N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

2 Apr 2012

N3 PERTAMA DI BULAN APRIL

Salam Semua

Heh..heh..heh.. ni kira n3 pertama tuk bulan 4
mula2 cam semangat nak berhapdet gitu kan..
tgk nanti.. klu dah byk keja... semangat ke tak.. ;D

Jap je dah masuk bulan 4
pastu nanti tup2..dah akhir thn.
tu la lumrah kan

Story mory hari ni.
eemmm apa nak story mory kan..
life cam biasa..
pagi2 hantar dak Mirul g sekolah..
pastu hantar beg baju dia kat pengasuh..
pastu g keja..
pastu klu my cik abg sempat..
dia yg akan ambik Mirul blk sekolah..
klu tak sempat.. aku la yg kena sempat2 kan utk ambik..
pastu masuk keja semula...
pastu ptg blk keja.. ambik Mirul dari umah pengasuh..
balik umah.. masak gitu gini.. sampai malam
pastu esoknya ulang semula..
biasa la rutin kan..

Story mory pasal dak Mirul g sekolah..
sekarang ni perkembangan dia memang lagi berkembang..
dah pandai tulis nama sendiri..
walaupun kejap beso.. kejap kecik..
dah pandai mengira ngan betul..
bab baca abc tu.. memang dah pandai..
alhamdulilah la.. dia cepat belajar..
cuma kadang2 tu.. datang hangin dia..
malas nak buat keja sekolah..
nak kena ibu dia 'JADI TARZAN' baru la nak buat
ish2.. anak baru sorang.. dah macam anak 10 org.. ;D
tapi tu la.. sekali2 nak kena gak marah anak..
klu asyik ikutkan je kata anak..
alamat.. pijak pala plak nanti..

Aku plak memang jenis ngan anak ada garang skit..
klu tak dia tak tau mana baik mana buruk..
ibu mana yg tak nak tgk anak dia berjaya kan..
sama la cam aku...
nak kan dia berjaya... sebab tu dari kecik
memang aku traine dia supaya menjadi org yg berguna
satu hari nanti..
budak2 sekarang ni macam2 peel klu kita tgk..
byk pengajaran dari apa yg kita lihat...
ish takut la nak citer lebih2..
minta dijauhkan la dari semua tu..
sebab tu.. kami laki bini kena bertegas skit ngan anak..
tapi tak la smpi mendera...
biasa la kan... utk pengajaran...
bila citer pasal anak ni... memang panjang berjela jdnya..
ok la.. nanti aku story mory lagi k






2 ulasan:

J@J@ / Bini The Rock berkata...

aku ajar si Nuren dgn cara menyanyi.

ABC..Z : nyanyi cam biasa
123..10 : aku buatkan lagu sendiri
alif, ba, ta ..Ya : aku buatkan lagu sendiri...

"bangun pagi..gosok gigi.." : aku buatkan lagu sendiri...

haha! alhamdulillah la, budak2 ni klu ajar cara nyanyi2 cepat je ngapal nye. Cuba klu ajar cara formal...payah bebeno!

Neeza.Areef berkata...

jgn next n3 penutup april lak kang..haha :D

biasalah..org ramai anak salunye sabar nk banding ngn org skit anak cam aku..mmg x bpe nk sabar! :p