak ayah kan... ;D
so tu je la story mory pasal POTONG..!! POTONG..!! POTONG..!!!

p/s: esok wesak day... aku coti.. yeeeehhaaa.... suka..suka.... al maklum la.. 3 hari straight tu..
SELAMAT BERCOTI2 PADA YG COTI2 ESOK...





Kerja dari Rumah klik sini

4 ulasan:

Dee berkata...

comel je aku tgk dak mirul tu kena potong rambut..leher dh cam kura2..hihihi..

ct rahani berkata...

aidil pn cpt gak pnjg rambutnya.. klu pnjg rimas je tgkkan kak..

hepi holiday gak utk akak sekeluarga..

[-suziey-] berkata...

hiks..aku ingt potong talian berwayar..amik streamix wireless..ekkek:P
mcm rambo dh mirul tu..hehe

i z z a berkata...

makin ensem mirul bl dh potong rambut..hehe