N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

22 Sep 2011

Kejadian Petang Sebelum Aidilfitri 2011

Salam Semua

Baru bersiaran semula.. setelah beberapa hari tak dpt nak menghapdet..
disebabkan tugasan yg melanda...
baru minggu ni masuk office.. setelah beberapa minggu keja luar...
masuk2 office.. aaaiiittssss.. byknya perubahan dah berlaku..
hari ni plak... hujan sepanjang hari..
makanya cam duk kat kutub sana nun..
sejuk beku... dah la aircond office ni teramat sejuk..
bertambah lagi ngan cocer yg sejuk..
mau beku aku dah ni...

Emmmm tgk gambo2 yg dah di upload cam byk bebenor nak story mory..
smpi tak tau nak story mory yg mana satu..
belek2.. lagi gambo yg dah di upload..
teringat gambo ni...ada story morynya..

tau gambo apa tu..
hah.. tu la gambo bawah keta aku..
yg telah di sagat oleh budak basuh keta...
habis bergarit.. smpi lekuk tau..

gambo pas kena aku terlupa nak snap..
ni gambo setelah keta aku kotor balik..
alkisah story mory pasal kejadian ni..
masa kejadian.. sehari sebelum nak raya aritu..
keta aku memang amat2 kotor..
so decide basuh kedai je la..
nak basuh sendiri.. addooiii tak sempat weiii..
byk benda nak buat...
biasa la kan.. klu dah keja last minit...
pagi sebelum tu kejadian tu..
kami dah survey dah..
kedai2 basuh keta.. memang full...
so nak taknak.. kami decide.. tinggal je keta..
nanti ptg dtg ambik..

Kami g la satu kedai ni..
sebelum2 ni memang ok je basuh kat sini..
takde masalah yg timbul la..
ntah napa hari tu.. blh terjadi kejadian yg tak diingini tu..
masa kami dtg tu.. dlm kul 2 ptg gitu.
tanya kat budak tu.. kul berapa blh siap...
nanti kami dtg ambik..
budak tu ckp.. kul 6 ptg baru blh siap..
masa tu memang ada lagi dlm 6 ke 7 buah keta lagi yg tunggu turn utk 'mandi'
so kami tinggal kan la dlu.. blk umah...
kedai tupun tak jauh dari kg aku.. kira selang berapa kg je pun..
tu pun ikut jln kg je...dkt...

Gedebak gedebuk dah kul 6 ptg..
masa tu.. my cik abg takde...dia keluar jap..
so aku minta tlg anak sedara hantarkan aku ke kedai basuh keta tu..
masa smpi tgk.. wah.. berkilat2 keta aku.. setelah dimandikan..
memang cantik je parking...
tgk camtu.. ambik kunci ngan budak yg basuh keta tu..
terus gerak blk umah...
bila keta dah berkilat cantik..
rasa cam sayang nak lalu tmpt yg berlecak2...
maklum la.. keta dah 'mandi' kan..
smpi umah... elok je parking..
turun keta... abg ipar aku tanya..
napa bawah keta tu bercalar...
ngan pantas.. berdesup aku pandang tmpt yg ditujukkan..
aaallaaaammmmaaakkkk.. ni pe hal ni...
menggigil gak aku dibuatnya..
rasanya masa aku drive tadi.. takde la langgar apa2..
belek2.. issshh lekuk tu..
kena belah bawah pintu penumpang belah kiri..
aaaddduuussshhhhh... sian keta aku...
kita org bajet.. ni mesti kena masa budak basuh keta tu nak naikkan keta tu kat atas batu
ala tmpt yg selalu ada kat kedai basuh keta tu la..

Bila my cik abg aku blk... terus aku tunjuk tmpt lekuk bercalar tu..
perrgghhhhh apa lagi.. menyirap darah member tgk keta camtu..
nak g blk kedai tu.. keta dah blk umah..
klu perasan masa kat tmpt diaorg.. mau aku minta ganti gak..
nak buat camne... masa tu pun dah nak buka pose..
so redha je la.. ngan apa dah terjadi..

Smpi sekarang la.. kesan tu masih ada..
eemmmm dah bercalar2 dah keta aku dibuatnya...





11 ulasan:

Dee berkata...

try polish..kot2 leh hilang calar dia tu sket..

Mak Su berkata...

mak aiii... kuat nau ditenyeh nyer tu....

atty's berkata...

patutnya kena gak g jap tmpt carwash tu tanya..kang diaorg buat lak kete org len

ct rahani berkata...

klu sy kak gi balik kedai tu tanya.. utk kepuasan hati sndiri kak.. tp benda dh nk jadik nak wat camnerkan.. wat cam k.dee ckp tu.. try akak polish dulu.. mana tau ok sket..

J@J@ / Bini The Rock berkata...

ganas sungguh laa ...

aku pun last minit jg basuh kereta..tp pagi sikit, pukul 9 dah tercongok kat carwash bandar tu. haha! dapat la tgk bebudak melayu basuh kereta sambil isap rokok semunyik2 time pose...hampeh!

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
eemmm tu la ingat nak polish gak.. harap2 blh hilang calar tu.. tapi tang lekuk tu.. tak blh nak buat pe la

CuTeMiUt78 berkata...

~mak su~
oh bukan kena tenyeh.. tapi kena batu yg naikkan keta tu... rasanya la

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
eemmm mulanya camtu gak.. tapi dah nak maghrib kan.. lagipun dah nak raya masa tu...

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
eemmm tu la.. dah nak kena kan... tak blh nk kata apa dah..

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
eemmm tu la.. aku pagi2 agak sibuk ngan nak kemas umah.. nak anyam ketupat bagai.. tu yg ptg baru ada free skit.. tapi memandangkan byk bebenor keta yg tgu.. tu yg tgl kan jap... ish..ish.. hampeh je... sempat lagi tu

iManAzRaf berkata...

pergh..!! memang menyirap.. hehe..

***kak, da lm seyh kite tak jenjalan blog.. bz yang amat!