N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

13 Mei 2010

Majlis Persandingan Pihak Perempuan

Salam Semua...

Ahhaakksss....tak habis2 kan story mory pasal majlis perkahwinan adik aku kan..
so kali ni last story mory pasal majlis ni..
kali ni majlis persandingan belah perempuan..

sebagai permulaan kena la gambo tuan umah dulu kan..
ahaaakkkss.. merah nya mak ngah...
eemmm memang tema pihak perempuan ni
MERAH + HITAM
so ni la adik aku..
(awat la muka pengantin tunduk gitu kan... malu kot..)

ahaaakkss... lagak pahlawan
yg sebelah kiri tu adik aku yg paling kecik..
yg belah kanan tu cousin kami, sebaya adik aku yg jd pengantin ni..
2 thn lepas cousin aku ni yg kawin kat Perak nun..
thn ni adik aku plak...
gambo2 ni sebelum berarak kerumah pengantin perempuan..


okies ni plak gambo bersama mak pengantin dan makcik2 belah ayah aku..

sesi berarak..
pang..pang..kompang...aahhaakksss..
cocer memang panas yg amat..
yg baju biru belah pengantin tu.. nenek aku...

ni la suasana kat umah pengantin perempuan..
gambo atas tu.. gambo paluan kompang..
gambo bawah tu.. gambo pengantin kena tol...
aahhhaakksss... habis la ko dik.. kena pau...


aksi2 pengantin bersanding....

pengantin bergambo bersama mak ayah pengantin lelaki..
(muka mak pengantin 'ketat' sebab ada story mory disebalik majlis ni.. biar la rahsia dan hanya kami je yg tahu... )

ni la keluarga kami...

cam biasa la kan.. gambo beramai2
ni semua belah ayah aku...

sesi makan damai...
eemmm masa ni pengantin laki tensen..
nampak kan muka tensen dia...
berserta gambo kek..

sesi potong kek plak..
pengantin pun dah tukar baju..
baju gaun lagi uuu...
hah tadi dah tgk segala gambo2 pengantin bersanding dan makan damai kan..
meh layan gambo lain selain dari kawin plak..
ahaaakksss... gambo posing2 gedik gitu..

aahhaaakkss... ibu ngan anak duk berposing kat pelamin..

ni plak.. ngan cousin aku...
dengan anak masing2...
(eemmm pelik gak ni.. napa aku pun nampak bam..bam.. )

ni pun ngan cousin aku gak.. still solo gitu...
belum kawin yo...
sebagai penutup tirai..
meh layan gambo dak Mirul yg bam..bam...

aahaaakkss.. sapa yg tak kenal ngan dak ni kan..
eemm tgk.. semakin bam..bam.. gitu..

ni adalah 2 pupu Mirul.. berbeza kan..
nama dia Irfan
dak Irfan ni baru 1thn lebih klu tak silap aku..

ni plak adalah adik pengantin perempuan yg paling bongsu..
namanya Haiqal
sama baya ngan Mirul..
tarikh lahir pun dlm bulan dan thn yg sama..
cuma bezanya dak Haiqal ni lahir 17hb..Miruil 22 hb..
tapi bila tgk gambo.. cam Mirul plak yg abg gitu..
aahaaaksss....
so tu je la.. sebagai tirai penutup Majlis persandingan adik aku..
tuk belah lelaki.. majlis bertandang akan berlangsung pada 6.6.10 nanti..
akan di war2kan kat sini...
maka.. berakhir sudah episod citer majlis perkahwinan adik aku..






Kerja dari Rumah klik sini

6 ulasan:

Yan berkata...

a'ah kak dari fes gambo lg akak dah nampak cam bulat2 gitu hehehhe..

wah jauhnye tarikh tempat pempuan ngan sanding belah laki..

Mak Su berkata...

slamat pengantin baru buat kedua2 mempelai, dan best wishes to rina and family :)

ct rahani berkata...

alahai merahnya mak ngah.. cantik pengantin.. bagai pinang dibelah dua gitu.. hiks..

atty's berkata...

6.6 adik ipar kty pun kawin ,.ramai betui kawin tarikh tu kan ..

J@J@ / Bini The Rock berkata...

merah + itam mmg secocok! i likeee...

Tema pantin laki2 esok ape pulok?
nape muka mak ketat..muka pantin tensen tu Na?

nza berkata...

merah gitu...