N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

25 Ogo 2008

Citer Sabtu part 2...

Salam Semua...

Ni sambung citer mirul sabtu lepas...
Masa hari Sabtu siang tu... masa aku g peksa.. mak aku bawa ler cucu dia ni g jemputan kawin. Kat jemputan kawin tu biasa ler..mesti ada kompang kan.. sibudak bulat Mirul ni memang suka sgt tgk org main kompang..klu dia tgk tu..sampi tak berkelip mata dia.. so masa balik dari jemputan, ambil aku..mak aku citer ler..kisah anak aku yg tak berkelip tgk kompang. Terus adik aku kata, kat rumah kan ada kompang bapa aku..masa dia keja dulu2.. So pe lagi, balik je..trus dia selongkar stor..cari kompang tu..na beri anak aku main.. emmm punya ler suka si budak bulat tu..tgk je ler aksi2 dia..


siap pegang je kompang tu...tak kasi org lain pegang..


sampai nak meniarap pukul kompang tu...

pukul 2 belah tangan lagi... tak cukup ngan tangan..ngan pipi skali nak di kompangkan...

ni..dia suruh atuk dia pukul kompang tu...
cam pandai je nak pukul kompang tu...
geram tgk kompang tu..pukul bukan main kuat lagi..
pang...pang..kopang..kopang..gebing..gebing...
dah puas bekompang..dia duduk plak atas kompang tu...
Hah..tu ler aksi si pemukul kompang... gelihati betul tgk gelagat dia... smpikan mak aku keluar air mata gelakkan dia.. tak boleh nak buat keja melayan dia je... makin besar..makin bijak anak ibu ini... mana ler orang tak suka dia..mana2 pergi..mesti org nak pegang dia.. dia plak peramah... suka je ler klu orang nak dukung dia..layan dia.. emmm...anak..anak..












2 ulasan:

shafa berkata...

Berminat betul tgk dia main kompang tue. Pandai gak dia ketuk kompang tue.

cutemiut78 berkata...

~shafa~ memang pun...dia klu tgk kompang..macam nampak mainan le plak..