N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

9 Jan 2012

STORY MORY BERMULANYA PERSEKOLAHAN MIRUL

Salam Semua

Baru la sempat nak berhapdet bagai...
aaahhaakksss.. biasa la kan.. semangat tahun baru ni..
keja perlu settlekan dlu...
hari ni baru masuk ofc setelah 3 hari bercoti2...
almaklum la... dak Mirul baru masuk sekolah kan..
ibu dia yg over excited..
baru sekolah tadika tumpang..
ibu dia dah ambik cuti 3 hari..
belum lagi sekolah betul tu..
ada karang seminggu plak cutinya..
aahhaaakkssss.... :D

Emmm story mory pasal dak Mirul g sekolah..
hari pertama... excited betul nak menghantar...
kul 7.30 aku laki bini g menghantar Mirul..
padahal waktu pendaftaran kul 8 pagi..
hik..hik..hik.. lawak kan kami laki bini..
dak Mirul pun sama excited..
siap pakai baju sekolah.. tak sabar2 nak g sekolah..
alhamdulilah... dia tak merengek2...cam dulu..
eemmm agak dia dah beso kan..
meh tgk muka budak yg excited nak g sekolah...


hah tgk tu.. siap peace lagi..
mula2 cam belum ready nak berposing...
masa ni dah kat sekolah dah..
dia budak yg pertama daftar..
duk la tunggu kengkawan yg lain datang..


ok posing2 lagi.. peace lagi..
siap kepit beg tu... taknak letak..
siap sibuk tanya bila cikgu nak suruh tulis..
sibuk nak keluar kan alat menulis dia..
kengkawan yg ada pun excited gak...
masing2 nak tunjuk.. alat tulis masing2..


ok last posing terbaik dari dak Mirul..
tapi opppsss.. napa tgn belah lagi tu.. pegang *t..uuu..t*
aaiiiiissshhhhh... tak malu la Mirul ni..



sempat gak snap gambo cikgu Mirul...
tapi dari jauh je la..
segan plak nak ambik betul2... karang kata eh..jakun nya mak mirul ni..
smpi nak ambik gambo cikgu bagai.. ;D

Tahun ni tadika Kemas kat kg aku ni hanya ada 13 org murid je..
tu pun campur budak 5thn ngan 6 thn..
budak 6 thn hanya 4 org je..selebihnya budak 5 thn...
5 org je budak lelaki.. yg lain2 perempuan
Sib baik la Mirul cepat ramah ngan kengkawan..
so tak risau la.. nak tinggalkan dia...
dia pun dh jumpa kawan tak kisah la ibu dia nak balik ke.. nak tunggu ke... ;D
ibu dia je yg risau lebih.. ;D
dlm kul 8.30.. ibu bapa yg menghantar anak tu.. di galakkan balik..
sebab takut karang klu tak balik.. ada yg anak pun nak ikut balik..
makanya berlalu la hari pertama persekolahan Mirul dengan jayanya..
alhamdulilah...

Masa hari pertama tu.. pagi2 budak2 tu di beri breakfast roti sandwich + susu 1 gelas..
kena habis kan... sebab tu budak2 tu tak digalakan makn breakfast kat umah..
pastu sebelum balik tengahari ada makan lagi..
hari pertama tu Mirul kata dia makan nasi + ayam masak qurma..
blh thn gak sesi pemakanan diaorg..
so tak risau la anak makan ke tak kan..
tghari kul 12 baru blk...
dah aku cuti 3 hari kan.. makanya tghari tu aku la yg ambik..

Hari kedua.. kena pakai baju senam.. tak dan nak ambik gambo...
pun cam hari pertama gak..
dak Mirul excited nak jumpa kawan2 dia..
tak menyabar nak g sekolah..
lagi 10 minit kul 8 aku dh hantar dia...
pastu aku tinggal balik... dia pun buat derk je bila aku cakap nak balik..
syukur la.. dia cepat mesra..
hari kedua tu.. dia pagi dia makan cereal ngan susu tghari dia makan mee goreng plak katanya..

Hari Ketiga plak.. dia kena pakai baju melayu..
ala baju cam budak2 sekolah agama tu..
siap bersamping itam ngan songkok semua...
dah memang cam nak g sekolah agama tu..
maklum la.. hari Jumaat... so budak lelaki kena berbaju melayu..
budak2 perempuan kena pakai tudung..
comel2 semuanya.. pun aku lupa nak ambik gambo...

Hari ni... hari ke Empat dia ke sekolah..
pakai uniform cam biasa la..
pagi2 ayah dia hantar... tghari plak.. ayah dia ambik..
maklum la.. ibu tak sempat nak ambik..
sebab waktu rehat aku kul 1.. klu ayah dia memang rehat kul 12..
lagipun jarak tmpt keja my cik abg ngan rumah dlm 20 minit gitu..
jd tak lama sgt la dia tunggu...
klu aku mau kena tunggu lebih kurang 45 minit baru smpi umah..
ptg kena la hantar umah org yg jaga dia dulu..
maklum la kan.. kami ni bekerja.. takde sapa kat umah nak jaga dia..
so tu la yg akan jadi jadual harian kami...




10 ulasan:

antalya berkata...

besar dah mirul.dh skolah pon

jedi berkata...

masuk ke dunia sekolah...makin membesar adik mirul...

Neeza.Areef berkata...

siap pkai jam..pndai tgk jam x tu..hehe

mikamusz berkata...

wa.. lama x singgah sini, mirul dah pun pegi sekolah, Darin pun baru tahun ni pegi sekolah.. all the best untuk anak - anak kita

ct rahani berkata...

gud luck mirul.. sonok ye gi skool..

CuTeMiUt78 berkata...

~antalya~
tu la.. dah bso dah rasanya... semangat nak g sekolah

CuTeMiUt78 berkata...

~jedi~
yup... bermulanya dunia persekolahan tuk Mirul

CuTeMiUt78 berkata...

~neeza~
tu la.. eksen je pakai..

CuTeMiUt78 berkata...

~mikamuz~
ni mummy darin ke... yelah kita pun lama tak menjengah ke sana.. aah kan.. selamat bersekolah tuk anak2 kita

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
yup.. betul tu