N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

7 Dis 2011

Aktivit Hujung Minggu... Tgk Motocross... Hadiri Jemputan

Salam Semua

Hujung minggu yg lepas berkesempatan la nak jenjalan..
lama tak jenjalan waktu siang dikala hujung minggu ..
almaklum la.. sekarang ni setiap hujung minggu..
my cik abg ada aktiviti
melaksanakan hobi dia.. apa lagi memancing la kan..
tapi minggu lepas... tak jadi g mancing disebabkan kena memenuhi beberapa jemputan
so berkesempatan la jenjalan ngan anak bini..

Hari Sabtu yg lepas tu.. my cik abg bawa kami makan2 lunch kat asam pedas feveret kami..
ala asam pedas ikan air tawar yg dkt ngan jln nak g kluang tu..
aku pernah story mory pasal tmpt tu..
kali ni kami g ngan kakak ipar yg duk serumah tu..
saja bagi dia rasa keenakkan masakan kat situ plak..
walaupun dia tak makan ikan air tawar...
tapi dia still layan gak kuahnya...
kali ni kami layan ikan baung plak..
my cik abg memang confirm2 ambik part kepala..
tu memang feveret dia...
aku ngan yg lain2 ambik part badan 2 ketul...
tu pun tak terabih... sebab besor punya...
rega... cukup puas hati...
tak smpi RM50 pun...
amat2 murah..klu tmpt lain dah tentu2nya kena mau dkt RM 1oo..
ikan baung ni lain skit reganya.. agak mahal dari ikan talapia ke.. kaloi ke.. lampam ke..
tu yg kakak ipar aku terkejut beruk tu..
tgk rega murah...tapi makan sedapd...
tgk la sapa yg rekemenkan... ;D

Okies balik dari makan2 tu..
sempat gak la kami nyinggah kat Ayer Itam..
si dak Mirul sibuk nak tgk motocross..
masa sebelum kami g makan2 tu..
memang lalu kat Ayer Itam tu...
tu yg dia nampak dah...
so dlm pada tengahari panas terik tu..
si ayah pun ikut kan la kehendak si anak...
walaupun hari Sabtu bukan perlawanan...
hanya utk sesi latihan mengambil masa je..
janji nak puas kan hati anak... tgk gak la...

hah ni banner kat pentas...
walaupun hanya sesi latihan...
tapi ramai gak yg duk tgk rider2 tu buat latihan...

akibat kepanasan.. kami duk kat bawah khemah yg sepatutnya tmpt tuk para crew2 bertugas yg duduk... hah tu banner kat pintu masuk... mengadap ke track perlawanan..
masa ni kat atas bukit tu... rider2 tgh berlatih n amik masa tuk perlawanan hari Ahadnya...

Lepas dah puas tgk aksi2 rider2 motocross tu..
duk la jenjalan kat khemah2 yg tersedia kat belakang

sempat lagi budak2 ni posing2 kat motocros yg di pamerkan..
tapi blm smpt nak posing... dah snap la plak..

ok cantik... walaupun panas..
tetap bagi pose yg menarik...
peace tetap tak tinggal erk....

Emmm ok tu citer hari Sabtu..
Hari Ahad plak.. sesi menggantung periuk belanga...
al maklum la menghadiri jemputan sana sini..
Hari Ahad tu.. my cik abg kena rewang dlu...
kat kg pun ada gak buat majlis kahwin..
sebelum menghadiri dua lagi jemputan...
so hari Ahad makan nasi jemputan je la..
sudahnya... hari Senin.. kami sekeluarga kena cery bery
byk makan lauk jemputan agaknya kot.. :D
sib baik dh ok dah... klu tak... alamatnya melepek je la... ;D




4 ulasan:

atty's berkata...

salam rina..nasib takde gambar makanannya..kalau tak mau terliur kty nengoknya

erienz berkata...

wah bestnye gi jenjalan...

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
aahaaaakkss.. gambo makan2nya dah pernah upload kat sini... saja tak nak bagi kty terliur

CuTeMiUt78 berkata...

~erienz~
heh..heh..heh.. bukan selalu dpt g jenjalan camtu