N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

31 Jan 2012

Aktiviti Coti CNY Episod 1: SAMBUT B'DY ANAK SEDARA

Salam Semua

Hik..hik..hik.. tajuk tak hingat punya.. siap berepisod2 gitu..
macam la byk bebenor story mory nya..
eeemmm bukan apa..
senang nak story mory sebab sepanjang coti2 CNY aritu..
blh dikatakan pack ngan aktiviti..
tu yg n3 pun buat episod2 gitu... :D

Okies tuk episod 1 ni..
citer bermula dari hari Ahad..
Ahad tu.. aktiviti ngan segala jemputan..
ngan rewangnya...
hari Ahad tu.. memang kira gantung segala periuk belanga la..
pastu mlmnya terus gerak ke Moakil plak..
anak kakak ipar aku nak sambut besday plak..
majlis sambutannya hari Senin..
kira raya cina yg pertama tu la..
so kami adik beradik duk rewang2 tuk masak2 esoknya...

Hari Senin pas zohor baru la sesi2 memotong kek gitu..


hah.. smpi 2 kek gitu kan..
mana taknya.. dia ngan anaknya sambut besday sekali gus..
tu yg jd dua kek tu..
kira ni majlis besday tuk anak sedara n cucu sedara la..
tgk siap ada limau lagi.. kata raya ma..
so ada limau gak la


okies ni cucu sedara ya..
mak dia anak sedara my cik abg..
anak kakak ipar aku yg kat Moakil tu..
berapa panjang punya penerangan..


hah yg budak tecit tu pun cucu sedara gak la..
kira diaorg berdua ni sepupu la...
eemm jgn terkejut aku dah ada 7 org cucu tau..
aku kan nenek paling muda.. ;D


sesi potong kek..
bergambo bersama pakcik n makcik2 yo..
tecit2 dah dpt gelaran makcik2 n pakcik yo..

pastu sesi makan2 plak..
menu ari tu..
MEE KARI
SATAY
OTAK2
NASI + LEMAK IKAN MASIN
AIR OREN
AIR SIRAP BANDUNG
BUAH RAMBUTAN
BUAH OREN
JAJAN2
tu semua adik beradik saja..
maklum la adik beradik my cik abg 9 beradik yo..
tu bila berkumpul penuh ruang umah kakak ipar aku tu..
bila dah kenyang..ada plak sesi game tuk budak2

game tiup belon smpi meletup..
tiup smpi kembong pipi..
bab ni.. Mirul join
tapi bab nak letupkan tu.. dia pas kat ibu dia..
dia takut nak letupkan belon tu..
sudahnya dia kalah tak menang hadiah..
tapi sibuk nak hadiah gak..
hik..hik..hik..
pas sesi game tiup belon
ada gak game kusi beracun..
ala2 cam musical chair tu..
tapi gambo terhilang plak..
kategori tuk budak2 gak
tapi ada gak tuk kategori mak2 n bapak2..

Dah selesai main game..
sesi besday girl buka hadiah plak..

amboi kemain sakan buka hadiah..
pastu jenuh la mengemas yo..

Habis majlis tu..
pas maghrib kami gerak blk umah..
sebab esoknya ada lagi planning lain..
planning g jenjalan plak...
so next episod yo ;D



14 ulasan:

atty's berkata...

Beshnya besday girl byk dpt hadiah

Neeza.Areef berkata...

bercucu dah ko..

best gak sambut ramai2 gitu..meriah

ct rahani berkata...

x yah jemput orang luar.. family akak je pun dh meriah.. sonot2.. hehe..

NzA berkata...

meriah-meriah....

mamaQai berkata...

alololo omel nya si mirul tu..lawakla men pass2 kt mak dia plak..hihihi..

kakyong berkata...

amboi meriahnya majlis... makanan pun byknya..

kalo dlm keluarga kakyong belah ayah.. ade opah sedara (pangkat je la) yg lebih muda dari kakyong.. ;)

bygkan masa kakyong baru form 1, dia sek rendah lagi.. dok panggil dia opahkecik.. sampai skrg masih panggil opahkecik.. hahahaa...

Nurhayati berkata...

suka bday kanak2.. sbb meriah je kan.

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
seronok budak2 tu kty

CuTeMiUt78 berkata...

~neeza~
yo.. terasa dah tua ai u..

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
klu dah berkumpul cenggitu la kami

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
memang agak meriah

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaqai~
tu la pasal..

CuTeMiUt78 berkata...

~kak yong~
aahh.. sama je la ngan Mirul jd pakcik kecik.. anak sedara lagi tua dari dia.. ;D

CuTeMiUt78 berkata...

~nurhayati~
yup betul tu