N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

16 Mei 2012

REWANG2.. MEREWANG !!!!!

Salam Semua

Hari ni cocer kat BP sejuk membeku..
hik..hik..hik... membeku cam kat kutub plak ya..
sejuk membeku sebab kat sini ujan lebat pagi tadi...
tu yg sejuk membeku tu..
sampai rasa nak tarik balik selimut je..
cam malas nak g keja plak dah..
oh no..no..no.. kena g gak..
gegas la bangun.. :D

Emm story mory hari ni takde kena mengena pun ngan cocer ya..
yg bebenornya nak citer pasal wikend yg lepas..
wikend lepas kat kg ada majlis kawin..
so kena la g rewang2 gitu kan..
aku bab2 duk kat dpn, kat bahagian makan2 tu memang tak la..aha
lagipun bahagian biar la anak2 dara yg concer...
cam aku ni dah kategori mak2 org...
so aku nya port kat belakang.. tmpt bungkus2 makanan tu.. :D

hah ni la bungkusan yg akan di bawa blk oleh para jemputan..
kalau kt kat kg panggil "BERKAT"
kt kg masih lagi kekal bagi BERKAT2 ni..
dimana BERKAT ni adalah..
NASI + LAUK PAUK + TELUR + JAJAN/KUIH MUIH
klu tuk yang istimewa dapat la lauk ayam..
klu tuk yang biasa hanya dpt daging je la..
selalunya BERKAT istimewa ni khas tuk sedara mara la n org yg rewang2..
klu yg biasa tu tuk kawan2 ke..
kadang2 ada gak yg BERKAT biasa dpt kerepek2 je..
klu gambo kat atas tu.. hah tu BERKAT istimewa..

hik..hik..hik.. suasana kat dapur ya..
makcik2 tgh bersembang2 sambil menjalankan tugas bungkus membungkus.. :D
jadi motif story mory hari ni..
hari minggu takyah masak yo..
sebab makanan2 yg dibawa balik teramat la byk..
korang bayangkan..
klu aku bawa balik berkat.. kakak ipar aku bawa.. laki masing2 bawa..
tak byk jadinya.. tu yg gantung periuk belanga tu..
dan utk pengetahuan korang..
smpi kini masih ada lagi lauk rewang hari tu yg berbaki kat dlm peti ais rumah aku tu.. ;D




5 ulasan:

ct rahani berkata...

dh lama x rewang2 ni kak.. ader anak kecik terbatas sket.. selalunya mil yg bawak balik berkat..

Nida berkata...

Suka bila part kenduri kahwin orang Johor.. memang sangat meriah :)

Mak Su berkata...

kerja bungkus makanan pun syok. gembira dapat gembirakan orang yang gembira dapat makanan yang dibungkus, kan ? :)

Ena Qalinsya berkata...

lama dh ase nye tak p kenduri, tingin mkn lauk kenduri ihiks...

hai cutemiut ;)

ct rahani berkata...

betul la kak.. klu dh byk dapat berkat sah2 kuali kena gantung.. hehe..