N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

8 Feb 2012

MENU MASAKAN HARI COTI : IKAN BAKAR

Salam Semua

Selamat kembali bertugas dari coti yg panjang..
coti sempena Maulidur Rasul n Thaipusam...
ada yg sambung2 lagi coti ke.. ??
cam aku... kononnya nak menyambung la coti..
cam tak cukup2 di beri coti lama kan..
kemain nak menyambung plak... aaahhaaksss..
memikirkan dari sambung coti.. baik keja..
walaupun keja berkurangan..
lagipun naik kejanya tgh minggu gitu..
tu yg agak malas skit.. heh.. heh..heh..

Bila dah coti lama.. dah tentunya byk story mory yg nak di ceritakan kat sni..
story mory aktiviti2 coti la kan..
Hari Sabtu tu.. dak Mirul kena g sekolah..
sekolah dia buat kelas ganti bersempena coti raya cina aritu..
ingat sekolah biasa je ada ganti..
sekolah tadika pun ada ganti tau..
so memandangkan hari Sabtu tu kat umah takde org..
ngan aku2 skali g keja gak.. walaupun setengah hari..
so takde la plan nak masak2

Balik keja tu.. tak tau nak masak apa..
tuk makan tghari kan..
tgk ada ikan caru / cencaru kat dlm peti ais..
duk mula tergaru2 nak masak apa ikan ni erk..
tgk plak ada sambal ikan bakar yg instant tu..
ala yg paket2... takyah tumis apa2..
tinggal letak kat ikan.. n bakar..
ala2 cam mkn ikan bakar kat warung tu hah..
senang je..
so terus decide masak nasi,
ikan bakar ngan kangkung belacan je la..
makanya terjadi la menu tghari Sabtu tu..
IKAN CARU BAKAR

tara...
ni la hasilnya...
ikan caru tu.. agak beso gak ya..
sekor blh mkn smpi 3 org...

ni la gambo paket sambal ikan bakar tu..
namanya MAK PON MUAR SAMBAL IKAN BAKAR
dah siap rencah2nya..
tinggal letakkan di atas ikan ya puan2
ikut citarasa.. klu nak pedas.. letak la byk skit sambal tu...
tak nak pedas sgt.. letak sedang2 je..
pastu bakar kan la ikan tu beserta ngan sambal2 tu
buat cam kat warung2 ikan bakar tu..
bakar smpi naik bau wangi..
n sampai ikan tu masak ya..
siap perahkan limau.. n makan..
senang n simple.. cepat siap n jimat pun ya..
klu kat kedai makan.. ikan bakar sekor camni dah berbelas ringgit kan..
sambal ni aku kirim kat mak aku..
memang org Muar yg buat..
reganya satu paket klu tak silap aku.. RM 8 ke RM 10 kot..
lupa lak... sedap pun sedap..
so meh makan..ikan bakar




8 ulasan:

atty's berkata...

sedapnya ikan bakar.kty kalau buat ikan bakar ni berselera makan ..

eis berkata...

nyummm.. biasalah tu, instant pun instant la klu dah emergency kan :D

ct rahani berkata...

sedapnya.. sambal ikan bakar tu ader jual kt kedai ke kak.. bleh la carik gak.. hehe..

Neeza.Areef berkata...

ikan bako ni ratah je pn setelll

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
eemm betul..betul.. pembuka selera

CuTeMiUt78 berkata...

~eis~
yup betul..betul..

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
eemmm tak pasti plak ada jual ke tak.. sebab mak akak order ngan kawan dia..

CuTeMiUt78 berkata...

~neeza~
sodap kan