N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

28 Apr 2011

Majlis Cukur Jambul

Salam Semua

Selamat pagi Khamis...
heh..heh..heh... dah Khamis..
tapi n3 tuk hari ni story mory pasal wikend yg baru lepas ni.. :D
biasa la kan... tak sempat nak hapdet semua story mory masa wikend tu..
maklum la aku ni beron9 kat ofc je...
kat umah nan adonya nak beron9 ni...
tu pasal la... satu hari satu je n3 yg termampu tuk aku buat...
jadi la kan.. hapdet gak...

Okies.. ni nak sambung story mory pasal wikend hari tu...
pada hari Ahad... nyambung plak ke majlis cukur jambul cucu kakak ipar aku tu...
ni kira cucu dia yg kedua...
dua2 cucu dia perempuan...


ni la budak yg akan di cukurkan kepalanya..
namanya Dania Batrisya klu tak silap aku la...
ingat2 lupa nama dia...

hah tu dia...situasi masa majlis tu...


ni tetamu yg hadir.. semua org2 Felda Moakil...
kira ramai gak la yg hadir tu...
gambo last tu.. adalah adik beradik my cik abg..
kira my kakak2 ipar lorrr.... ;D


ni la ibu pada baby Dania tu...
Cek mek Kelate... klu sesapa ada follow story mory kat blog aku ni..
thn lepas aku ada buat n3 pasal pengantin dia
(tapi akibat kemalasan melanda... so aku malas nak tepek n3 tu...)
pas habis majlis marhaban a.k.a cukur jambul tu..
ada plak sesi sedekah gula2 + duit syiling..
kira ala2 cam sesi baling gula2 la gitu...
saat ni y di nantikan semua..
bukan setakat budak2 je... mak budak pun sama join..
termasuk la aku skali... aahhhaakksss... :D


hah tgk la.. terbongkok2 makcik2 tu mengutip gula2 + duit syiling
yg telah di campakan ke ruang tu..
Mirul bukan nya nak kutip dia duk tgk je duit+gula2 tu jatuh...
ibu dia gak yg tolong dia kutipkan...
hik...hik..hik...dapat gak la aku kutipkan utk Mirul..
ala tu saja acara suka2 kan.. memeriahkan suasana je tu.. :D
eemmm tu je la story morynya...




12 ulasan:

Dee berkata...

wah..tabur2 duit+gula..mcm majlis kahwin lak eh..

J@J@ / Bini The Rock berkata...

apesal la Mirul takmo kutip duit tu Mirul? kalo tak, garenti dah boleh beli bajak menan!

**tetiba teringat dah lama x gi rumah mak sedara aku tu haa..
huhu~

NzA berkata...

meriah...meriah....

mmg ramai la ore kelate kwn org johor....con trdekat, akak ni weh...he...

sheila berkata...

acara baling gula2 & duit ni lagi hebat kalo buat kat luar rumah...baru adventure sket

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
a'ah tu la pasal

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
aaaahhhhaaakkksss... mirul tak pandai nak kutip aaaarrr...

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
heh...heh..heh... betul2 tu kak

CuTeMiUt78 berkata...

~sheila~
eemmmmm betul tu...

erienz berkata...

wah meriahnye majlis...teringt zaman kecik berebt gula2...

zino berkata...

meriah nya..

CuTeMiUt78 berkata...

~erienz~
eemmmm tul tu... meriah kan

CuTeMiUt78 berkata...

~zino~
memang meriah....