N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

23 Nov 2011

Makan2 Mlm Minggu

Salam Semua

Aktiviti malam minggu..
biasa la kan... aktiviti tanpa planning yg bebenornya..
kebetulan my cik abg tk g mancing
so dia decide bawa anak bini dia jenjalan..

Lama dah tak jenjalan cari makan di hujung minggu..
jd mlm minggu yg lepas tu...
g la Sungai Lurus kat Senggarang...
kat situ memang terkenal ngan kerang goreng sambal yg maveles..bagi tekak aku la..
walaupun hanya sekadar warung.. ;D
sebelum makan2.... g la area jeti kat situ..
ramai gak org mancing...
si dak Mirul sibuk je... suruh ayah dia mancing..
memang ayah dia bwa batang pancing tu..
standby je kat dlm keta katanya...
tapi dlm hati bini dia.. ala.. takkan nak mancing ngan anak bini kot..
klu siang ok la kan.. ni mlm dah... :D
sib baik la air surut.. so ayah si Mirul tak jd nak mancing
dah alang2 smpi situ... kami pekena kerang goreng sambal...
akan tetapi salah masuk warung..
bukan warung yg pernah kami g dlu..
so hasil nya...

rupa kerang goreng sambal...
yg tak berapa nak maveles...
sama cam gambo gak.. tak berapa cantik...
ngan layanan tuan punya kedai yg tak berapa nak mesra pelanggan..
cepat2 kitaorg habiskan makan...bayar.. terus blah....
rasa cam nyesal plak g warung tu..
kerang goreng sambal yg maveles tu.. warung sebelah bukan warung yg kami masuk tu..

Pastu kami saja la jenjalan kat Punggor plak..
eemmmm not bad gak la Punggor sekarang ni..
tak macam dlu2... agak meriah gak la kat sana tu..
klu tau awal2 kami g sana...
kami duk lepak2 je kat situ sambil dgr lagu dari org2 yg karaoke kat situ..
dak Mirul plak excited tgk laut...
siap bwa lampu suluh bagai...
dah puas lepak2..baru kami blk...
eemmmm ok la kan... dpt jenjalan sefamily di malam minggu...


6 ulasan:

Eita berkata...

salam..
hi sis..
lama x jalan2 blog org ni..
org nk jemput majlis org kalo sudi hee

Nida berkata...

Terliurnya nampak kerang tu.. NZ ni takde kerang macam Malaysia... kerang sini tak sesedap kerang Malaysia.

p/s: Blog Nida akan bertukar dari radinsah.blogspot.com ke http://ucualong.com

ct rahani berkata...

lama x gi punggor kak.. last pegi masa aidil kecik lg.. masa tu x brp cantik pun punggor tuh.. next time blk kg harus pegi sana.. hehe..

CuTeMiUt78 berkata...

~eita~
yelah... lama tak menjengah ya.. oh ya ke.. bila tu

CuTeMiUt78 berkata...

~nida~
eemmm tapi aritu kitaorg salah tmpt.. tak berapa best kerang tu..
oh ya ke.. k nanti kita jengah ya

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
akak yg dkt ni pun jarang kesana... eemmmm sekarang ni dah tambak dah.. kira ok la dari dlu