N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

23 Jul 2012

ALHAMDULILAH DAH 3 HARI BERPUASA

Salam Semua

Dah 3 hari kita umat Islam berpuasa...
alhamdulilah setakat ni masih berpuasa..
nak kata dpt puasa penuh tak la kot... :D
biasa la org perempuan..
tapi aku pernah gak merasa dpt puasa sebulan tau..
masa tu ngandungkan Mirul.. alhamdulilah... :D

Citer pasa puasa ni..
tahun ni Mirul pun dlm proses utk berpuasa..
syukur alhamdulilah dia faham apa maksud berpuasa tu..
walaupun tak dpt puasa penuh.. tapi sekurang2nya dia cuba gak..
syukur sgt2...

Pada hari pertama Mirul dpt bertahan sampai pukul 4.30 ptg
hari kedua plak dpt bertahan sampai pukul 5.00 ptg
hari ketiga plak.. hanya dpt bertahan hingga pukul 12.30 tgh
eemmm mungkin kerana hari pertama & kedua tu kebetulan cuti hujung minggu
so dia dpt la bertahan sampai ke petang..
hari ketiga dah mula sekolah...
penat agaknya kot.. tu yg tak tahan dugaan tu..
ditambah plak ngan cocer yg agak panas sekarang ni..
lagi la menambah dugaan gitu..

Walau macammana sekalipun alhamdulilah Mirul tetap dpt berpuasa
dalam tempoh percubaan ni...aku tak kisah la klu dia nak berbuka awal..
almaklum la.. baru nak berpuasa kan..
dia hanya nak minta air je..
taknak makan... dia kata tetap nak berbuka sama ngan ibu waktu maghrib nanti..
alahai siannya...

Bab sahur plak...
alhamdulilah gak la.. dia nak bgn sahur..
memang kami galakkan dia bgn utk sahur..
takut dia kelaparan plak nanti..
5 pagi memang dah kejutkan dia utk bgn sahur..
walaupun pada awalnya nak kena dukung ngan suapkan makan..
sekurang2nya dia nak gak makan utk bersahur.

Apapun harapan ibu kalau blh nak tgk Mirul dapat berpuasa penuh
di bulan Ramadhan ni.. insyallah...





2 ulasan:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ berkata...

good boy Mirul....belajar puasa tau ..nanti dapat duit raya ..hihi

Has berkata...

selamat berpuasa rina. bagus nye Mirul dah start berpuasa. gud boy