N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

10 Feb 2012

BALIK JB NAIK BAS

Salam Semua

Hari Ahad yg lepas kan coti Maulidur Rasul..
dah coti jatuh hari Ahad kan..
so di fwdkan ke hari Senin plak..
pastu kebetulan hari Selasa tu Thaipusam...
so menyambung coti lagi la kan..
dah alang2 coti lama skit...
planning blk JB la..
tapi kali ni blk JB tak nak bwa keta..
saja ngada nak naik bas plak..
saja nak bagi Mirul merasa naik bas plak..
kebetulan my cik abg kena keja..
n dia pun bagi keizinan kami dua beranak blk JB naik bas..
so hari Ahad tu.. kami blk JB naik la bas ekspress dari Pt. Raja..
my cik abg hantar smpi Pt. Raja je...
beli tiket kul 11 pagi..
perjalanan mengambil masa dlm 1 jam 45 minit gak la..
sampai ke Larkin Jb..
dah lama tak naik bas ni.. sejak aku kawin..
klu tak dlu ni la bas yg selalu aku naik klu blk JB.. :D
budak Mirul excited sgt2
al maklum la.. ni 1st time dia naik bas..
mau dia tak excited..
kejap2 dia berdiri dlm bas..
tutup aircon.. buka aircon..
pastu siap ckp.. best la ma.. naik bas..tinggi..
blh nampak semua keta lalu lalang...
selalunya klu blk JB naik keta..
masuk keta je.. dah pejam mata...
ni naik bas.. kesukaan smpi tak blh pejam mata plak dia..

ni la bas yg kami naik tu..
bas KKKL..
bas ni memang kira fames gak la..
perjalanannya BP-JB
tapi bukan tu je hala tuju bas ni..
ada gak ke KL..
masa ni dah smpi Larkin dah...
aku ske naik bas ni sebab seat selesa
n punctual masanya...
ni tiket masa beli dari Pt. Raja..
rega tiket dari Pt. Raja..
RM 10 utk dewasa..
RM 6 utk budak..
kira ok la kan...

akan tetapi tiket yg aku beli dari JB ke BP
tak dpt rega yg aku beli kat Pt.Raja
rega satu tiket RM10.65 baik tuk dewasa ataupun budak..


ahhakksss.. ni gambo gedik dua beranak..
kesukaan naik bas..
siap ckp "nanti klu blk JB lagi.. nak naik bas la..takmo naik keta.."
pulak... fening pala ibu tau nak layan karenah ko yg tak reti duk diam dlm bas..
tu baru bwa naik bas.. klu naik kapal terbang ntah camne ntah..
fengsan aku.. :D
ok la.. takpe la kan.. saja nak bagi dia pengalaman naik bas..
klu tak, tak la merasa nak naik bas.. :D
okies nanti sambung story mory aktiviti kat JB plak




4 ulasan:

J@J@ / Bini The Rock berkata...

aku ada pengalaman burok naik bas Orchid dari BP-MLK. dah la dpt seat paling ujung..kerusi plk x blh di adjust, bila sandar aje terus nak terbaring. dah loose mungkin tu.

Nak tukar seat..penuh plk penumpang. redho je la, smpi sakit pinggang aku kena duduk tegak..x leh bersandar.

hohh!

ct rahani berkata...

dah lama x naik bas.. last masa preggykan aidil 7 bulan.. balik ganu.. pengalaman ngeri gak sbb dpt seat betul2 atas tayar.. dgn perut tgh memboyot.. satu malam x leh tido.. smpai je kat ganu rasa nak patah pinggang dibuatnya.. huhu..

CuTeMiUt78 berkata...

~jaja bini the rock~
perggh... smpi melaka erk.. duk tegak gitu je.. aku yg nak ke jb pun cam dah nak lenguh duk je..

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
peergghh smpi ganu naik bas.. time memboyot plak tu.. klu akak dah surender dah..