N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

17 Mei 2011

Aktiviti Masa Wesak Day



Salam Semua

Hai..hai..semua...
hik..hik..hik... al kisahnya baru nak menghapdet yo..
n3 yg lepas punya citer pun pasal last week punya citer kan..
ni dah nak masuk minggu baru.. masih citer yg lama...

Ni aku dah blk semula ke Jb..
baru semalam keja..hari ni dah cuti..
hari ni public holiday sempena wesak day...
rasanya baru nak menyiapkan keja kat ofc tu..
punya la melambak2.. dh cuti plak hari ni;..
makanya esok je la baru blh menyambung keja yg terbengkalai tu.. :D
eemmm ni nak story mory pasal aktiviti kami di wesak day..

Memandangkan aku baru je blk dari BP kan..
so decide cuti wesak ni... mls la nak blk Bp..
lagi pun hanya sehari je...
penat weeeeiiii....
so plan nak bawa Mirul jenjalan...
pada mulanya opah dia buat rancangan nak g bawa Mirul ke air terjun ke pantai ke..
tapi atok nya plak..tak blh nak g... sebab nak g betul kan keta..
so tukar plan... ajak g jenjalan ke zoo n Hutan bandar...
terus siap2... terus g sana..
dlm perjalanan.. dak Mirul takmo g zoo plak..
so ubah plan terus ke hutan bandar je la..
kat sana tu.. ada tmpt tuk budak2 mandi...
amat2 skee la budak tu...bila tau blh mandi...

Hutan bandar ni kira cam tmpt rekariasi gak la..
ada cam tasik buatan... tmpt duduk2.. cam ala2 taman bunga gitu..
pastu naik atas skit lagi... ada la tmpt khas tuk mandi manda..
cam ala2 kolam buatan gak la...
ada tmpt main2 gak....
hah ni masa dah smpi..
dak Mirul tak sabar2 nak mandi tu..
siap bawa pelampung okey....
kami ikut jalan belakang je...
malas nak parking keta jauh2.. pastu nak menapak naik bukit lagi..
fenat okeey... tu yg ambik jln pintas..
masuk ikut belakang.. dekat skit nak g tmpt kolam tu..
smpi tmpt kolam tu.. terus dak Mirul salin bajunya..
dan.. terus masuk dlm kolam tu..
aahhaaaakksss.... kolam cetek je...
tu pun nak guna pelampung kan...
tu kolam peringkat tuk budak2..
kira tak berapa dlm la...
kat sini... kolam2nya.. berperingkat2 gak la..
ada yg air nya paras betis org dewasa..
ada yg airnya paras peha org dewasa..
ada gak yg airnya paras pinggang org dewasa..
klu dlu tak silap aku.. kolam kat hutan bandar ni..
hanya tuk budak2 je yg blh masuk...
tapi la ni...org dewasa pun blh masuk gak..
tgk je la gelagat Mirul..
sgt2 excited... takmo naik2 okey...

hah ni dia main kat kolam tuk budak2..
kira paras betis org dewasa airnya..
tgk je la dia siap berjalan kat dlm kolam tu..
kira paras pinggang dia gak la...
ibu duk tunggu kat tepi je ya..
malas nak masuk... tak bawa baju spare okey..

posing2 skit...
hik..hik..hik.. aksi2 konon2 ala2 perenang profesional la tu..

lepas tu.. ada hati nak try plak kolam kedua..
yg ala2 paras peha org dewasa tu...

n.. ok la..
masih ngan pelampung.. so dia tak berapa takut tuk ke kolam ke2 tu..

ewah kemain lagi...

pastu blh plak naik ketmpt air pancut tu..
siap posing ala2 cam dugong gak..
pastu.. masuk blk ke dalam kolam tu...
tak puas2 berendadm
ibu pantau dari atas je yo...

ni la pemandangan kat kolam buatan Hutan Bandar Jb tu..
ada dinosour.. ada dolphin semuanya... batu just replika okey..
pastu siap ada pondok.. tmpt tuk duduk2...
waktu public ni.. ramai la org dtg..
kolam yg tuk budak2 tu.. org beso blh masuk tau..
yelah.. mana ibu bapa yg bwa anak2 tecit tu.. kena la masuk skali kan..
karang tak pasal2 tenggelam plak budak2 tu..

so ni la budak yg takmo2 naik..
skeee berendam lama2 kat dlm kolam tu..

1...2....3....lompat....
puas hati dia dpt berendam lama2...
jd la ya nak...kira berkelah gak la kan..
walaupun hanya ke kolam buatan di Hutan Bandar...
pas dah puas berendam...
g makan2 plak..
kami ke Plaza Larkin Sentral..
duk pekena Kacang Pholl + ABC Special..
hah ni la situasi kat plaza Larkin Sentral...
gambo dak Mirul duk boring tunggu kami makan..
sebab dia dah sibuk nak main menan yg masuk duit 50 sen tu..
yg gambo kanan atas tu.. tu la kedai kacang pholl yg terkenal kat JB ni..
sedap... klu korang nak tau kacang pholl tu apa..
makanannya roti bakar(cam dlm gambo tu..) dimakan bersama kuah yg ada kacang +daging cincang +telur + bwang + lada+ perahkan limau..
cam spagethi punya kuah tu ha.. memang maveles tau..
pastu kena plak ngan abc special.. (gambo abc lupa plak nak snap..)
abc special kat sini.. beso tau mangkuknya..
siap ada eskrim 3 scoop... perghhh.. sedap hingga menjilat sudu..
aku kongsi ngan dak Mirul pun tak habis makan tau..
sebab abc tu.. beso kan... so bungkus bawa blk umah plak..
dah pas makan.. baru la g jenjalan cuci2 mata kat plaza larkin tu..
dah puas jenjalan... terus blk umah...
smpi umah.. dak Mirul dah layu dah...
terus tido... smpi ptg...
kebetulan ujan plak tadi tu..
lagi la sedap tido....
so tu je alkisah aktiviti cuti2 kami...



2 ulasan:

J@J@ / Bini The Rock berkata...

ohohh! mcm tu rupanya Hutan Bandar. Tuari aku tengok je dari jalan..ingat kan gitu gitu aje..rupanya ada kolam erk?

aiseymengg...klu aku yg pegi mesti aku lalu pintu utama ye tak? klu centu nnt aku nak pegi aku ikut lalu blkg lah! tak tau jln kang aku roger2 ko ye Na!

aksi mirul bergolek2 kat air pancut tu lawak la Na! ahahaha!

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
aaahhhaaakksss... emmm gitu la rupanya hutan bandar.. aku pun mak aku yg tunjuk jalan.. klu takk.. memang aku akan ikut pintu utama masuk situ... jauh plak tu.. nak menapak ke kolam buatan tu..