N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

8 Mac 2013

N3 PERTAMA DI BULAN MARCH : ALKISAH DAK MIRUL

Salam Semua

Tok..tok..tok.. assalammualaikum 
lama tak menjengah umah blues clues ni..
almaklum la.. tuan umah bz yg amat..
tak menyempat dah nak menghapdet..
semangat yg berkobar2 nak menghapdet..
tapi tak berkesempatan..
 ni dah masuk bulan March..
kejap je.. pejam celik dah bertukar bulan dah
kalau tgk n3 yg aku hapdet utk thn ni..\blh dikira satu dua je n3..
emmm sian umah blues clues ni...
dah tak byk story mory dah..
maaf la ya pengunjung2 sekalian..
tak sempat nak hapdet story mory terkini..

Okies la takyah nak membebel2 panjang2..
kali ni nak story mory pasal dak Mirul..
sejak sekolah Pra ni..
alhamdulilah.. perkembangan dia semakin meningkat..
sekarang ni setiap kali buat keja sekolah..
bersemangat betul..
skee tgk.. klu dia membaca..mengeja..
walaupun satu2 perkataan yg disebut..
tapi at least dia dah blh mengeja suku kata 
meh tgk video ni,
video ni saja rakam utk kenangan dia..
biar besok beso dia tgk sendiri zaman kanak2 dia..
duk mengeja 



hehehehe.. gelihati pun ada..
alhamdulilah.. semakin bijak..

Citer pasal kebijaksanaan dia tu..
ada citer...
satu hari, dia tinggal kat umah ngan kakak ipar aku..
takmo g umah pengasuh dia katanya..
so ok la.. sebab ada yg tgk2 kan dia..
sementara aku g keja..
balik dari keja.. bilik bau wangi semacam je..
rasa cam pelik gak.. pe hal plak bilik ni wangi semacam..
mula2 cam tak berapa nak endah kan..
smpi la anak sedara aku citer..
siang tadi dak Mirul duk main nila habis kena baju dia semua..
bukan setakat baju.. cadar katil aku pun kena..
hah.. apa lagi.. terus tgk blk cadar..
aah baru perasan.. ada kesan nila..
sib baik la cadar aku tu biru gak..
pastu jenuh la aku duk tanya dia..
buat apa main ngan nila tu semua..
dia blh kata nak jadi cam PROFESOR COMOT
yg macam kat astro IQ tu..
hah...hambik ko.. profesor gitu..
adddoooiii pening pala ibu..
alkisahnya dia nak buat eksperimen..
korang nak tau apa yg dia guna..
krim muka ibu dia.. dibancuh ngan nila dan juga sabun pencuci tangan..
patut la wangi semacam je bilik tu..
habis krim muka ibu nak oooiiii..
dia korek separuh dari botol krim tu..
over betul IQ  dia..
haaadddoooiii hai.. tak pasal2 ibu kna beli lain krim muka tu tau..
dah la krim tu baru beli... 
anak...anak...nak marah pun dah tak termarah dah..
sejak tu.. aku tak kasi dia tinggal kat umah.. walaupun kakak ipar aku ada..
eemmmmm tu la al kisah dak Mirul
yang semakin membesar...
semakin bijak... :D
kadang tu.. pemikiran dia di luar jangkaan kita yg dewasa ni..
itulah dak Mirul...
walau apapun.. bersyukur dengan perkembangan dia..


 

1 ulasan:

Tihara berkata...

jenguk dak mirul dengan ibunya di sini :)