N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

27 Sep 2011

Aktiviti Hari Minggu Kami...

Salam Semua

Selamat pagi semua...
eh.. pagi lagi ke.. emmm kira pagi lagi la kan..
baru ni nak berhapdet..
maklum la.. bila masuk office ni..byk keja nak kena settle dlu... :D

Dah lama rasanya tak story mory aktiviti2 hari minggu..
baru ni berkesempatan nak berstory mory..
okies hari minggu yg lepas ni..
aktiviti bersantai2 ngan family gitu..
bukan selalu dpt nak bersantai2 ni..
sebab kadang2 pun hari minggu kena keja tau..

Okies minggu lepas ni.. aktiviti kami..makan2 kat luar gitu..
aahhaakksss... mkn2 kat luar gitu..
my cik abg bwa kami mkn kat satu tmpt nun di Kluang..
padahal tmpt ni dah berkali2 gak kami g..
baru ni nak story mory kat sini..
makan apa tau..
*
*
*
*

hah.. ni makan asam pedas talapia..
tu kepala tuk my cik abg..
memang feveret dia...
ni aku punya.. tang isi yg bhgn tengah..
sebab ikan talapia tu teramat beso..
so bagi 2 bahagian..
aku tak berapa pandai tang pala..
tu yg ambik tang tengah..
rasa..?? perrgghhh sukar nak digambarkan..
memang maveles... bagi penggemar2 asam pedas la ya...
makan plak ngan nasi panas2.. telur masin.. memang sedap giler wa cakap lu..
nak tau kat mana ni lokasi asam pedas ni..
kat sini...
hah ni kedai asam pedas tu..
SELERA BEST ISTANA
ASAM PEDAS IKAN AIR TAWAR
KHAZANAH EMPANGAN SEMBERONG
ni bagi sesapa yg gemar makan ikan air tawar la...
lokasinya.. betul2 tepi jalan nak menghala ke Kluang..
tak jauh dari tol air itam...
berdekatan ngan nusery buah naga...
kedainya kecik je.. tepi jalan...
klu nak kesana.. dari air itam.. dia belah kiri jalan tu..
heh..heh..heh.. promote lebih nampak.. :D
hah tu menu dak Mirul..
nasi putih + telur dadar
so tu mkn lunch kami....
pastu aku sempat gak beli buah jambu 'beso' ni
giler punya beso.. RM5 = 3 biji..
murah kan... sedap n rangup buah jambu.. nak2 klu makan ngan asam..
heh..heh..heh..
tu citer pasal makan...
pas makan tu.. kami g plak ke satu tmpt ni..
kemana?? nanti sambung erk..

p/s: yg bebenornya gambo2 tu dah diambik masa mingu lepas punya lepas.. berapa byk punya lepas daaa.. kebetulan hari minggu yg baru lepas ni, kami g mkn kat situ gak.. so kira story mory baru la...




6 ulasan:

ct rahani berkata...

wah cam best je kak asam pedas tu.. klu en suami sy suka la ikan air tawar nih.. nti klu balik kg leh ajak dia try makan kt situ..

Tihara berkata...

i like asam pdas :)

Nida berkata...

Wah.. kena pergi tempat ni nanti (entah bila)... dah lama tak makan jambu.. sini takdok.. :(

J@J@ / Bini The Rock berkata...

ooo..dekat2 dgn ladang Buah Naga tu erk Na?

ok.
aku nak try jugak!

ZanaNordin berkata...

noted.
1 lagi lokasi asam pedas kat kluang yg best telah dpt di kesan..he he he
selalu tu we'll makan kat asam pedas jln batu 3...kat situ mmg sedap..tp mahal sikit..

ok tkape..since dah dekat ngan rumah..boleh ler try...
and..jambu batu tu
murahnya...3 biji rm5 ..
murah gilerrrr

Mama Gee berkata...

perghh sedap tu asam pedasss...