N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

5 Sep 2011

Salam Aidilfitri.. Buat Semua.. Dah kembali bertugas....

Salam Semua

Dah kembali bertugas.. setelah lama bercoti2 raya kan..
eemmmm bila dah mula bertugas ni...
agak malas gitu... maklum la dah lama coti kan..
so nak memulakan keja... ambik masa skit la...
nak kembalikan mood keja tu bukannya blh dlm masa yg singkat..
nak..nak.. masih lagi dlm bulan raya ni..
lagi la virus 'M' susah nak keluar...
kiranya..masih nak story mory pasal raya gak.. ;D
kat ofc ni plak tu.. masing2 baru naik keja..
so masing2.. masih lagi story mory pasal beraya..
heh..heh...heh.. ate blogger kan..
makanya mesti la nak berhapdet blog
citer pasal raya gak kan...
heh..heh..heh..heh..

Okies mlm raya tu..
dah tentu2nya sibuk kan..
tapi cam aku tak la sibuk mana pun..
sebab awal2 dah prepare semua..
awal ke..?? heh..heh..heh..
tak la awal mana pun..
hari Jumaat sebelum raya tu aku dah mula cuti..
so hari tu la... duk mengemas umah bagai..
duk kemas awal2 sebabnya..
mlm raya takmo kelam kabut..
ya ke.. tak kelam kabut.. ke sebab nak berjalan g ekspo..
aahhhhaakkss..
tu salah satu sebabnya pun...
mlm raya tu.. umah aku dah penuh ngan adik beradik my cik abg..
al maklum la.. umah yg kami duduk ni..
umah pusaka kan.. so kat umah tu la.. diaorg duk berkumpul..
bila dah berkumpul ramai2 ni.. riuh rendah la kan..
sambil masak2... sambil bakar2 ikan..sambil borak2..
umah dah takyah nak kemas sgt...
sebab dah kemas awal gitu kan..
heh..heh..heh.. sempat gak aku selesaikan jahit manik kat baju
pastu.. dlm kul 1 pagi.. bukannya pakat nak tido dah..
tapi kami duk pakat g berkonvoi g ekspo Pt. Raja..
hah.. tang tu la yg terasa kemeriahannyya nak raya..
cam thn lepas gak.. kami kat ekspo pt. Raja tu.. smpi kat kul 3 pagi tau..
klu korang nak tau.. semakin mlm.. semakin meriah tau..
masa tu la.. semuanya di jual murah2 belaka...
tapi cam aku tak la kata nak membeli pun..
saja je.. duk teman2 kakak2 ipar g shopping...
n saja je tgk2 org yg berpusu2 membeli barang2 keperluan raya...
thn ni... di sebabkan aku pun beraya ala kadar je kan..
so tak la rasa nak membeli sgt...
kami blk dari ekspo.. dkt kul 3 pagi gak la...
masa tu baru la terasa... mata cam tak blh nak celik dah..

Pagi2 raya.. 1 Syawal...kul 6 pagi dah bgn
aku kejut dak Mirul..
thn ni.. 1st time dia g ikut ayah dia ke kubur arwah mak dan pak mertua ku..
sgt2 teruja aku tgk...
sakan dia bercerita... yg dia g kubur arwah nenek ngan atok dia..
pas blk dari kubur.. my cik abg g solat raya..
aku tak ikut.. almaklum la.. org feremfuan kan..
so aku bersiap2 utk blk ke umah mak ayah aku kat JB
sebab my cik abg kata.. nak blk JB pas solat raya...
pas dah diaorg blk dari solat raya..
makan2 dulu....baru kami siap2 blk ke JB
sebelum blk.. sempat posing2 dulu kat umah..

gambo keluarga adalah wajib gitu kan..
salam aidilfitri dari kami
ni la gambo raya kami thn ni..
tema.. coklat.. heh..heh..heh..
baju Mirul ngan my cik abg.. memang mak aku dah siapkan...
kain dah beli awal2.. sekayu gitu..
baju aku.. yg bebenornya.. kain thn lepas.. tak siap jahit..
tu yg bawa ke thn ni plak.. :D
kena plak tu.. warnanya... sedondon semuanya...

Mirul posing ngada2 ngan ibunya

posing2 plak ngan ayah..
ooppss... ayah lupa pakai songkok ke ayah..

Pas dah posing2 semua..
bermaafan2 plak...
ate kami yg nak gerak blk JB kan..
so bermaafan ngan kakak2 dan abg2 ipar yg ada kat umah tu dulu..
baru gerak blk ke JB..
dari BP.. dlm kul 10 lebih gak la...
terus masuk highway..
bila dah masuk highway...
makanya driver bertukar la..
my cik abg memang akan lelap klu masuk highway..
so aku la yg jd driver.. sementara my cik abg ngan dak Mirul melelapkan mata..
yelah bahayakan.. ngantuk2 bawa keta...
sib baik la.. aku ni blh drive.. klu tak..
alamatnya.. ngan aku2 skali lelap kat tepi jalan.. ;D

Macam thn lepas gak la..
kami akan ke rumah atok aku dlu..
di Kota Tinggi.. baru blk umah mak aku..
so perjalanan kami terus ke Kota Tinggi...
sampai je umah atok aku..
ada la gak mak2 sedara aku yg dah smpi dlu..
termasuk la ayah ngan mak aku..
so sesi bermaafan2 plak ngan mereka..
pastu.. makan2 lagi..pastu.. lepak2..
borak2.. gelak2... buat ketupat..
lengkap la semua.. :D
sebelum blk umah mak ayah aku..
sempat lagi tu berposing2 dlu ngan atok aku..

ooopppss... belum ready lagi... dah snap plak..

bila dah ready semua..
skali tak muat plak.. dah gambbo Mirul jd suku je.. alahai sian dia..
eemmm ntah napa adik aku tu.. lain plak kalernya...
dah kata pakai baju coklat.. g pakai baju biru..
mau kecik ati mak aku.. susah payah siapkan baju sedondon..
skali dia tak pakai... ;(
okies pas dah posing2...
baru kami gerak blk ke rumah mak ayah aku plak..
perjalanan dari umah atok aku ke umah mak ayah aku..
tak smpi pun 1 jam.. dah smpi.. bukan jauh sgt pun..
sampai umah mak ayah aku..
ujan plak tu... kira ujan berkat raya ni..

hah ni gambo masa sesi bermaafan kat umah mak ayah aku plak..
sesi yg wajib gitu kan..
eh..eh.. gambo Mirul tak de la plak kan..
oh.. Mirul masa org tgh sibuk bermaafan tu.. dia tgh melaburkan hajat..
sebab byk sgt makan kan.. ;D
pas tu.. kami rehat2 dlu..sementara nak tunggu hujan berenti..
baru planning nak g beraya..
emmmm panjang berjela2 plak dah n3 kali ni..
okies.. nanti sambung lagi ngan jalan2 raya kami k ;D



p/s: TERIMA KASIH BANYAK2 KEPADA SEMUA YG SUDI WISH BESDAY KU.. BAIK DARI BLOG ; FACEBOOK (walaupun aku tak aktif facebook.. tapi ku tahu sapa yg wish melalui FB) dan juga SMS... JUTAAN TERIMA KASIH.. DI ATAS TANDA INGATAN KORANG2 TU YA... MMMMMMUUUUAAAHHHH!!!!!


4 ulasan:

alimaz kembara terasing berkata...

hamboi raya sakan depa no...

ct rahani berkata...

cantik kaler coklat.. sama tema ngan color umah sy thn ni.. hehe.. sng2 dtg la beraya kt umah ye kak.. :p

btw, hepi belated besday kak.. semoga pnjg umo, murah rezeki n bahagia sokmo di samping family tercinta.. amin..

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
aaahhaakksss.. tak la sakan sgt pun..

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
oh sama tema ngan umah ko ya dik.. camni tak blh dtg pakai baju coklat g umah ko la ya dik...
thanks ya..