N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

14 Ogo 2012

TIME TO SANTAI2 DI TEPI PANTAI

Salam Semua

Ahhhaakkksss... lagi satu story mory yg dah basi masa kejadian..
tapi dah kerana duk lama terperap kat draft..
so meh story mory plak..

Klu tak silap aku..
masa kejadian gambo2 ni.. sebelum puasa hari tu..
tgk tajuk TIME TO SANTAI2 DI TEPI PANTAI..
ahhhhaakkkkss... dah macam tajuk citer apa plak kan..
yg bebenornya masa tu.. kami ni dah keboringan..
asyik ayah je g mancing kan..
so nak hilangkan keboringan tu.. meh ikut ayah g mancing..
aaahhhaakkksss... giler sengal kan si ibu ngan si anak..
tengah hari buta ikut ayah g mancing..

My cik abg saja ajak kami..
buat peneman dia mancing di tengahhari buto..
lokasi tmpt yg dia selalu mancing..
Pt. Jabar berdekatan ngan Senggarang BP
sib baik tmpt tu redup je... angin pun sepoi2 bahasa..
klu kena panas berdeting... tak sanggup nak teman ;D

cik ayah dengan batang pancing dia..
kot la bawa kami blh dpt ikan beso kan..
baru perasan plak.. baju pun dah gambo tulang ikan erk... ;D
masa tu air tgh nak pasang.. perghhh.. ombak berderu2 gitu..

si anak plak.. duk krup krap krup krap makan jajan
kan masa tu belum puasa...
si ibu duk tgk pancing si ayah ...
kot la mengena ikan beso.. ;D
blh buat lauk kan..
pastu posing2 plak di tepi pantai

heh..heh..heh.. ibu n anak yg sama bam bam
pastu duk la bersantai kat situ.. sambil tunggu umpan di makan
tetiba si anak menjerit...
ibu..ibu.. meh sini tgk ada raja sulaiman..
hah?? si ibu terpinga2 raja sulaiman ??


oh rupanya tapak sulaiman..
mana dpt idea ckp raja sulaiman tu..
pelik gak..
emmm tapak sulaiman tu dah kering di celah2 batu...
terkekeh kekeh aku bila dia cakap raja sulaiman..

Agak lama kami kat situ.. tapi cam takde rezeki kan..
so my cik abg decide g tmpt lain plak..
so dari Senggarang kami ke Minyak Beku plak..
eemmm my cik abg ni kan kaki pancing..
so dia tau je mana tmpt2 mancing yg blh dpt ikan..
kami tak g kat tmpt Pantai Minyak Beku pun..
tapi kat area2 sungai Minyak Beku..
kata my cik abg.. kat situ blh dpt ikan semilang beso2...
wah best tu..
tapi masa kami smpi.. air tak berapa nak pasang..
surut je... tapi my cik abg tetap cuba gak.. kot2 la ada mengena kan...
eemmm last2 tgu2 takde rezeki la...
so my cik abg decide g Sungai Lurus plak..
perghhh patah balik ke Senggarang..
dia tetap tak berpuas hati selagi umpan tak di makan dek ikan..
kami ni ikut je la kan..
aku bukan tak minat nak mancing..
minat gak.. tapi ntah la.. sekarang ni dah tak berapa nak minat kot..
tapi seronok tgk klu my cik abg dpt ikan tu..
smpi Sungai Lurus masa tu jam dah menunjukan kul 4 ptg tau..
korang bayangkan la.. kami keluar umah kul 12 thgari..
tgh panas terik.. smpi dah petang.. sekor ikan pun tak dpt..
tapi alhamdulilah.. mungkin nak jd rezeki kami kot..
masa my cik abg mancing kat Sungai Lurus tu..
kejap je umpan dah dimakan..
wah seronok la jadinya..
kejap je dah dpt beberapa ekor ikan gelama..
walaupun tak la beso mana pun..
tapi ok la.. blh buat lauk tuk 2, 3 hari.. :D

oh ikan..
akhirnya dpt juga aku tangkap ko..
nak juga pegang tu.. konon dia la yg mancing..


hah... ni dia ikan yg ayah sy mancing..
best.. dpt ikan.. ;D
heh..heh..heh...
seronok punya pasal.. smpi tak sedar masa dah ptg..
dah dekat kul 6 baru kami kemas2 utk gerak blk...
sgt seronok bila mancing dpt hasil kan..
klu tak dpt... tu yg boring teramat2... ;D

pada my cik abg...
terus kan hobi memancing tu..
sy sokong...
tapi mancing ikan je tau..
jgn nak mancing 'lain' erk... ;D
hah..hah..hah.. ayat tak blh belah...







1 ulasan:

J@J@ / Bini The Rock berkata...

kalau dah kaki pancing..sanggup tu pegi myk beku dan patah balik ke senggarang...!! huhu..

meh dtg mancing kat parit depan rmh aku ni..baru2 ni jiran aku dpt ikan ruan (haruan) beso betis.

;D