N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

25 Ogo 2011

OH!! OH!! DAH NAK RAYA KE???

Salam Semua..

Selamat pagi Khamis..
wah.. dah khamis ni..
addduuuhai.... cepat betul masa berlalu...
tinggal beberapa hari je kita berpuasa kan...
dah nak raya dah..
kat radio hari2 dah berkumandang lagu2 raya..
semakin dekat nak raya.. semakin pening pala dibuatnya..
maklum la... belum buat persiapan raya lagi ni..
korang2 dah buat persiapan raya ke...??
eemmm cam aku.. rasanya utk Mirul je yg dah lengkap kot..
mak ayahnya.. tak kisah sgt..
rumah plak.. emmmm belum lagi...
kena buat check list ni..tgk apa yg perlu dibuat..
1- Baju raya /kasut raya Mirul- dah siap
2- Baju raya aku ngan my cik abg - pun dah siap
3- Kuih raya - ada la buat skit2... tapi nak kena tambah lagi ngan kuih tunjuk2 je kot... takan raya nak hidang sejenis dua je kuih raya kan...tak sempat nak buat dah..
4- Sampul duit raya- yg thn lepas masih ada lagi.. so takyah nak membazir beli..
5- Duit raya - belum tukar lagi ni..
6- Rumah - belum berkemas
7- Sarung kusyen - Nak kena beli baru.. yg lepas punya dah berlapuk
8- Langsir - kakak ipar aku punya tugas.. ;D
eemmm apa lagi erk... rasanya tu je yg penting2 kot..
yg lain2 tu.. remeh2 je...tapi kira still penting la kan..

Thn ni.. mlm raya kami masih di BP..
pagi2 lepas solat sunat hari raya.. baru kami gerak blk JB..
thn lepas raya pertama kami beraya di BP..
raya kedua baru blk JB..
biasa la kan.. ikut giliran plak...
bab cuti... aku cuti seminggu gitu..
nak kata beraya sakan tu... tak la kot..
biasa2 je... yg penting budak2 la seronok sgt..

Thn ni.. Mirul dah semakin beso kan..
so agak demand la bab2 baju,seluar, kasut dia..
pastu siap blh request nak mercun pop2 byk2 tau..
klu blh hari2 nak main..
sib baik mercun pop2.. buatnya dia nak mercun lain..
kopak ayah ko... heh..heh.,heh
yg si ayah pun duk melayan kan karenah anak..
ikut kan je kehendak anak tu..
di belinya bunga api la... mercun pop2 tu.. tak yah di kata la..
pantang nampak kan.. asyik nak membeli je..
pastu setiap malam g ekspo Pt. Raja..
bukan memborong apa pun.. saja tgk org bershopping2 gitu..
citer pasal ekspo Pt. Raja tu..
kira memang meriah la.. nak2 klu malam raya....
smpi kul 3, 4 pagi pun masih ada org yg bershhopping gitu..
heh..heh..heh.. sapakah org tu.. ?? :D
ya thn lepas.. kami g ekspo pt. raja tu.. smpi kul 3, 4 pagi tau..
meriahnya... hanya setahun sekali je pun dapat merasainya..
tu pasal thn ni.. pagi raya pas solat sunat raya baru kami blk JB
sebabnya mlm raya tu.. nak g ekspo punya pasal..
heh..heh..heh..heh...
maklum la.. aku ni org bandar kan.. dpt kawin ngan org kg..
so bila time raya2 ni.. suasana camtu susah nak dpt kat bandar..
kat kg.. masih terasa kemeriahannya berhari raya..
walaupun raya tu di sambut ala kadar je..

Mana taknya.. klu kat kg.. raya pertama , kedua, ketiga
dah mula BARA'AN.. ataupun MARHABAN..
kat situ dah terasa kemeriahannya...
macam kg aku... ceh.. kg aku la plak..
cam kg my cik abg ni.. raya pertama BARA'AAN tuk budak2 bujang..
raya kedua.. BARA'AN utk org tua2 a.k.a cam laki aku daaaa...
raya ketiga plak.. BARA'AN tuk kaum wanita.. a.k.a kaum ibu2 cam aku daaa..
masa tu la.. beramai2 berarak dari satu rumah ke satu rumah..
bermaafan2... bermakan2.. berninjau2 kuih2 aahhaaakksss..
so tuk thn ni... raya kedua tu.. kami dah berada di BP semula..
eemmm tu planning raya kami thn ni..
korang2 plak camne.. ??







3 ulasan:

Ida WC berkata...

salam aidilfitri buat ko n family

Neeza.Areef berkata...

selagi x raya selagi tu la smernya rasa x lengkap..

ape pun selamat hari raya..maaf zahir dan batin

ct rahani berkata...

jap je kan kak dh nk raya.. btw salam aiidlfitri utk akak sekeluarga.. maaf zahir batin klu ade salah & silap.. raya nti dtg la rumah.. hehe...