N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

20 Apr 2010

Check Up 3 thn..

Salam Semua...

Hari ni aku coti2...
eemmm sebabnya nak bawa dak Mirul bam..bam.. tu ke klinik.
Biasa la check rutin harian bagi budak2 ni kan..
tapi sekarang ni dah jauh sikit jarak check upnya..
klu dulu setiap 2 bulan skali mesti kena pergi klinik
tapi sekarang ni 6 bulan skali..
almaklum la Mirul pun dh makin membesar bagai johan kan..
ahaaaksss....
citer pasal g klinik ni..
ada satu kisah yg terjadi tau...
aku confindent je hari ni Mirul kena check up..
skali kan bila tgk blk kad dia..
alamak... 13 hb daaaa....
bukan 20 hb...
sepatutnya mirul punya turn check up pada 13 hb bukan 20hb..
nak buat camne kan.. dah terlepas dah pun...
makanya aku g gak la 20 hb (hari ni lorrr..)
apa la kan.. dah tua kot.. lupa tarikh check up..
ni klu org yg nak bersalin... agaknya dah terberanak kot...
aahhaaakksss....

ni la rupa budak yg kena buat check up ni..
lama giler duk tunggu nama kena panggil..
aku smpi dlm kul 8.45 pagi... dekat kul 10 baru nama Mirul kena panggil tau...
sekarang ni check up tuk 3 thn punya usia...
bab inject2 tu.. dah habis dah...
so hari ni adalah check up cam biasa..
ukur tinggi ; timbang berat
hah tu la penimbang yg Mirul naik utk timbang berat dia..
siap ngan utk ukur ketinggian..
klu korang terror kan... cuba teka berapa berat Mirul sekarang..???
(takde hadiah erk.. saja je suka2 tanya..jawapan nanti kat last n3 k.. )
pas dah timbang dan ukur ketinggian bagai
tunggu lagi la tuk sesi temubual ngan misi plak..
bab ni paling aku menyampah..
sebabnya byk songeh...
kena tahan telinga la... misi duk bebel
pasal Mirul dah overweight...
nak buat camnekan...
overweight2 pun.. Mirul seorang dak yg hyper Aktif ok...
tak blh duk diam...so aku tak berapa risau la tentang ke overweight dia tu..
doc pun ada cakap.. takpe la klu dah badan dia gitu...
janji dia aktif... jantung ; hati ; pinggang semua nya ok..
semua di paras normal...
syukur alhamdullilah...
tapi tu la kan.. bila dah kena ngan misi...
eemmm itu tak blh.. ini tak blh..
akak tak blh beri dia ini.. tak blh beri dia itu..
kawal pemakanannya dia.. nanti jantung dia tak sihat...
macam2 lagi la yg di bebelkan...lagi hover dari pakar pemakanan wokey...
weeiiii.... aku dah jumpa pakar tau..
so tau la camne nak jaga pemakanan anak aku..
doc pun tak la hover cam misi2 ni...
hari ni aku kena ngan dak pelatih plak..
lagi bertambah2 nyampah aku...
dah lembab... pastu lemau semacam je...
mau tak hangin aku...
masa dak pelatih ni duk tanya macam2 kat aku...pasal dak Mirul...
dia beri la menan yg merangsang minda budak..
dia suruh Mirul susun ikut warna dan masukkan ikut bentuk...
hah korang nampak tak menan tu...
syukur la.. Mirul tau masukkan bentuk2 tu ketempat yg betul...
hah ni plak.. susun menan tu ikut warna2 yg ada kat situ...
pastu dlm pada dak pelatih tu...
beritahu la kat aku apa yg perlu diberi makan...apa yg tak tuk Mirul...
(cam la selama ni aku tak tau... )
dak pelatih tu kena panggil ngan Misi senior kat situ...
kononnya nk tgk la apa yg dak Pelatih tu tulis...

hah yg duduk tu.. misi senior , yg berdiri tu dak pelatih yg agak blur2 gitu...
bila misi senior check2 skali kena marah....
ahaaakksss.. sebabnya dak pelatih tu tak tulis betul2... segala apa perkembangan Mirul masa buat check up tadi... hampeh je aku rasa jawab soklan2 bodoh dia tu...
kat dlm tu.. dekat 1/2 jam gak la.. aku duk peratikan dak pelatih tu kena marah...
nak buat camne kan... dah ko tu pelahtih..kena la belajar dari kesilapan kan...
settle semua dekat kul 11 gak aku blk umah...
dak Mirul dah merengek je.. penat katanya....
aahhaaakksss.... so tu je story mory hari ni...

oopsss.. !!! Hari ni aku nak wish kan Happy Birthday pada kembar Mirul..
iaitu Afif Zikry anak Zura (bekas blogger tegar LOVELYZCORNERZZ)
yg menyambut ulang tahun yg ke 3 thn gak...
Afif ni tua 2 hari dari Mirul... mereka ni lahir dlm thn yg sama bulan yg sama..
cuma berlainan hari dan tarikh je...
so tuk Afiff,
SEMOGA MENJADI ANAK SOLEH,
BERJAYA DI DUNIA DAN DI AKHIRAT...

lagi satu lupa plak.. klu korang nak tau jawapan berat Mirul sekarang adalah...
26 kg dengan ketinggian 103 cm



Kerja dari Rumah klik sini

9 ulasan:

sweetfiza berkata...

biasale misi2 ni ...klu brckap tu mmg semuanya x boleh ...
tp derang tu sendri pun sbnrnya wat gak bnda2 yg tak boleh ni ...
saje je la tu ....nak menasihatkan org la katakan ...
hhmmm.....bape yer berat dak debab mirul ni .....
25 kg kot ....

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

salam...kejap ja dah masuk 3 thn kan...

Zarith berkata...

ala kak biar ler dia tembam janji dia sihat sudah...mcm anak saya dah 5thn berat 42kg....dr umur dia setahun lagi dah kena kaunseling tp nk buat mcm mana dah nafsu dia nk mkn....tapi dia ttp aktif dr segala hal bg saya comel apa budak tembam2 ni.....

atty's berkata...

jap je dah besau mirul..

Dee berkata...

3 tahun ada check up ye..gomen hospital lah kot kan...mcm anak2 dee smpi 2 tahun je..lepas tu masa 6 tahun sok..suka tgk mirul..comel je..

Gieyana berkata...

lama x singgah sini...dh x dpt nk ziarah time opis hour dh..adeeiii!

comei Mirul..rajin hg bw dier p check up..aku dh lama bebenor x bw Nureen p..kekeke

Mak Su berkata...

rina, salam ziarah , tak tahu pulak ada checkup 3 thaun, baby w dah dekat nak 4 tahun dah.

~~ciklinn~~ berkata...

takpe... yg penting mirul aktip....kan kan kan...

ciklinn sgt2 geram dgn mirul ntah bilah agaknya dapt ciklinn pelok2 bdn dia yg gebusss tu

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

yg penting mirul sehat..

=)