N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

13 Apr 2010

Citer Mlm Minggu !!!

Salam Semua....

Waallllaaa.... baru la ok tenet ni..
dari hari Sabtu aritu smpi la semalam tenet kat umah aku ni sengal..
hangin je aku tau...
tgh nak ada idea hapdet tetiba tgk lampu ADSL tu..
klip..klip...klip..klip..
menandakan line tenet dah mula mengong..
adddduusss... mau je aku hempok2 kan modem tu...
takpe... tak lama lagi aku upgrade kan ke line yg lebih ok..
(aahhaaakksss.. ate keja bghn tu kan.. so senang lorrr..)
kat ofc plak memang tak dan aku nak bertenet bagai...
memang bzios giler....
kat umah.. bila nak mula bertenet je... tenet plak buat hal...
mau tak hangin.... makanya tak berhapdet la jawabnya...
hari ni baru ok... so sepantas kilat.. cewah sepantas kilat gitu
aku menghapdet...
okies hari ni nak story mory pasal wikend kami...
ala.. takde la meriah mana pun..
biasa2 je.. bersantai bersama family tersayang....
setelah 5 hari berhempas pulas bekerja mencari rezeki...
hari Sabtu lepas.. kat umah aku hujan je seharian..
so memang tak planning la nak kemana..
dah lama gak rasanya tak bawa dak Mirul tu jenjalan...
so malam minggu tu my cik abg decide kami g ngeteh kat luar..
hah.. memang pucuk dicita ulam mendatang..
memang.... i.. like...aahaaakksss..
lebih2 lagi ada org nak belanja kan..
sapa lagi klu bukan my cik abg..
pada mulanya nak g mkn ngan kakak ipar aku yg duk serumah tu..
tapi memandangkan anak dia dah lena diulit intan..
maklum la.. cocer sejuk kan...memang best tarik selimut awal2..
so mlm tu kami keluar la 3 beranak dlm hujan yg renyai2...
kami g makan kat FATIN..
(tmpt makan masa bercintan cintun dulu... ahaakkss... teringat plak memori daun pisang... )
memang nama tmpt tu FATIN wokey...
FATIN ni adalah tmpt mkn ala2 Thai
tmpt nya berdekatan ngan area nak g ke arah Ayer hitam...
klu dari Pt Raja, tmpt nya adalah sebelah kanan
ala senang citer bagi yg tau jalan nak ke air itam dari pt. raja..
tmptnya adalah sebelum restoran Jentayu tu ha....
tmpt tu memang best dan sedap..
memang kena la ngan citarasa kami..
masakan ala2 thai gitu...
walaupun tmpt blh dikatakan penuh gak la..
tapi ada rezeki kami nak mkn kat situ...
so dpt la tmpt duduk...


ahaaakksss... ramai yg windu2 ini budak...
tgk je la gelagat dia...
masa ni baru je smpi...
tmpt ni nasib baik berbumbung.. klu tak.. mau mkn dlm hujan.. :D
ini budadk.. tak tau duduk diam
ada je benda dia nak pegang..
habis tisu sekotak dikejakan dek dia...
tara.. ni la menu kami mlm tu..
SIAKAP MASAK STEAM
memang maveles....
selalunya kami mkn SIAKAP 3 RASA...
kami ambil yg pakej punya iaitu siap nasi lauk pauk 3 jenis..
mkn tuk 3 org... berbaloi2 gitu...

sayur nya adalah KANGKUNG BELACAN..
ini adalah sambal belacan ya..
lagi satu menu adalah DAGING GORENG KUNYIT + TELUR DADAR (ini wajib)
air plak jus epal yg juga secukup rasa..

aahhaakkss... brrruuppppp alhamdulilah...
tinggal sisa tulang je....
aaahhhaakk... muka budak yg dah kekenyangan...
korang perasan tak dia buat apa....
dia ambil straw tu... siap buat cungkil gigi...
eemmm ikut sapa la tu... tak senonoh la Mirul...
okies tu la citer mlm minggu kami..
nak tau apa plak story mory hari Minggu kami..
nantikan next n3 k...




Kerja dari Rumah klik sini

10 ulasan:

chugie berkata...

lame sy x ke sini..

aik, nama restoran tu cam nama anak saye je.. glamer gak nama FATIN ni ek1 heheheh

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

aduyai telan air liur je ni........

Nana berkata...

heheh mcm org tua mirul nk congkel2 gigi ehhehe

maslinamansor berkata...

mirul ikut aunty mas.... suka guna straw cungkil gigi... hehehe

atie berkata...

Hai mirul bambam, lamanya tak kesini, wah makan busat la rina, berselera jer tuh......hehe,

CuTeMiUt78 berkata...

~chugie~
aahhaakksss... sama kan.. glamer nama FATIN ni...

CuTeMiUt78 berkata...

~cik gadis~
telan.. jgn tak telan...

CuTeMiUt78 berkata...

~nana~
hah tu la.. ikut sapa la.. tu.. ibu tak ngajar cam tu

CuTeMiUt78 berkata...

~maslina~
aahaaaksss... ye ke..

CuTeMiUt78 berkata...

~kak atie~
ahaaaakkss.... gitu la nampaknya