N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

21 Jun 2011

NASIB MALANG MENIMPA KU...

Salam Semua

Hai..hai..lama aku tak hapdet blog blues clues ni...
betul2 rindu nak menghapdet...
tapi apa kan daya... hasrat terpaksa terkubur..
kerana pelbagai perkara yg terjadi pada diri ku kebelakangan ini...
ni pun aku baru masuk office JB..
Aku baru pulih dari semangat yg hilang...

Emmmm utk story mory hari ni...
aku akan buat rumusan keseluruhan apa yg terjadi pada diri ku...kebelakangan ini...
tapi macam mana aku nak mulakan ayat ya...
eemmmm rasa cam kekok plak nak mengarang ayat...
eemmm takpe la.. aku akan cuba cerita kan apa yg terjadi

Yg bebenornya.. nasib malang menimpa diriku..
ketika kejadian aku blk ke BP awal bulan ari tu..
ketika tu,.. aku bertugas di BP..
kejadian aku di 'samun' oleh orang2 yg tak perikemanusiaan..
aku kehilangan.. beg laptop yg mana mengandungi..
LAPTOP kesayangan ku...
BROADBAND ku...
HP ku...
serta DOMPET duit aku..
dimana dlm tu terkandung semua dokumen2 penting..
cam kad pengenalan.. kad2 bank...
serta yg penting.. duit RM500 yg baru aku keluarkan dari bank..
dgn tujuan tuk membayar 'utang2 org yg aku pinjam'
tapi bukan rezeki ku tuk membayar 'utang2' ku itu..
sudah pastinya 'org2 ' yg ku berhutang.. memaki hamun ku..
kerana tak dpt membayar 'utang2' ku itu dan tidak dpt menghubungi ku..
kerana hp ku juga tiada utk aku menghubungi mereka2 itu...
aku ada gak try hubungi no aku tu semula...
no sim kad tu... masih aktif..
masih ada ringing.. tapi tak berangkat...
aku ada gak menghantar msg berbau ugutan...
tapi tak berbalas.. pastu bila aku try call lagi.. dah tak aktif plak...

Masa kejadian tu...
beg tu.. aku letak kan di tepi kaunter semasa aku bertugas..
dlm keadaan org yg ramai...
memang macam2 kejadian yg tak diingini berlaku...
memang silap aku gak.. letak kat situ..
tapi memandangkan tiada tmpt yg selamat ku rasakan..
hanya disitu yg agak safety...
tapi tu la kan.. dah nama pun 'malang tak berbau'
aku blh tak perasan beg tu telah hilang dlm sekelip mata je..
hanya tuhan yg tau perasaan aku tika itu...
sedih +pilu+ menggiggil2+ marah+ kesal+hiba
eemmm sukar utk aku terangkan keadaan aku tika itu..
semangat aku terbang ntah kemana...
aku jd sgt2 murung... hingga menjejaskan prestasi keja2 ku...

Walaupun begitu.. aku kena redha...
sib tika itu.. ada suami disisi ku...
utk memulihkan kembali semangat yg hilang....
kami sama2 buat report polis..
blok semua kad2 aku..
buat kad pengenalan baru...
buat itu.. buat ini... macam2 lagi yg kami urus kan bersama..
ini menjadi pengajaran pada ku..
jgn lalai ngan barang2 penting seperti itu..

Bab hp plak... buat masa ni..
terpaksa la aku guna hp yg kokak ni..
at least ada gak.. alat utk berhubung kan...
bab no plak...aku dah buat report dan
aku tetap nak kan no yg sama cam dulu gak..
senang utk org yg menghubungi ku..
cuma ralatnya.. aku tak dpt nak trace no2 yg ada dlm sim card lama tu..
so buat rakan2 yg ada simpanan no aku tu..
seandainya terbaca n3 ku ini..
ku mohon tuk contact aku atau sms pada ku
ke no yg lama tu...
aku akan savekan semula no2 korang dlm sim card yg baru ni..
buat masa ni.. aku hanya sempat updatekan caller ringtone
yg lama je... ke dlm sim card baru...

Sekarang ni aku masih lagi dlm sesi memulihkan semangat...
aku pun baru je blk semula ke JB..
setelah 3 minggu aku di BP..
sib baik la.. kat ofc ni ada pc yg blh ku gunakan

Untuk org2 yg aku 'berhutang'
ku mohon maaf atas apa yg terjadi..
bukan niat ku utk melengahkan pembayaran..
akan tetapi.. keadaan tak mengizinkan..
aku akan cuba sedaya upaya utk menyetelkan semua
apa yg belum di jelaskan..
tapi ku mohon tuk beri kan ku sedikit masa..
dan ku berharap pada mereka2 itu..
sila hubungi ku atau sms ku semula...
Insyallah aku akan usahakan tuk selesaikan...

Emmm tu je la dulu hapdet dari ku...
hanya utk buat pengetahuan semua...





12 ulasan:

mama tims berkata...

astaghfirullahalazim..sapa yg la buat keje jahat ut..saba dan igt Allah ada disisi tatkala susah dan senang..

eis berkata...

bykkan bersabar ye. takkan 'ke mana' org yg menganiaya org lain tu..

sweetfiza berkata...

sabar ye kak....setiap kejadina pasti ada hikmah di sebaliknya..mmg la snang bila ckap je kan....tp harap akak bnykkan bersabar & kuatkan semangat...

J@J@ / Bini The Rock berkata...

masyaAllah! rupanya ada kejadian buruk tlh berlaku..patutlah blog sunyi sepi.

aku tumpang sedih la jgk dgn brg2 berharga kau yg hilang tu. Leptop, henfon, ic, duit, kad bank....mcm2 lagi lah!
Semoga org yg mencuri brg2 kau tu akan dpt balasannya nanti..tak selamat dunia akhirat buat kerja mencuri ni.

(aku ter-EMO sbb rmh aku pun dimasukki pencuri gak. Nak crita kat blog, blog plk buat hal takleh buat n3 baru, x leh komen segala..haduii)

erienz berkata...

moga tabah yer kak...ujian dari Allah tu...

♥♥ MoMmY MimiL ♥♥ berkata...

Rina, byk2kn bersabar okay...mmg susah nk buat report polis segala nih...aku pernah mengalaminye...smoga si pencopet dpt balasan setimpalnye!

RaFFLeSiA MeRaH berkata...

laaa ye kerrr...simpati aku kat ko...apepun sabar ajer lah yer, semua yg berlaku ade hikmahnya....lepas ni kena lebih berhati hati lagi...jadikan ape yg berlaku sebagai pengajaran...

Dee berkata...

kesiannya sis..moga kejadian ni dijadikan pengajaran..and lebih berhati2 di masa depan ye..

Mama Gee berkata...

Ya Allah...mmg dugaan besau tu...
takpelah jadikan tu sebagai pengajaran ya...zaman skrg ni jgn takes thing for granted je....huhuh

NzA berkata...

MasyaAllah....kesiannya rina..akak dpt rasakan kesedihan yg rina alami....sabar ye...ada rahmat disebalik kejadian...

Cik Wanie Ghani berkata...

Masya-ALLAH,
kenapalah ada org sanggup buat mcm tue kan,
tapi tuelah,
itu dinamakan malang tidak berbau,
ia x kira dimana saja,
kalau nak jadi2 akn berlaku jugak...

apapun bersabarlah yea....

CuTeMiUt78 berkata...

kepada semua yg komen di n3 ni..

terima kasih di ucapkan diatas keprihatinan korang....terima kasih masih sudi komen di blog ini... keprihatinan korang amat2 di hargai...