N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

1 Feb 2012

Aktiviti Coti CNY Episod 2 : MANDI2 DI PORT DICKSON

Salam Semua

Sambung lagi story mory pasal coti2 CNY kan..
walaupun dah masuk keja seminggu lebih dah..
tapi masih lagi dlm mood coti gitu kan..aaahhhaakkss..

Okies sambung ke episod 2 coti2 CNY kami..
Hari Selasa... pagi2 lagi kami dah siap2...
almaklum la.. kali ni my cik abg planning nak g bwa anak bini dia mandi2 kat PD..
waaalllaaa... sgt teruja..
almaklum la.. time coti2 camni je la blh jln jauh2 skit..
n alhamdulilah gak..
planning menjadi... klu tak menjadi..mau ada yg muncung panjang ;D

Kami gerak dari umah dlm kul 10 pagi..
sempat lagi g ngeteh dlu...
yelah.. isi perut tuk perjalanan yg jauh..
kami ikut jalan lama dlu..
smpi Pagoh baru masuk highway..
sib baik la perjalanan lancar je..
tak jem pun.. maklum la.. hari Selasa tu dah raya cina kedua..
so jln memang tak sesak sgt..
kali ni kami g tiga beranak je...
sampai kat PD dlm kul 2.30 gak la.... terus cari tmpt menginap...
mula2 cam takut gak la.. takde tmpt..
maklum la.. musim public holiday kan..
for sure full..
tapi alhamdulilah.. rezeki kami..
ada tmpt utk menginap..

Kali ni kami menginap kat Cozzi Hotel..
rate utk 2H-1M sepatutnya RM 99 tuk standard room
tapi disebabkan time kami g tu time public holiday so rate dia jd RM120 tuk 2H-1M
n budget kali ni.. sponsor from my cik abg..
aku just bwa badan je.. aahaakkss.. :D
tmpt betul2 berdekatan ngan Pantai Teluk Kemang..
blh jalan kaki je g pantai dari hotel..
view pun agak menarik gak..
bilik pun ok.. ada tv.. ada aircon..
katil queen bed n satu katil kecik
sebab kami memang ambik yg standard room yg ada satu lagi katil..
maklum la.. kami g kan 3 beranak...
cuma tak bestnya..
nama je hotel.. tapi facilities agak kkkuuuurrrreennggg..
tiada disediakan tuala... or even kain utk lap2 kaki ke..
bila tanya kat room service.. tuala dan seangkatannya dah habis..
oh.. blh gitu plak..
sib baik aku memang dah standby awal2..
bab dah memang jd kebiasan kemana2 pergi utk menginap
aku akan standby tuala.. selimut bagai..
sebab rasanya tu lagi selesa la...
tu jadi masalah sgt la..
pas dah letak barang2 dlm bilik..
si budak Mirul dah tak sabar nak g mandi..


orang kat sna ramai giler..
tgk penuh tmpt2 duduk2 tu..


Gambo yg belah atas tu.. masa ptg yg kami smpu tu..
si dak Mirul ngan ayah dia dah berendam dah..
gambo yg belah bawah tu.. gambo hari kedua kami kat PD.. masa tu pagi2 lagi dah trun mandi laut..memang skee je la budak Mirul tu.. smpi kan klu blh dia takmo naik..



emmm ni gambo ngan ibu dia plak..
gambo kelabu bukan sebab kabus pagi ya..
gambo ni masa hari kedua gak..
gambo ni ayah Mirul ambik tak guna flash.. tu yg kelabu tu..

Malam tu.. kami g makan2 kat area politeknik PD tu..
kebetulan anak sedara ada kat stu..ajak keluar makan skali..
menu tuk malam tu..
utk aku kuew tew goreng kerang yg marveles gitu..
my cik plak...nasi goreng paprik yg meletup gitu..
dak Mirul.. nasi pataya... hanya telur je dia mkn lebih..
anak sedara plak.. makan mee bandung yg cam ala2 mee bandun muar tu..
air masing2 air buah..
rega tak sampai RM50 pun..
kira ok la... sesuai ngan rasa tekak aku...
pas makan hantar anak sedara blk umah sewa dia..
pastu kami duk lepak2 jap kat dataran teluk kemang tu.. sebelum blk bilik...



ni sempat lagi mandi kolam kat hotel tu..
masa ni pas dah puas mandi kat pantai..
ingat nak terus blk bilik..
dah dak Mirul ajak mandi kat kolam plak..
so layan kan..
kolam ni ada dua kategori... ada utk org dewasa.. ngan budak..
yg dewasa.. dah memang2 la dak Mirul tak blh nak masuk..
karang mau ada tenggelam...
so duk la berendam kat kolam budak2.. ngan ibu2 skali masuk..
sebab aku tgk ramai mak2 n bapak2 budak pun duk berendam kat kolam budak2 ni..
so join la sekali.. :D
pas dah puas berendam...
naik bilik.. bersih2kan diri..
terus packing plak nk blk...
check out biasa la kan..
kul 12 tghari...
so sebelum blk posing2 dpn hotel dulu..




eemm pesal plak dak Mirul tak tgk kamera tu..
dah la tgh panas...
dah jd cam gambo candid la plak..
sila abaikan aku yg dah makin membolat ya..
jgn plak ada yg kata aku ngandung lagi...
nan ado... ;D


amboi time gambo ngan ayah dia..
kemain manja ya
pas dah posing2 bagai..
jenjalan jap kat gerai2 pantai Teluk Kemang tu..
baru kami gerak blk..
tapi kami tak balik terus.. kami singgah plak ke satu tmpt ni..
nak tau kemana.. next episod plak ya..





8 ulasan:

atty's berkata...

Kty penah gak tggk kat otel ni, tp masa tu towel semua ada.

Tihara berkata...

best nye mirul g picninc..beso dah dia :)

Neeza.Areef berkata...

lama x mandi lauttt..

Nida berkata...

Amboi... seronoknya jenjalan... Besar dah Mirul, dulu macam baby je lg..:)

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
oh ya ke... eemm agaknya time kita g aritu.. full kot.. tu yg smpi tak cukup towel tu.. ;D

CuTeMiUt78 berkata...

~tihara~
aah.. tu la pasal

CuTeMiUt78 berkata...

~neeza~
jom g mandi laut

CuTeMiUt78 berkata...

~nida~
aahhhaakkss... skarang dah 5 thn pun