N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

8 Sep 2011

Hari Raya..Kami Merempit plak..

Salam Semua

Ewah2.. kemain lagi ya..
mentang2 la ada story mory pasal raya..
tak sabar2 nak menghapdet story mory baru..
aaahhaaaksss..

Kali ni sambungan story mory jenjalan raya kami..
masih lagi berkisar di raya pertama..
pas dah lepak2 kat umah mak aku.. sementara tunggu ujan berenti..
ptg dlm kul 5 lebih baru kitaorg gerak g umah makcik2 aku plak..
al maklum la raya pertama kan..
so kena la kunjung mengunjung rumah sedara mara dlu..
jadi raya pertama tu.. sesi menghabiskan beraya kerumah mak2 sedara..
ecceeehhhh... maccam la ramai bebenor mak sedaranya tu..

Masa kat umah mak cik aku kat Kg. Melayu..
ada la beberapa buah moto vespa..
ada macam2 kaler... dah cam ala2 pameran moto vespa plak..
salah satunya kepunyaan anak makcik aku..
dah alang2 kat dpn umah makcik aku..
makanya sempat la kami anak beranak duk posing2 kat moto vespa tu..


pin..pin... tumpang lalu..
aahhakkss.. kami duk posing kat vespa pink kaler..
sakan betul...heh..heh..heh..
dpt duduk posing2 pun jd la..

Pastu.. dak Mirul..
duk la naik turun vespa tu..
seronok dia...
klu dulu.. dia panggil moto vespa ni.. moto asepa..
aahhhaakksss... skarang ni je.. dah pandai ckp moto vespa..




kemain posing2 lagi kat moto vespa..
hah yg moto vespa yg biru ni..kepunyaan anak makcik aku tu..
ada citer tau bebenornya..
pas kami dah posing2 kat moto vespa tu..
kami masuk la umah..
ate raya kan..
duk la dak Mirul main sorang2 kat situ..
pastu tgh kami borak2...
skali.. bbbbuuuuummmmmpppppp...
bunyi benda jatuh..
bergegas kami keluar..
rupanya.. salah satu moto vespa tu dah tumbang..
di kerjakan dek dak Mirul..
aaaaaayyyyyooiiiikkk... apa lagi..
membebel la ayah ngan ibunya..
sib baik tak jatuh menimpa dia...
klu tak.. haru nak ooooiiii...
berderau darah aku dibuatnya...
pastu.. terus ayah dia tak kasi dia main kat situ..
sib baik takde kerosakan kat moto tu...
ish..ish.. pengajaran... jangan biarkan anak anda main berseorangan di luar ya..
tu al kisahnya....





10 ulasan:

atty's berkata...

nasib tak kena amirul..
selamat hariraya & maaf zahir batin rina..

mekchu berkata...

banyak betol vespa nya.. bleh pilih ikut kaler baju.. kalo mi-cah ada kat situ, konpem dia pun sama merempit sebelah mierul.. hehe..

ct rahani berkata...

cantik vespa kaler pink tu.. klu naik laki bini msti vogue gitu.. ekeke..

Alhamdulillah mirul x apa2.. bdk2 ngah membesar camtu mmg kena selalu pantau kan kak..

Wanita2u berkata...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ berkata...

kIUTNYA VESPA...NAK PINJAM :) :)

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
eemmm tu la pasal.. sib baik tak kena dia... selamat hari raya kty.. maaf zahir batin ya

CuTeMiUt78 berkata...

~mekchu~
aaahhhaakksss.. pilih2 nak vespa kaler apa.. meh merempit sama2 mirul..

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
aah.. betul tu.. aaahhaakksss.. klu akak laki bini naik.. pusing2 satu kg.. memang vouge aaah

CuTeMiUt78 berkata...

~wanita2du~
thanks invite join.. insyallah klu berkesempatan... kita join k

CuTeMiUt78 berkata...

~mawar berduri~
aahhaaakksss.. ambik.. pilih nak yg mana