N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

15 Ogo 2012

PERSIAPAN RAYA LA PLAK

Salam Semua

Tinggal 4 hari je kita dah nak raya kan..
dan tinggal 4 hari je.. Syawal bakal menjelma meninggalkan Ramadhan

Story mory pasal raya...
sana sini dah semestinya sibuk citer pasal persiapan raya...
termasuk gak aku..
nak gak citer pasal persiapan raya..
walaupun tak la 100% siap..
tapi kira ok gak la.. separuh dah siap...
walaupun kebzian ngan keja..
tapi usaha gak.. adakan persiapan raya tuk family...
meh tgk apa persiapan raya yg dah terlaksana..

1) BAJU RAYA

thn ni tema kami PINK color
kain baju melayu lelaki utk thn ni mak aku yg sponsor
siap sorang dpt 2 pasang gitu..
jeles u..

ni baju tuk my cik abg
satu plain.. satu lagi jalur2..
ni baju dak Mirul
siap opah buatkan samping lagi..
mentang2 cucu kesayangan.. kemain lagi ya

baju raya aku..
actually ada 3 helai..
semua color kebetulan PINK
aku tak beli.. tapi kain2 tu.. kain yg tak siap tahun2 sudah..
so blh la guna utk thn ni..
dah siap tuk dipakai pun..
suka2.... ;D

baju utk Mirul..
alhamdulilah.. ada rezeki lebih skit..
so blh la.. beli beberapa helai T-Shirt ngan seluar tuk dak Mirul...

2) KASUT RAYA
thn ni aku je yg tak beli kasut raya..
utamakan utk anak aku tu..
tak lupa gak tuk my cik abg

My cik abg request nak pakai CAPAL thn ni..
so dpt la cari utk dia sepasang..
utk dak Mirul sepasang..
color itam..
susah nak cari yg original CAPAL skarang ni..
so dpt yg ala2 klon gitu..
kira ok la kan.. dari takde..
pastu sempat gak belikan kasut raya Mirul.
thn ni takmo beli yg catoon2..
cam thn lepas beli kasut raya Ben10..
sib baik dia nak dgr kata..
klu ikut kehendaknya... fengsan ibu ko nak mencari nak.. ;D


3) KUIH RAYA
thn ni sempat gak buat kuih conflakes..
itu wajib.. sebab senang je nak buat kan..
pastu kami buat kuih tart nenas skit..
yg lain2 beli tunjuk2 je.. tak dan nak buat dah..
pastu tambah skit ngan kerepek2...
so jadilah kuih raya kami..
gambo?? emmm tak smpt nak snap.. ;D


4) DUIT RAYA & SAMPUL RAYA
sempat dah tukar duit raya bagai..
bajet.. lebih kurang cam thn2 sudah gak la..
cuma yg belah aku.. nampaknya thn ni cam kurang skit...
bab ramai sepupu yg dah keja.. ;D


5) KUSYEN RAYA & LANGSIR RAYA

thn ni awal2 dah beli sarung kusyen..
taknak beli last2 minit... dah tak byk tinggal yg cantik2..
so dpt la cari sarung kusyen sama tema ngan langsir
langsir plak.. kakak ipar aku dah buat..
tu yg senang nak cari sarung kusyen mengikut tema color..
kebetulan tema thn ni.. semua pink..
emmm memang kena la tu.. ;D

Emmm apa lagi erk.. ?
rasanya tu je setakat ni yg terlaksana kot..
cuma tinggal nak mengemas rumah je la...
pastu siap semuanya..
yea..yea.. dah blh raya..
heh..heh..heh.. terexcited plak..
dah macam dak Mirul plak..
dak Mirul memang excited nak raya dah...
hari2 duk kira hari... berapa hari lagi nak raya..
aahhhaakksss.. sabo je la..




2 ulasan:

Neeza.Areef berkata...

selamat hari raya
maaf zahir dan batin
persiapan klu ada yg dah buat awal senang..dekat2 raya tinggal tambah mana yg kurang jek

atty's berkata...

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin utk rinna & family