N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

22 Ogo 2011

Majlis Berbuka Pose di SANGKAR KRISTAL, LC KATERING JB

Salam Semua

Selamat hari Senin..
emmmm black monday ka...???
aku?? eemmmm separuh2 kot..
separuh ok.. separuh tak ok..
rasa cam malas nak g keja arini...
ntah napa ntah..
dah mula dilanda virus 'M' kot...
al maklum la.. dah nak raya ni kan..
mood nak keja tu cam hilang jap...
eemmm yg bebenornya bukan nak story mory pasal mood keja tu..
hapdet hari ni.. just nak story mory pasal last week punya citer..
story mory pasal celebrate birthday bos kami..
heh..heh..heh.. bagus kan staff ni...
sanggup kongsi2 semata2 nak celebrate besday bos ;D
okies kita go to the story mory la kan..

Masa Kejadian : Waktu berbuka pose
Lokasi kejadian : Sangkar Kristal LC katering..

hah ni la tempat kejadian.. heh..heh..heh.. tmpt kejadian cam kejadian apa la kan..
padahal.. hanya sesi berbuka pose ngan celebrate besday bos je pun..
heh..heh..heh.. LC katering ni.. tak jauh dari tmpt ofc pun..
actually tak rancang nak ke sini...
rancang nak berbuka kat tmpt lain...
tapi setelah berbincang2.. kami sebulat suara nak buat kat sini je..
padahal.. masa booking tu.. masing2 tak tau kat mana la LC katering ni..
tapi kira redah je la ni...
hari tu.. aku blk awal, sebab nak bawa budak Mirul tu..
kesian plak dia...kan... emmm tu la ibu kan.. apa2 mesti anak.. :D
pastu perancangan aku.. aku mesti keluar umah secepat yg mungkin..
konon2 niat di hati tu.. klu keluar cepat.. blh la survey2 tmpt LC katering ni..
kat area mana...
alhamdulilah.. tak susah rupanya g LC katering ni...
lokasi.. berhampiran ngan umah Tengku Mahkota Johor (TMJ)
betul2 simpang ke Leisure Mall
sesapa yg duk JB.. mesti tau kan...
so dah alang2 aku cepat kan..
duk la tunggu dlm keta..
masa aku smpi tu.. dlm kul 6.30 gak la..
sementara tunggu tu.. dak Mirul aku biarkan tido dlm keta..
(dia masuk keta dari umah je.. dah pejam mata..)

heh..heh..heh..
tgk terlentang tidonya.. lena sungguh..
sementara tunggu yg lain2 smpi kan..
so aku biarkan je dia..tido dlu..
klu tak nanti dia ngamok2...
bila semua dah smpi..
kami saing2 la masuk dewan...
dak Mirul aku kejutkan gak.. tak kan aku nak tinggal dia je kan.. ;D
emm ni pemandangan kat penjuru tangga menuju ke dewan buffet...
kraftangan anyaman...
hah.. tgk barisan2 makanan yg terhidang..

teramat la byk..
menu2 kat sini.. tuk hari tu.. ada lebih kurang 90 menu...
tak tersenarai dibuatnya..
ada bermacam2 jenis lauk..
ada bermacam2 jenis kuih..
melantak la smpi kenyang... ;D

ni menu tuk Mirul..
aku ambik kan dia.. nasi putih..
walaupun ada nasi lain..
tapi tuk Mirul.. nasi putih gak yg dia nak..
meehoon goreng putih..
ayam kurma + ayam kicap..
tu je yg dia nak..
air ribena..
menu ibu plak..
nasi serai + ayam masak merah + udang goreng butter + kuew tew maveles..
air pun ribena gak. cllaasss gitu..
ambik skit2 dlu..
maklum la.. byk sgt menunya kan..
so kena makan skit2.. gitu..
baru blh mkn apa yg teringin di makan..
emmm apa pun anak kena di utamakan..
org lain blm lagi ambik makanan..
Mirul aku dah ambikan dlu..

makan bersungguh2 gitu...

eemmm tgk tu.. air dia..
belum apa2 dia punya dah tinggal suku je..

emmmm ni la dia staff2 yg nak meraikan besday bos tu..

sesi makan...makan.. dan makan... :D
heh..heh..heh.. gambo2 ni semua candid tau..
tgk la tu.. gambo aku tgh menyuap makanan pun ada gak..
pas dah kekenyangan,..
makanya berlangsung la acara meraikan besday boy..
acara kejutan dari kami..
heh..heh..heh.. kek besday tlh awal2 kami standbykan.
dan minta kerjasama staff2 LC katering buat kejutan..
bawa kek dari kitchen ke arah meja kami..
sambil diiringi pemuzik yg duk main keyboard kat atas pentas
pentas yg pada mulanya.. kosong

heh..heh.. ni la pemain keyboard tu..
riuh rendah dewan tu seketika..
masa tu.. bos kitaorg tak tau lagi yang kitaorg ni celebrate besday dia..
bila kek tu di bawa menuju ke arah dia..
baru dia perasan.. merah padam muka dia..
heh..heh..heh.. sorry bos..
saja buat surprise gitu kan....
utk pengetahuan korang.. bos kitaorg ni muda belia..
eemmm tak yah la publish muka dia kot..
tapi aku blh bg skit clue..
klu korang perasan masa gambo kami makan2 ramai2 tu..
bos kitaorg duk tepi skali.. pakai baju coklat
masa sesi potong kek tu..
sib baik dakMirul tak join skali potong kek..
sebab selalunya.. klu nampak kek besday..
mesti dia ingat besday tu tuk dia..
so dia pun sama nak potong kek..
tapi kali ni.. dia hanya nak makan coklat2 kat atas kek tu..


hah.. tu la gelagat2 dia.. bila dpt coklat2 tu..
smpi kembung2 pipi dibuatnya.. :D
ni la rupa kek walnut coklat tu..
sssshhhhheeeeddaaapppp....
pas dah sesi potong kek..
makan2.. lagi...
sambil tu kami di dendangkan plak.. ngan irama 2 musician ni..
nyanyi guna gitar plak..

dak Mirul kusyuk tgk org tu main gitar kecik tu..

heh..heh.. smpi tak larat nak makn dah..
duk borak2 dlu.. sebelum blk..sambil melayan musician tu.. :D
sebelum blk.. pose 2 beranak ni dlu..
eeemmm tu je la.. story mory pasal berbuka pose kami tuk minggu lepas..

p/s: citer minggu lepas, tapi stroy mory hari ni... blh la kan..







6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

best ! rindu yuyul la ;)

CuTeMiUt78 berkata...

~tanpa nama~
ho..ho..ho.. walaupun tanpa nama... tapi ku kenal sapa kah korang2...

NzA berkata...

meriahnya.....mesti makanannya pn sedap2...lapo nie!!!!!

Cik Wanie Ghani berkata...

hihihihihi,
bestkan bila dpt mkn reramai,
hihihihi....

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
memang meriah... makanan pun sedap2 gak

CuTeMiUt78 berkata...

~cik wanie~
aah.. meriah gitu