N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

11 Mei 2011

Al Kisah Hari Minggu..

Salam Semua

Wah... baru la nak menghapdet..
eeeemmm ntah napa beberapa hari ni cam mls nak tgk blog..
tak semangat gitu... :(
tapi la ni boring2 kan.. baru la cam rasa nak menghapdet gitu..

Okies la.. story mory tentang aktiviti hari minggu yg lepas ni..
padahal dah nak masuk hari minggu lagi ni,..
aku baru nak story mory pasal hari minggu yg lepas kan.. hampeh je..
aahhhaaakkks... walau pun masa kejadian telah expired..
tapi kira masih blh menghapdet kan...
eh apa yg merepek2 ni...

Okies.. hari minggu yg lepas..
kan aku blk ke BP Sabtu pagi...
smpi BP lebih kurang kul 12 tghari gitu..
duk rehat2 jap... terus g umah sebelah..
kena rewang yo...
dah la umah dkt kan... tak g karang...
apa plak yg dikato...
so nak tak nak kena g la...
maklum la sekarang ni dah mula la musim2 mengawan gitu..
makanya byk la surat2 saman dtg ke rumah...
salah satunya umah sepupu my cik abg lorrr..
ala.. klu korang masih ingat... aku pernah story mory pasal kisah dia jemput rewang tuk kenduri yg sekali gus nikahkan anak dia tu la...
so minggu lepas ni majlis nya...
jadinya dah ate umah dekat kan.. makanya sepupu lagi tu..
tak sedap la kita tak dtg merewang...

Majlis sandingnya hari Ahad...
Ahad tu.. kena gak la g rewang...
takde makna ko nak jd VVIP yo..
so pagi2 dah merewang kat umah sebelah lorrr...
dah habis duk merawang...eh.. merewang2... duk masuk la umah pengantin...
ate nak nengok pengantin la konon...
hah ni la pelamin yg dibuat oleh makcik2 pengantin tu..
save bajet kan... tak yah nak sewa pelamin bagai...

agak lama gak la duk tunggu pengantin tak smpi2 lagi
sementara nak tgu pengantin sampai...
dak2 ni main la kat dpn pelamin tu..
memang2 duk dpn pelamin betul2..
sebabnya nak duk dpn kipas gitu..
al maklum la cocer panas kan
siap cuit2 bunga telor tu ha..
hhhhaaaiisssshh... karang klu jatuh bunga telor tu.. naya je tau...


tgk aaarr gelagat budak2 ni...
main apa ke namanya..
ala yg kira2 jari tu.. lupa plak aku apa nama menan nya..
zaman budak2 dlu skee main..
last2 bila masing2 dah boring main..
duk tunggu la pengantin depan pelamin tu..

okies dlm kul 3 ptg gak la..
baru la pengantin perempuan keluar bilik..
duk tgu kedatangan pengantin lelaki..
tu la situasi masa dpn pelamin...

pastu.. sesi posing2..
memandangkan aku yg paling depan pelamin..
makanya.. senang2 je la aku snap gambo..
tu pun pakai hp je...
pastu ada sesi membaling gula2...
akan tetapi.. dak Mirul n ibunya tak dpt nak menjoin kan diri..
sebabnya..
*
*
*
*
*
si budak Mirul dah ketidoran.. lama sgt tgu pengantin gitu kan...
smpi tertido2 dibuatnya..
makanya aku duk tgk je la diaorg baling gula2 tu...
tak dpt sebiji gula2 pun...
dak Mirul tido kat atas riba aku..
perrggghhhhh...crame kaki aku...
pastu dtg plak.. dak Jana ni.. adik sepupu dia...
duk dtg mengacau dak Mirul ni..
so tu je alkisah masa hari minggu...




2 ulasan:

Ena Qalinsya berkata...

ramai tol ilang smangat... rileks r.. weh bila nk dpt adik mirul ni?

CuTeMiUt78 berkata...

~ena qalinsya~
eemmm tu la.. sejak dua menjak ni blogger kurang kan... eemmm adik erk... belum ada rezeki la.. nak buat camne