N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

1 Jul 2011

Ayat2 Selepas Kahwin

Salam Semua

Selamat pagi Jumaat..
emmm Jumaat sudah...
pagi tadi masa nak g office... agak terkejut gak ngan situasi lengangnya jalan..
sebab dah lama tak mengalami situasi tu...
ingat2 kan hari ni ada apa ya...
smpi jalan pun lengang gitu...
kot la public ke apa kan...
tapi seingat aku la takde la hari2 penting atau public
tgk jam kat dashboard tu..
kot la salah waktu ke..
sama je waktu aku g keja..
nak kata aku terawal tak gak...
tapi tu la musykil jadinya..
apapun hari ni smpi ofc cepat betul..
lagi 5 minit kul 8 gitu..
klu la hari2 cenggini best tu..

Emmm dah bila smpi ofc awal...
makanya.. sempat la menghapdet..
arini nak try pulun hapdet..
nak buat auto publish...
maklum la... sekarang ni aku bukan selalu kat ofc..
klu kat luar plak.. takde lappy...
tak kan nak bawa lappy adik aku hari2...
so sementara sempat ni...aku try la menghapdet n3..
n klu sempat buat autopublish... :D
cam la ramai sgt yg kunjung blog ni...
takpe la... tak ramai pun...takpe..
aku tak kisah... sebab ni blog aku kan..
skee la aku nak hapdet byk mana pun...
pada yg sudi menjengah n baca tu.. terima kasih byk2 ya... :D

Emmm hari ni dah masuk bulan baru la....
1 Julai dah ya... dah setengah thn dah...
bulan ni kira ada tarikh istimewa utk aku...
duk menghitung hari ni.... :D
tapi rasanya ada yg tau kot...
takpe.. tiba harinya aku pasti announce kat sini...

Okies hari ni nak kongsi ngan korang
tentang satu email yg aku terima...
tak pasti.. logik ke tak...
tapi bagi aku tak semua cam tu kot...
meh baca pasal email tu...




Ayat selepas berkahwin

Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!
More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…hahaha

Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..
16 tahun : …………………. (tak balas terus!!!) hehehe….

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???
More than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….

Pulang dari Kerja:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..
More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2jer.

Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh... Your call...
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!! !
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?
More than 10 Years : Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…

Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

Waktu tgk TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK ..
More Than 10 Years : X der keje lain ker, asyik tengok tv jer…

so... camne... apa pandangan korang...
meh kongsi.. terutama yg telah berkahwin lebih dari 5 thn keatas....





2 ulasan:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ berkata...

takotttt jgn la transform ...hahahaha....klakar la akak....

Cik Wanie Ghani berkata...

hahahahahahaaha,
pecah perut wanie kak,
hiihihi