N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

11 Sep 2012

CITER2 RAYA KAMI 2012 : BERAYA DI JB


Salam Semua

Kembali bersiaran.. setelah beberapa minggu sibuk ngan event.. :D
klu diikutkan lagi berapa hari je dah nak habis bulan Syawal..
bermakna.. lagi berapa hari je nak habis hari raya kan..
tapi aku tetap sambung hapdet story mory pasal raya..
al maklum la.. dah duk beratur kat draft utk di publish..
so kena la hapdet kan gak..

Okies ni sambung story mory hari raya kami..
kali ni story mory raya di JB plak..
dah seminggu raya baru la dpt beraya kat JB..
al maklum la.. mak ayah aku takde kt JB thn ni..
thn ni diaorg g sambut raya kat Melaka n Perak gitu..
eemmm bagi peluang la kat diaorg berjalan plak kan..
bukan selalu pun diaorg dpt jenjalan camni..
kebetulan hari Sabtu yg kami blk JB tu..
mak aku kira cam buat open house la..
kira cam raya pertama gitu..
siap masak2 bagai..
Menunya..
1) SOTO + BERGEDIL + PARU GORENG
2) NASI HIMPIT + RENDANG + KUAH KACANG
3) LAKSA PENANG
4) KUIH MUIH
5) AIR SIRAP LIMAU
perghh.. siap tersenarai menu masakan hari tu..
kami datang dah siap terhidang semuanya..
aaahhaakksss.. kira kami dah cam tetamu plak dah.. :D
pas dah makan2.. duk rehat2.. sambil posing2 plak..

dak Mirul posing sambil makan paru goreng..
dia kata tu daging itam.. aaahhaaaksss..
siap pakai baju raya gitu..
kata ala2 raya pertama kan.. so berbaju melayu la..

posing2 ngan pok cu plak..


pastu posing lagi ngan pokcik, pokcu ngan sepupu dia Irshad..
dah tarik muka la.. bila suruh posing2 lagi..


heh..heh..heh.. posing2 plak laki bini ni..
posing2 berdua2an gitu..
bajet cam perasan pengantin baru la.. ahahhaaakksss..

hik..hik..hik.. skali dtg org tengah tu..
posing lagi kami 3 beranak.. :D

actually ni gambo hari Ahad..
kami dah nak blk BP dah masa ni..
kira ok la.. masih lagi kategori raya kan..
yg penting tema baju tu.. aaahhaakksss
pas dah posing2..makan2.. bagai..
kami g jenjalan plak..
biasanya klu raya memang kami akan habiskan beraya ke rumah mak2 saudara belah aku..
ala.. lagipun bukan ramai pun..
dlm sehari pun dah blh habis beraya rumah diaorg tu..
kat umah aku.. mak n adik2 aku sibuk melayan tetamu yg dtg..
aku plak sibuk beraya.. cam diaorg tu.. bila2 blh g beraya..
cam aku ni.. blk dah la sebulan skali.. bilanya nak beraya kan..
dh dkt Maghrib baru la kami jumpa jalan pulang kerumah..
penat jgn citer la..

Pastu mlm tu baru la sempat nak bermaaf2an,..
meh layan gambo lagi

ni adik aku yg no 2.
Gambo mereka bertiga..

pastu atok posing2 ngan cucu2 kesayangan..
kedua2 cucu hero ya
mlm tu baru la atok ngan opah dpt bergambo ngan kedua2 cucu kesayangan..

ni plak gambo situasi masa bermaaf2an kami anak beranak..

pas dah bermaaf2an.. makan2 plak..
pastu anak2 layan main bunga api..
eemm kemain lagi si tecit tu.. geram tgk api tu..
so ayah dia kena kawal.. tak blh biar.. karang tak pasal2 je lain jdnya..
klu dak Mirul dah takyah dikawal2 sgt.. just tgk kan je.. pergerakan dia..
agak2 over je.. hah baru la d tegur..
apapun raya kami thn ni alhamdulilah blh dikategorikan meriah gak la..
yg paling seronok dak Mirul la..
excited yg amat.. smpikan minta belikan KETA..dengan duit yg dia dpt..
aahhhaaa.. nak tau keta apa.. kita sambung lagi ya



2 ulasan:

Zura@Iwan berkata...

meriah ry kak rina....

amboi mirul pakai bj melayu..smart..

atty's berkata...

meriah rina and family beraya..